Vilpoinen pellavatoppi

tunnetila: ilo

En taida olla tänä kesänä ainut, jolle helteiset säät ovat aiheuttaneet pukeutumisongelmia. Faktahan on se, että Suomessa ei normaalisti tarvitse hellevaatteita kuin muutamana päivänä vuodesta. Sitten kun yhtäkkiä saammekin nauttia kokonaisesta kuukaudesta helteen syleilyssä, tulee pulmia pukeutumisen kanssa.

Tänä kesänä yhdeksi haasteeksi on osoittautunut mm. se, että minulla on vain yhdet bikinit, jotka päällä voi uida. Helteiden ajan olen käynyt uimassa lähes päivittäin, ja olen välillä joutunut pukeutumaan jo valmiiksi märkään uima-asuun Altaalle mennessäni.

Eihän tuo toki mikään sen suurempi ongelma ole, mutta olisi silti ihan kiva, jos bikinit saisivat välillä levätä. Itse asiassa bikineiden materiaali ei edes kestä jokapäiväistä kloori- plus merivesi komboa kovin pitkään.

pellavatoppi Nouki (lainassa Vaaterekistä), silkkihousut Grana, Helsinki-kangaskassi MAP Oulu, korvikset Nouki, sandaalit Unisa

Puuttuvien bikineiden lisäksi olen kärsinyt akuutista toppivajeesta. Tai itse asiassa minulla on kyllä monta hihatonta toppia, mutta kun helteellä en pysty kerta kaikkiaan pukeutumaan mihinkään, missä on edes pienet hihat, on hihattomien toppieni arsenaali joutunut koville.

Kävin tiistaina taas lainaamassa pari vaatetta Vaaterekistä, ja toiveissa oli ottaa lainaan kepeää ja hihatonta kesävaatetta. Sama oli nähtävästi mielessä muillakin lainaajilla, sillä en löytänyt tällä kertaa vaatevalikoimasta kuin yhden hihattoman vaatteen, josta pidin. Onneksi pidin siitä yhdestä kuitenkin tosi paljon!

Noukin harmaa pellavatoppi on hihaton, kevyt, lyhyt ja ilmava, ja kaiken lisäksi vielä niin siisti, että se sopii käytettäväksi myös töissä. Noukin sivuilla piipahtaessani bongasin sieltä myös toisen harmaan pellavaihanuuden. Kaunis ja ajaton HAY -mekko on Noukin verkkokaupassa nyt alennuksessa, ja se olisi tulevaan syksyyn ihan täydellinen työvaate. Voi hemmetin hemmetti tätä ostolakkoa! Näinköhän kohta palaa pinna lopullisesti, ja ”vähän” lipsahtaa ostelun puolelle…

Nyt ei auta kuin toivoa, että HAY-mekko on saatavilla myös Vaaterekissä minun koossani. Lainaan sen heti, jos tiemme kohtaavat!

Kuvat: Ida/Ida365

2

(4) Kommentit

 1. Äääää, nyt mulla on niin paha mieli sun takia! Ehdotan kahta vaihtoehtoa:

  1) Jatkat ostolakkoasi ja otat Vaaterekin tarjonnasta kaiken irti (Vaaterekin jäsenyys kannatti, eikö vaan?).
  2) Ostat tuon Noukin mekon ja ne muutamat aidosti tarvitsemasi vaatteet ja/tai asusteet, etkä syyllistä siitä itseäsi.

  Noukin toppi on tyylikäs ja mekko IHANA. Sovitin sitä vuosi sitten Porissa, ja se oli tosi kiva! Sillä kertaa se jäi kauppaan, mutta voisin aivan hyvin harkita mekon hankintaa myöhemmin.

  Niin ja hei: ainahan voi pyytää lainaan vaatteita myös kavereilta!

  PS. Voitko uskoa, että löysin yli 20 vuoden jälkeen uimapuvun?! En voi uskoa tätä onnea todeksi! Tarinaa löytyy blogista!

  1. Hei vitsit miten upean uikkarin olet löytänyt! Niin kaunis! Minulla on kyllä bikineiden lisäksi myös uimapuku, mutta se on lahkeellinen, ja oikeasti epämukava näillä helteillä. Tarvitsisin kipeästi joko uudet bikinit tai uimapuvun. Tosin kesähän on pian ohi, joten voin säästää uikkarin metsästämisen ensi vuodelle… 🙂

   Vaaterekin jäsenyys on tuonut kyllä vaihtelua vaatteisiini, kiitos siis Mira vinkistä, mutta aika vähän siellä on minun tyylisiäni vaatteita. Tai sitten kaikki ne upeimmat on aina lainassa…

 2. Ellu says:

  Tuo pellavamekko on ihana ja aivan näköisesi! Mitenköhän sen ostolakon voisi nyt kiertää…? On melkeinpä rikos jättää se ostamatta 😀

  1. No sanos muuta Ellu!!!! Pärjään tässä riivautn lakossani ihan hyvin, kun pysyn poissa kaupungilta ja netistä kaikkien brändien sivuilta. Mutta HETI kun jonnekin kurkistaa, niin siellä vaara vaanii. Ei auta kuin selain ja silmät, ja yrittää ajatella ihan muita asioita. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.