Salaisuus vyötäröllä

tunnetila: tyytyväisyys

Tunnetilan edullisemman muodin muotiviikkoon sopii myös vinkki, jossa ei osteta mitään uutta. Tämä vinkki toteutetaan yhdessä joko ompelijan kanssa, tai tehdään itse, jos osaamista riittää.

Moni ottaa kesän aikana elämän aika rennosti. Salikortti saatetaan laittaa loman ajaksi tauolle, ja jumpat vaihdetaan jätskiin ja kaupungilla rentoon kuljeskeluun tai terassihetkeen ystävien kanssa.

Väljiin lökähousuihin ja liehuviin, hiostamattomiin mekkoihin pukeutuminen muutaman kuukauden ajan, saattaa johtaa pienimuotoisen kesäpömppön muodostumiseen. Muutama lisäkilo kertyy kroppaan yllättävän helposti, kun löysät kesävaatteet ei kiristä, ja herkkuja uppoaa nassuun päivittäin.

kevytuntsikka Uniqlo, paitapusero Andiata, farkut J.A.P., laukku Coccinelle, tennarit Pomar*

Syksyn saapuessa löysät kesähousut pakataan talviteloille, ja esille otetaan farkut tai muut paksummat housut. Siis ne samat housut, jotka olivat vielä viime talvena ja keväänä ihan sopivat, mutta jotka eivät jostain kumman syystä mahdu nyt päälle.

Tilanne ”kesäkilot” on minulle hyvin tuttu. Vielä muutama vuosi sitten ratkaisin dilemman joko laihduttamalla muutaman kilon, jotta housut mahtuivat taas päälle, tai ostamalla uudet housut. Tänä vuonna suoritan ostamattomuushaastetta, enkä saa ostaa itselleni mitään uutta.

Juuri nyt en myöskään jaksa laihduttaa (syksy, pimeät illat, suklaa ja punaviini, mmmm…), joten ratkaisun oli löydyttävä muualta. Ja kas, keksin ongelmaan mielestäni niin hyvän ratkaisun, että haluan jakaa vinkkini myös Teille.

Kaksi sanaa: levitetty vyötärönauha. Vein kolmet vyötäröltä kiristävät farkut luotto-ompelimooni Kupla Vintageen ja kerroin ongelmastani. Kysyin, onnistuisiko housujen vyötäröä hieman levittää joustavalla kiilalla. ”Totta kai onnistuu!”

Meni muutama päivä ja hain ompelijalta takaisin pinon farkkuja, joiden napit sujahtivat kiinni kuin vanhoina hyvinä aikoina! Maksoin muistaakseni hommasta 15€/housu, eli sain 45€:lla kolmet housut käyttööni.

Olen lopputulokseen hurjan tyytyväinen! Aina ei tarvitse ostaa uutta, vaan vaihoista vaatteista saa käyttökelpoisia hyvinkin pienellä fiksaamisella. Nyt voi syksy tulla!

Kuvat: Anna-Maria / Secret Wardrobe

6

(6) Kommentit

 1. Saara says:

  Huh, edullista ja siistiä työtä!

  1. No sanos muuta! Kaikki housut on tehty tosi siististi! Noita levennyksiä ei käytössä edes huomaa. Harvoon kukaan kyttää niin tarkkaan vyötäröäni, että nämä edes huomaa. Hinnasta tosin en tiedä onko se minulle joku kantishinta vai mikä.. Mutta edullista kyllä oli!

 2. seijahannele says:

  Kavennus/levennys saumavarsasta on tuttua mutta joustava kiilan käyttö ei ole tullut mieleen, kiitos vihjeestä.

  1. Oi, kuulostaa siltä, että osaat tehdä tuon homman itse. Voi viitsisinpä minäkin! Kiva jos vinkistä on iloa! Ainakin minulla tämä toimii tosi hyvin.

 3. Tarja says:

  Salaisuus vyötäröllä 😀 Klikkiotsikko totisesti!
  Mutta onpas hyvä vinkki ja miten siistiä työtä! Ihastuttava ratkaisu 🙂

  Ja ihana tuo untsikka! Minulla niin kaivelee, että en ole onnistunut vieläkään pääsemään Uniqloon hiplailemaan tuotteita. Netistä ei oikein uskalla tilata, kun ei tiedä kokoa ja materiaalin ja istuvuuden mieluusti kokeilisi livenä. Nykyisin tuntuu, että suurin osa nettiostoksista menee jotenkin pieleen, jos ei merkki ole ennestään tuttu :/ Ehkäpä mä ja Uniqlo vielä kohdataan joku päivä!

  Oikein ihanaa ja levollista viikonloppua! 🙂

  1. 😀 😀 😀 😀 Tarja, en kestä! En oikeasti ollut itse edes ajatellut mikä muu salaisuus siellä voisi olla. 😀 Heh, lihomisen syy sekin toki olisi. 😀

   Vitsit sun olisi kyllä päästävä pian Uniqloon!!! Kohtahan se muuten avataan Tukholmaan, eli sitten alkaa olla pääsysi sinne jo aika lähellä. Vein Berliinissä ystäväni Uniqloon ensimmäistä kertaa. Hän innostui niin, että osti ”koko kaupan”. Myyjäkin kassalla kysyi epäuskoisena ”Siis ostatko sä nämä KAIKKI?” Heh, luulen, että sinulle voisi käydä samalla tavalla. 😉

   Ihanaa viikonloppua sinullekin Tarja! <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.