Flamencoa ja glitteriä

tunnetila: tykkäys

Flamencon sanotaan olevan kotoisin Andaluciasta, ja täällä sen kyllä huomaa. Etenkin Granada oli täynnä flamencoon liittyvää turistikamaa kastanjeteista upeisiin asuihin. Granadassa on myös useita flamencostaan kuuluisia ravintoloita, ja olimmekin suunnitelleet käyvämme Granadan reissullamme katsomassa flamencoa.

Suunnitelmat kuitenkin muuttuivat lennosta, ja herkuttelu vei meidät mennessään. Saimme flamencolle varaamallemme illalle peruutuspöydän erinomaiseen ravintolaan, joten flamenco jäi sillä kertaa väliin.

Kuulimme kuitenkin viime viikolla iloksemme, että myös La Herradurassa voi nähdä laadukasta flamencoa aina perjantaisin, kunhan vain tekee pöytävarauksen ajoissa. Perinteinen espanjalaisravintola Asador El Tinao tarjoilee perjantai-iltaisin flamencoa herkullisten grilliruokien kaverina. Aloitimme siis tämän viikonlopun flamencon merkeissä.

pusero Nelly.com*, housut OVS,
korvikset Mine Güngör*, sandaalit Unisa

Flamenco on minusta ihanaa! Siinä yhdistyy upealla tavalla etelän tulinen tempperamentti ja slaavilainen melankolisuus. Tanssi on voimakasta, kitaran rytmit sykkivät kiivaammin kuin sydän ja laulu menee sieluun asti.

Harmittelin perjantain flamenco-esityksen jälkeen miksi en ollut ymmärtänyt mennä tämän kuukauden aikana opiskelemaan täällä flamencoa. Mikäpä olisi parempi paikka opetella sitä, kuin sen alkuperäiset syntysijat! Miksi mietin vain espanjan opiskelua enkä mitään kivempaa? Höh!

Vaihtaisin mielelläni kiukuttelevan pilatesohjaajan flamenco-opettajaan, olisi hän sitten miten tempperamenttinen tahansa. Flamencoon temperamentti kuuluu, pilatekseen ei ehkä niinkään. No, saanpahan ainakin hyvän syyn tulla tänne uudestaan jos flamenco tuntuu vielä Suomessa hyvältä idealta. (Googlasin jo eilen Helsingissä järjestettävät flamencokurssit, ja yksi alkaisi heti maanantaina 4.6. kun tulemme takaisin Suomeen…)

Perjantain illalliselle pukeuduin perinteisesti mustaan, ja puseroksi valikoitui Nelly.comin kevätkarkeloista saamani läpikuultava röyhelöpusero*. Pusero on minusta ihana! Suomessa käytettäväksi se on kaikessa läpinäkyvyydessään ja rimpsuissaan ehkä omaan makuuni vähän liikaa, mutta tänne se sopii täydellisesti.

Korviksiksi valitsin Mine Grüngöriltä saamani glitterkorvikset*, jotka nekin menevät samaan sarjaan ”liian näyttävät simppeliin pukeutumiseeni Suomessa, mutta täydelliset Espanjan yöhön”.

Lisäsin glitterilookia vielä essenceltä saamillani glittereillä*. Uskotteko jos sanon, että minulla ei ole koskaan aikaisemmin ollut glitteriä kasvoissa?! Glitteriä on nykyään ihan kaikkialla, ja se on todella trendikästä.

Glitterillä tehdyt lookit on usein näyttäviä ja hauskojakin, mutta minun makuuni ne ovat yleensä vähän liian runsaita. Nyt kun pääsin itse valitsemaan yksitellen purkista juuri ne minun haluamani muutamat glitterit, jotka viimeistelivät meikkini, niin nyt tykkäsin niistä tosi paljon.

Sanotaan, että glitteriä ei voi koskaan olla liikaa. Minulla taitaa päteä tähän(kin) se sama motto, mikä toimii elämässäni ohjenuorana aikalailla jokaisella osa-alueella. Eli kohtuus kaikessa, sitten on hyvä!

Mitäs tykkäätte asusta? Entä oletteko koskaan tanssineet/soittaneet tai käyneet katsomassa flamencoa?

6

(8) Kommentit

 1. Tarja says:

  Olet uskomattoman kaunis! Espanja pukee sinua <3
  Mutta ymmärrän kyllä täysin tuon ajatuksen, että jotkut asiat vain ovat liikaa Suomessa, vaikka ne ulkomailla sopisivat kuin nenä päähän. Onneksi on mahdollisuus välillä poiketa omasta tyylistä ja olla silti oma itsensä 🙂

  Itse en ole koskaan edes nähnyt flamencoa, mutta kuullut kyllä 🙂 Olimme joskus Marbellassa lomalla ja illallista syödessämme kuulimme, kuinka jossakin lähellä tanssittiin flamencoa. Rytmikäs korkojen kopina kuului kadulle asti. Toisella reissulla olin konferenssissa, jonka päättäjäisillallisilla olisi ollut flamenco-esitys, mutta lähdimme pois jo päivällä ja illallinen jäi väliin… Ehkäpä seuraavalla Espanjan reissulla pitäisi ottaa flamenco-esitys ohjelmaan (luotan siihen, että seuraava reissu joskus tulee…)!

  PS: Hoksasin muuten, että naapurini muuten harrastaa flamencoa eli olisihan tässä mahdollisuus päästä näkemään esitys ihan täällä kotikonnuilla :-0 Eipä näköjään osaa aina ajatella asioita ihan riittävän pitkälle!

  1. Voi kiitos Tarja! Olipa ihanasti sanottu! <3 Espanja kyllä siinä mielessä sopii minulle, että ihoni ei kuivu täällä yhtään, hiukset tuntuu vahvemmilta ja kynnet on vahvat ja tosi pitkät. Koko kropan ihokin nauttii hieman kosteasta mutta lämpimästä säästä, enkä muista milloin olisin suihkun jälkeen viimeksi laittanut vartaloöljyä saati käyttänyt käsivoidetta. Suomessa suihkun jälkeen iho välillä hilseilee jos sitä ei rasvaa. Ja vielä, täällä on niin helppo hengittää, että Suomessa kesät talvet muutaman tunnin välein käytössä ollut Echina-suihke on täällä unohtunut yöpöydälle tarpeettomana. Eli siinä mielessä tämä ilmasto olisi kyllä itselleni ideaali.

   Hei mahtavaa että naapurisi tanssii flamencoa! Hänhän voisi opettaa sinulle muutamia perusliikkeitä. Voisit sitten käyttää rytmikästä jalan poljentaa lattiaan, kun joskus oikein ärsyttää. 😀

   1. Tarja says:

    Kertomastasi päätellen luulen, että Espanjan ilmasto sopisi hyvin myös minulle! 😀 Haaveilen edelleen siitä, että jossakin vaiheessa voisi osan talvesta asua etelän lämmössä. Lottovoittoa ootellessa!!
    Heh, rytmikäs jalan poljenta olisi kyllä alakerran naapureille varsinaista korvaherkkua! 😀 Tosin tämä armas jälkikasvuni jo osaa tuon taidon, joten ehkäpä naapurit ovat jo tottuneet. Pitääpä tälle flamencon harrastajalle joskus vinkata, että voisi meille naapurin naisille pitää jonkun alkeiskurssin. Luulenpa, ettei olisi edes vaikeasti suostuteltava! Kiitos ideasta! 🙂

    1. Oi, flamencon alkeiskurssi naapurissa. Tuo olisi ihan parasta! Sitten voisitte kurssin päätteeksi esittää puolisoillenne upean tanssin. 😀 Mutta siis oikeasti, ehdottomasti alkeiskurssi harkintaan! Ja muuten, arvaa vaan olenko tehnyt täällä ollessa lottoa rivin toisensa perään? Jos voittaisin, niin tiedän jo minkä talon täältä ostaisin. 🙂

 2. HeidiV says:

  Glitteriä ei voi koskaan olla liikaa ? Upea asu, dramaattinen ja tyylikäs. Eli sopiva flamenco-iltaan.

  Haluaisin nähdä flamencoa joskus. Ehkä jollain matkalla…

  1. Kiitos Heidi! Suosittelen ehdottomasti flamenco-kokemusta. Luulen, että sen rytmit veisivät myös sinut mukanaan. 🙂 Ja kiitos kauniista sanoistasi, asu oli kyllä tilaisuuteen oikein sopiva.

 3. Ellu says:

  Ihana pusero <3 Ja nuo korvikset! Voisit aivan hyvin käyttää Suomessakin (puserossa on se ongelma, että täällä Suomen oloissa sillä ei tahdo tarjeta, paitsi nyt viime viikot ovat olleet poikkeus). Muuten, ei minullakaan ole koskaan ollut glitteriä kasvoissa 🙂 Ei ole tullut edes mieleen, että sitäkin voisi kokeilla 😀 Niin, enkä ole kokeillut flamencoakaan. Itse en kyllä ole mikään tanssi-ihminen, mutta katsomaan voisi joskus mennä. Tykkään erityisesti dramaattisista tansseista. Esimerkiksi Paso doble on ihan mun lemppari <3

  1. Kiitos Ellu! <3 Joo, voisin kyllä periaatteessa käyttää noita Suomessa, mutta kun Suomessa olen tylsä, ja vain ulkomailla olen villi ja vapaa. 😀 Mutta siis periaatteessa joo... 😀

   Hei jos tykkäät paso doblesta, niin sit ehdottomasti sun täytyy joskus päästä katsomaan flamencoa. Niissä on samaa vahvuutta, vaikka ihan erilaisia tansseja ovatkin. Olé!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.