Loma – ihmisen parasta aikaa

tunnetila: onni

Voi tätä ihanuutta, olen jäämässä lomalle huomenna. Tai siis perjantai oli viimeinen työpäiväni ennen lomaa, mutta virallisesti lomani alkaa huomenna maanantaina.

Kesälomani ovat yleensä täysin aikataulutettuja, eikä mahdollisuutta extempore-juttuihin ole. Nyt olimme kuitenkin toukokuun Espanjassa, joten päätimme, että tällä kertaa lomailemme rennosti kotimaassa ilman jo kuukausia aikaisemmin tehtyjä aikatauluja. Yhdet bussiliput olen ensi viikolle ostanut, mutta muuten koko loman aikataulu on täysin auki. Huh mikä fiilis!

Huomasin Espanjassa vietetyn kuukauden jälkeen pääni muuttuneen ideamyllyksi. ”Hei mitä jos tehtäis näin? Entäs jos muutettaiskin tämä näin, ja tehtäis jatkossa vähän eri tavalla? Hei mä keksin, näin me ratkaistaan tuo ongelma!” En muista milloin olisin ollut töissä noin tuottelias ja saanut kuukauden töissä olon aikana ehdotettua oikeasti käyttökelpoisia juttuja noin paljon.

Aivot täytyy todella saada aina välillä nollattua, muuten pää on jumissa vanhoissa tutuissa kaavoissa, eikä uutta synny.

En ymmärrä miten ihmiset muualla maailmassa (esim. Yhdysvalloissa) pärjäävät kahden viikon kesälomalla! Minä muuttuisin varmasti zombieksi vuodessa, jos kesälomani olisi vain kaksi viikkoa.

Muistan kun jokunen vuosi sitten ehdotin töissä, että olisin lomalla ensin kaksi viikkoa, sitten olisin pari viikkoa töissä, ja sen jälkeen jatkaisin taas lomaani kaksi viikkoa. Töissä tuosta ei innostuttu. Työterveydestä oli kerrottu, että vasta kolmen viikon loman aikana ihminen pääsee kunnolla eroon töistä, ja sitä lyhyempi loma ei yleensä riitä palautumiseen.

Uskon tuohon täysin. Ennen toukokuista Espanjan matkaa yleisin vastaukseni töissä minulle esitettyihin kysymyksiin taisi olla ”en mä oikein tiedä, olisiko sulla ideoita…”. Nyt olo on ihan erilainen. Mitähän kaikkea mahtavaa syksy tuokaan tullessaan, kun saan taas näin pian pitää useamman viikon lomaa ja päästää aivot hetkeksi lepoon!

6

(6) Kommentit

 1. Hyvää lomaa! Aikatauluttomuus ja hidas elämä tekee hyvää.

  1. Kiitos samoin Tuuli! Hidas elämä on kyllä asia, mitä täytyy elämässä tavoitella. <3

 2. Tarja says:

  Näinpä juuri: aivot tarvitsevat nollausta. Itse olin viime syksynä niin poikki, että juuri selvisin välttämättömistä arkipäivän askareista. Mitään uutta ei aivoista tahtonut tulla ja samaan aikaan olisi kuitenkin ollut tarve tehdä tutkimustyötä. Täysin toimimaton yhtälö!! 5 kk:n työttömyys tuli juuri oikeaan saumaan. Vaikka hainkin töitä aktiivisesti jäi paljon aikaa vain lepäämiseen ja oman mielen hoitamiseen. Olen tällä hetkellä ihan eri ihminen kuin tammikuussa ja jaksan tarttua asioihin ja innostua niistä, uusia ideoita ja ratkaisuja syntyy. Nyt uuden työn aloittamisen jälkeen olen pyrkinyt siihen, että varaan jokaiseen päivään aikaa nollata. Ihan sen vuoksi, että jaksaisi jatkossakin innostua 🙂 Aikatauluttomuus on tärkeää!

  Oikein rentouttavaa ja nautinnollista lomaa sinulle! <3

  PS. Ihana mekko!!

  1. Ihana kuulla, että olet oppinut varaamaan arjesta aikaa itsellesi. Se on todella tärkeää! Ihanaa kesää sinullekin Tarja, onneksi säät on toistaiseksi meidän kesästä pitävien puolella. 🙂

   Ja kiitos mekkokehuista! Tämä mekko on ysi lempimekoistani, mutta jostain syystä käytän sitä vain muutaman kerran vuodessa ulkomailla. Nyt olen jotenkin niin ”rentoutunut” ja päässyt irti pukeutumiskaavoista, että pukeudun reissuvaatteisiin myös Suomessa. Ja hei, olen ollut kahtena päivinä ihmisten ilmoilla Crocseissa! OMG!! 😀

 3. Maarit / Sopusointujablogi says:

  Ihan jokaiselle tekee hyvää olla välillä ilman aikatauluja, olen huomannut itse sen nyt. Mutta siihenkin pitää opetella eikä se ole aluksi helppoa.
  Leppoisaa lomaa sinulle!

  1. Aikatauluista pois opettelu on TODELLA vaikeaa. Opin siihen oikeastaan vasta toukokuussa Espanjassa, mutta aluksi teki todella tiukkaa olla suorittamatta jatkuvasti. 🙂 Rentoa ja mukavaa kesää sinullekin Maarit!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.