Päiväni IG Storyna

tunnetila: testailu

Testasin viime lauantaina vähän aktiivisempaa Insta Storyn käyttöä. Päätin aamiaista syödessäni, että dokumentoin Insta Storyn puolella lauantaipäivän tekemisisäni. Voi että oli rankkaa, ja jopa vähän ahdistavaakin!

Katson itse hyvin harvoin kenenkään storyja, sillä rehellisesti sanottuna minua ei kiinnosta pätkääkään, mitä ihmiset tekevät. Heh, kuulostaa kamalalta, mutta niin se vaan on. En siis ymmärrä, miksi ketään kiinnostaisi vastaavasti seurata minun tekemisiäni.

Story puolustaa paikkaansa esimerkiksi silloin, jos joku on seuraamassa vaikkapa muotinäytöstä Pariisin muotiviikolla, eikä tilaisuuteen pääse itse paikalle. Silloin Story on kiva tapa päästä kärpäseksi kattoon, ja näkemään heti livenä, miltä jonkun brändin uutuudet näyttävät. Tavallisten ihmisten arki taas on harvoin niin kiinnostavaa, että sinne tekisi mieli kurkistaa.

Viime lauantaina tapahtui kuitenkin jotain sellaista, mikä ansaitsi tulla dokumentoiduksi storyn muodossa. Kävin nimittäin saunomassa Hilton Strandissa!

Yritin muutama viikko sitten Helsinki Sauna Daynä päästä saunomaan Hilton Strandiin. Menin paikalle ennen tilaisuuden alkamisajankohtaa, enkä siitä huolimatta mahtunut mukaan saunomaan. Kirjoitin sitten blogissani tapauksesta ja toivoin, että Hilton avaisi saunaosastonsa myös jatkossa kaikelle kansalle, ja että saunomaan pääsisi pientä korvausta vastaan.

Seuraavana päivänä postauksen julkaisemisesta sain viestiä Hilton Strandista. He kiittivät ideastani, ja lupasivat miettiä pystyisikö toivetta toteuttamaan. Ja jotta minulle jäisi Strandista hyvä fiilis, niin pääsisin privaatisti saunomaan heille haluamanani ajankohtana.

Tuo ajankohta oli viime lauantaina, ja voi että saunahetkemme oli ihana! Oma rauhallinen sauna, polskimista altaassa kumiankat kaverina ja saunajuoma omalla terassilla upeilla talvimaisemilla. Ihan parasta!

Sain Insta Storyani seuranneilta ihmisiltä innostuneita viestejä ja useita kyselyitä voiko Hiltonin saunoja vuokrata omaan käyttöön. Periaatteessa kyllä.  Mutta lysti on sen verran hintavaa, että ihan jokalauantaiseen saunahetkeen en ainakaan itse olisi valmis sijoittamaan. Pienempään saunaan mahtuu 5hlöä, ja sen hinta on 150€/2h. Isompaan yksityissaunaan mahtuu 10hlöä, ja sen hinta on 230€/2h.

Esimerkiksi synttäreitä tai ystävien yhteistä saunahetkeä tuolla voisi viettää, mutta ihan joka viikko en kyllä raaskisi saunaa omaan käyttööni vuokrata. Mutta tila oli ihana, ja oma rauha parasta luksusta. Kiitos Hilton Strand!

Lauantaipäiväni kruunasi vielä kiva brunssihetki kummipoikamme seurassa. Voi että tuollaiset pienet iloiset kaverit on ihania. Pusuttelin pienen ystäväni ihan märäksi!

Käytättekö Te Insta Storya, tai seuraattejo bloggaajien, julkkisten, tai vaikkapa ystävienne tekemisiä storyjen kautta?

6

(16) Kommentit

 1. Monet kuulemma eivät seuraa niitä instan peruskuvia ollenkaan vain vaan instastorya, tunnen itsekin pari tällaista ihmistä. Seuraan instastoryja jonkun verran ja jonkun verran käytän itsekin, mutta sovelluksen koukuttavuus minulle on silti instakuvissa

  1. Kas kas! Mutta miksi ihmiset seuraa niitä storyja? Eikö heillä ole oma elämä elettävänä, eikä toisten elämä seurattavana? 😀 Mä olen kyllä tähän kaikkeen jo kohta ihan liian vanha. 🙂

 2. Storyyn postataan paljon muutakin kuin vain sitä kyseisen päivän tapahtumaa. Esim. itselläni on paljon kuvakokonaisuuksia feediin postatusta kuvasta, vinkkejä muista mahtavista instagram tileistä sekä välillä sitä omaa elämää. Pääasiassa kuitenkin sellaista matskua, joka ei ole aikaan tai paikkaan sidonnaista, ikäänkuin jatkumona siihen päivän feedin kuvaan. Suosittelen katsomaan 😉

  1. Hei vau!!! Kiitos vinkistä Domi! Mä olen jotenkin ajatellut että story on kuten Snäppi. Ihmiset höpöttää jotain samalla kun kävelevät huohottaen jonnekin. ”Huoh, oon nyt menossa kampaajalle, huoh. Laitan siletä seuraavaa snäppiä millaset hiuksista tuli!” Ja ääntä ei kunnolla kuule, kun huohotus ja vinkuva tuuli häiritsee ääntä. 😀 😀 Täytynee alkaa seuraamaan ainakin sinun storyja! <3

 3. Seuraan storyja ja itsekin käytän sitä usein, en kuitenkaan myday tapaan. Välillä tulee kyllä huohotettuakin sinne 😀 Muuten ne huohotuskohdat pystyy ohittamaan. 🙂

  Ihanaa pääsiäistä Nina! <3

  1. Ai sinäkin käytät Storya? No hemmetti… Ehkä mä annan sille mahdollisuuden, ja vaikka pääsiäisen aikana kurkin mitä te oikein siellä julkaisette. Pääsen vähän kärryille menosta. 🙂

   Ihanaa pääsiäistä sullekin Marina! <3

 4. Ellu says:

  Mä olen sen verran uusi Instan käyttäjä (vasta reilun puoli vuotta ollut Instassa) etten edes tiedä tuota Instastoryä :O Nyt tulee universumin tyhmin kysymys, mutta onko se ne tarinat, jotka näkyy etusivulla ylhäällä? Siellä on rivissä muutaman ystävän nimi. Vai onko se joku erillinen sovellus? Luulen, että mitään kovin pitkiä jorinoita en jaksaisi kuunnella kuten en jaksa Podcastejakaan. En ole varmaan minuuttiakaan jaksanut kuunnella kenenkään Podcastia 😀 Tosi noloa myöntää 😀 Pääasiassa en siis edes yritä kuunnella, mutta joskus kun olen yrittänyt niin en vaan ole jaksanut kuunnella. Ehkä aihe ei ole ollut mulle kiinnostava. Mutta en siis kuuntele radiotakaan koskaan, siis en koskaan! Jotenkin tulee ihan ikivanha olo, kun puhun radiosta 😀 😀

  1. Ellu, oot <3 <3

   Ne on just ne tarinat! Tarinat on näkyvillä julkaisun jälkeen 24h, ja sen jälkeen katoavat. Siellä voi olla kuvia tai videota. Esim. nää tän postauksen kuvat oon julkaissut mun IG Storyssani. Storyt on tosi lyhyitä, onkohan se 10sek. Eli siinä ei kyllä ehdi vielä kyllästyä kuuntelemaan: 🙂

   Mä yritän aina silloin tällöin kuunnella Podcasteja, mutta mä olen niin tarkka äänistä joista piden, että heti jos jollain on joku minua häiritsevä tapa puhua, suhahtava s, ärsyttävä intonaatio, on pakko lopettaa. Tuon takia en minäkään oikein voi kuunnella podcasteja tai tiettyjä radiotoimittajia. Mut silloin jos on miellyttävä ääni, niin voin kuunnella jotain tiettyä radiotoimittajaa vaikka tuntikausia. 🙂 Radio on musta tosi jees media, kunhan siellä puhutaan kunnolla ja/tai soitetaan hyvää musiikkia. 😀

 5. Ellu says:

  No ne samat asiat minua noissa podcasteissa ärsyttää 😀 Vielä enemmän kuin tylsä aihe. Mutta joo, yritin hakea sun storyä mutta en tiedä, miten saan sen näkyviin. Kun tuossa ylhäällä on vain muutama ympyrä. Vai onko se sitten mennyt jo vanhaksi? Hain sun Instasivultakin, mutta sieltäkään en päässyt eteenpäin.

  1. Joo, mulla ihan sama! Voin kuunnella tylsääkin aihetta kunhan siitä puhuu joku jolla on hyvä ääni. 😀

   Mulla ei näy nyt yhtään storya, koska en ole julkaisuut niitä sitten viime lauantain. Voin kohta julkaista sua varten yhden, niin pääset kurkkaamaan missä kävin tänään lounaalla. 😀

   1. Ellu says:

    Joo, julkaise vaan! Nyt katsoin nuo tarinat, mitä mulla on nyt esillä, enkä kyllästynyt yhtään 😀

    1. Jee! 🙂 Ai että tämä oli hauska juttu!

 6. Ellu says:

  Oli tosiaan, kiitos kovasti 🙂 Lueskelin nopsaan myös mitä netissä oli aiheesta kirjoitettu. Niinpä sain tästä aiheesta nyt kattavan tietopaketin 😀

  1. Loistavaa! Heh, mun postaukseni alkuperäinen pointti oli se, että IG story on ihan turha ja tyhmä, ja silti mä sain sunut innostumaan siitä, ja itseni postaamaan taas storyn. 😀

   1. Ellu says:

    Heh 😀 Nyt kun tiedän mikä se IG story on (eli mitä ne pallurat siellä yläreunassa ovat) niin aion jatkossa katsoa ne 🙂 Eli ei se ihan turha ja tyhmä ole tämänkään lukijan mielestä 😉

    1. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.