VIMMA x Neulomo

tunnetila: tykkäys

Lastenvaatteet eivät ole se blogini yleisin postausaihe. Alkuviikosta lanseerattiin kuitenkin niin ansiokas yhteistyömallisto kotimaisten tekijöiden välillä, että haluan kertoa siitä Teille kaikille. Lastenvaatteistaan tunnettu VIMMA lanseerasi tällä viikolla hauskan, värikkään ja ekologisen yhteistyömalliston Nokian Neulomon kanssa.

Mallisto sai alkunsa, kun VIMMAN suunnittelija Marjut Rahkola meni vierailulle Nokian Neulomon tehtaalle. Tarkoituksena oli suunnitella ihan toisenlaista yhteistyötä brändien välillä. Rahkola kuitenkin löysi vierailulla itsensä suuresta hallista, joka oli täynnä värikkäitä kangasrullia.

Kävi ilmi, että hallissa olevat kankaat olivat Nanson jäämistöä, ja kankaat olivat siirtyneet Neulomolle omistajanvaihdoksen myötä. Marjut Rahkola inspiroitui vanhoista kankaista, ja ehdotti Neulomolle yhteistyötä, jossa vanhoille, käyttämättä jääneille kankaille annettaisiin uusi elämä.

”En halunnut että tähän maailmaan luodaan yhtään kangasta lisää, ennen kuin vanhat kankaat olisi hyödynnetty jotenkin”, Rahkola totesi lanseeraustilaisuudessa tällä viikolla.

Siitä se idea sitten lähti! Nyt VIMMAa luotsaava Rahkola on suunnitellut lapsille VIMMA x Neulomo -malliston, joka on myynnissä yksinoikeudella Prismoissa kautta maan.

Vaatteissa käytetyt kankaat ovat pääosin Neulomon varastosta löytyneitä. Ainoastaan mallistoa yhdistävänä ”punaisena lankana” käytetty kirjava ”räpäys” -kuosi on uusi, ja se on Eri Shimatsukan luoma.

Malliston vaatteet ovat uniikkeja, ja vaatteiden väriyhdistelmät vaihtelevat saatavuuden mukaan. Kun yksi kangaspakka käytetään loppuun, otetaan tilalle toinen, ja samalla vaatteen väriyhdistelmä muuttuu. Jos siis joku tietty väriyhdistelmä miellyttää silmää, siitä valmistetut vaatteet kannattaa hankkia heti. Samaa yhdistelmää kun ei välttämättä valmisteta enää koskaan.

VIMMA x Neulomo -mallistossa on vaatteita vauvoille, sekä taaperosta kouluikäiseen asti. Tuotteiden hintataso on 14,95€-39,90€. Malliston edullisin tuote on pipo, hintavin taas hapsumekko.

Vanhojen, käyttämättä jääneiden kotimaisten kankaiden hyötykäyttö on mielestäni niin upea ekoteko, että aion itse käydä heti Prismassa, ja napata mallistosta parhaita juttuja kummilapsilleni. Ihastuin lanseeraustilaisuudessa muutamaan väriyhdistelmään. Toivottavasti löydän Prismasta juuri näistä kankaista valmistettuja vaatteita!

Kuvat Prisma

2

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.