Kotimaisia lahjavinkkejä

tunnetila: tykkäys

Isänpäivä, joulu ja kaikki muut loppuvuoden juhlat tulevat kohdalle ennen kuin huomaammekaan. Jottei lahjapaniikkia pääsisi syntymään, annan nyt muutaman kivan, kotimaisen ja kohtuuhintaisen lahjavinkin, joihin olen itse lähiaikoina törmännyt.

Ensimmäinen lahjaidea on niin tuore, että se julkaistiin vasta keskiviikkona, ja on parahiksi tulossa kauppoihin. Tuo uunituore lahjaidea on maailman kaunein Sauna -kirja* (Dream Cozy) (29€).

Viola Minerva Virtamon kuvitus ja Liisa Talvitien sekä Heli Thorénin tarinat soljuvat yhdessä kauniisti kuin virtaava vesi, ja vievät suomalaisuuden ytimeen. Uusi Sauna -kirja on niin kaunis, että melkein itkettää.

Kirja on täydellinen lahja jokaiselle saunomista rakastavalle, mutta myös kaikille ulkosuomalaisille, jotka haluavat muistaa Suomen sellaisena kun se alastomimmillaan ja aidoimmillaan on.

Itse ajattelin kääriä Sauna -kirjan amerikkalaisen ystäväni joulupakettiin. Kirjassa on tekstit suomeksi ja englanniksi, joten kirja on upea lahja myös ulkomaalaisille, jotka haluavat tutustua saunomisen eksotiikkaan.

Itse asiassa amerikkalainen ystäväni, joka kirjan tulee saamaan, on todellinen suomalaisen saunan fani. Hän rakastui saunomiseen meillä käydessään, ja sen jälkeen hän on valinnut kuntokeskuksensa sen mukaan, missä on paras sauna.

Toinen kiva lahjaidea, jolle yleensä on aina käyttöä, on Osmian sievä tuoksukynttilä* (16,60€/kpl). Kauniiseen lasipurkkiin puukannen alle pakattu kynttilä on edullinen, mutta ylellisen näköinen lahja.

Osmian tuotteet suunnitellaan ja valmistetaan Suomessa, ja kynttilät valmistetaan alusta asti itse. Puolivalmisteita ei käytetä. Kynttilät on valmistettu kookosöljystä ja steariinista, ja niissä on suomalaisille tuttuja tuoksuja, kuten Kelohonka tai Kastehelmi.

Kotimaisen Osmian valikoimissa on tuoksukynttilöiden  lisäksi myös ihania saippuoita, joista oma lempparini on raparperinestesaippua.

Myös kotimaista kosmetiikkaa on aina kiva saada lahjaksi. Hämeenkyrön ylpeys, ikoninen Frantsila, lanseerasi tänä syksynä ylellisen kolmen tuotteen sarjan, The Garden Trilogy. Tuotetrilogia on upeine pakkauksineen lahjaksi mitä täydellisin!

Ensimmäinen trilogian tuotteista on De-Stress Tonic (35€), suun kautta nautittava (!) hoitosuihke, joka lievittää stressiä ja virkistää. Toinen tuotteista on Anti-Pollution Facial Serum* (55€), eli öljyseerumi, joka suojelee ihoa ulkoisilta haittavaikutuksilta, kuten esimerkiksi saasteilta ja auringolta (pipettipullo kuvissa). Kolmen tuotteen tuoteperheen täydentää Aura Perfume Oil (45€), parfyymiöljy, jonka tuoksu kohottaa mielialaa.

Kaikki Frantsilan tuotteet valmistetaan vielä vuosikymmenten jälkeenkin käsityönä Hämeenkyrössä. Tuotteiden aktiiviaineina toimivat oman tilan luomuyrtit ja käsin kerätyt kukat. Mikä sen ihanampaa kuin saada lahajksi jotain näin juurevaa ja kotimaista!

Toinen kotimainen luomukosmetiikkabrändi, jonka tuotteen valitsin lahjaideapostaukseen, on ehkä useimmille vähän tuntemattomampi Niki Newd.

Tutustuin itsekin Niki Newdiin vasta äskettäin, enkä ole vielä ehtinyt testata heiltä kokeiltavaksi saamaani tuotetta. Tuote kuulostaa kuitenkin niin kiinnostavalta, että haluan vinkata siitä Teille heti. Tuo kiinnostava tuote on siis Spruce Sprout Skin Mask* (35€).

Niki Newdin tuotteet ovat siitä erikoisia, että ne ovat tuorekosmetiikkaa. Tuotteissa ei ole säilöntäaineita, joten niiden käyttöikä on aika lyhyt. Esimerkiksi testiin saamani naamio täytyy käyttää kaksi kuukautta sen valmistumispäivästä, tässä tapauksessa viimeinen käyttöpäivä on 22.12.2018.

Toinen erikoisuus tuotteissa on se, että kosmetiikassa käytetyt raaka-aineet ovat pääosin syötäväksi kelpaavia (food grade). Esimerkiksi Spruce Sprout -naamion raaka-aineet ovat kaura, kuusenkerkkäjauhe, perunatärkkelys ja hiiva. Tuotteessa ei ole mitään muuta, ja nuo kaikki ovat ruoan raaka-aineeksi kelpaavia.

Niki Newd on todella kiinnostava uusi tuorekosmetiikkabrändi, ja sen tuotteet valmistetaan Helsingissä.

Niin ikää suomalaisesta Olivia Kleinista olen jo kirjoittanutkin blogissani, mutta tähän postaukseen valitsin heidän kiinnostavimman tuotteensa, eli jauhemaisen deodorantin.

Dry-Deo* (7,90€) on tuote, jota voi käyttää deodoranttina ja hiuspuuterina. Kun tuotetta käytetään deodoranttina jauhetta lisätään kosteusvoiteeseen ja levitetään kainaloiden iholle. Jauhe imee itseensä tehokkaasti kosteutta ja rasvaisuutta. Tuotteen luvataan antavan pitkäkestoisen suojan hikoilua ja hienhajua vastaan.

Hiuspuuterina käytettynä tuote taas tekee hiuksista ilmavan ja tuuhean näköiset, ja sitä käytetään kuten tavallistakin hiuspuuteria, eli hierotaan hiusten tyveen.

Kyseessä on niin hämmästyttävä tuote, että minulta meni monta kuukautta ennen kuin uskalsin testata sitä. Olin ihan varma, että dödö pettää minut heti. Mutta kuinka ollakaan, ainakin perusarjessa tuote toimii samaan tapaan kuin mikä muu dödö tahansa. Urheilla en ole vielä tuotteen kanssa uskaltanut, mutta kiinnostaa kovasti kokeilla miten siinä käy.

Jaksatteko vielä muutaman lahjavinkin? Tästä tulee aikamoinen maraton-postaus, mutta jokainen näistä tuotteista on niin ihana, että ansaitsee oman mainintansa.

Seuraava lahjavinkkini on tamperelaisen Puuvillatehtaan suloiset pyyhkeet, joita on saatavilla mm. Kampissa olevasta Nordic Designers’ Pop Up Shopista 29.11. asti. Puuvillatehtaan valikoimissa on upeita kylpytakkeja, neuleita ja muitakin vaatteita, mutta kiva pieni lahjaidea on nämä sievät pitsipyyhkeet*.

Pitsein somistettuja pyyhkeitä on eri väreissä, ja niitä on sekä käsipyyhkeinä (alk. 7,90€) että suurempina kylpypyyhkeinä (alk. 14,90€). Pyyhkeiden hinta-laatusuhde on erinomainen, ja plussaa on tietysti niiden kaunis ulkonäkö.

Puuvillatehtaan ompelimo on toiminut yrityksen alkuaikoina ylivieskalaisen kaupan alakerrassa, mutta nykyään Puuvillatehtaan pyyhkeet valmistetaan Portugalissa.

Lapuan Kankureilla toiminnot ovat pysyneet yhä Suomessa. Brändin oma kutomo on edelleen Lapualla.

Lapuan Kankurit käyttävät tuotteissaan vain luonnollisia raaka-aineita: pellavaa, tenceliä, puuvillaa, villaa ja mohairia. Kankureilla tunnetaan käytetyt materiaalit ja jokainen työvaihe langasta tuotteeksi. Tuo tuotantoketju on tänä päivänä todella kunnioitettava ja ihailtava juttu!

Lapuan Kankureiden villahuovat ovat arjen luksusta parhaimmillaan, mutta myös pienemmät kotimaiset tuottee ilahduttavat saajaansa. Sain itse Lapuan Kankureilta lahjaksi todella pehmeän ja kauniin pellavakeittiöpyyhkeen* (16,90€), ja ihastuin pyyhkeen laatuun ikihyviksi.

Pellavapyyhelahjalla ei voi mennä joulunakaan pieleen!

Viimeinen, muttei vähäisin lahjaidea on Teemu Järven upeat eläintuotteet. Olen ostanut vanhemmilleni lahjaksi jo vuosia sitten Teemu Järven upean Jänis-julisteen, ja jo useamman vuoden ajan olen lähettänyt isälleni hänen juhlapäivinään Teemu Järven eläinkortteja.

Nykyään Järven tuotteita saa jo vaikka missä muodossa, esimerkiksi villahuopina ja vuosikalentereina. Helppo, kiva ja edullinen lahja on Teemu Järven postikorttisetti* (15€), joka sisältää kuusi erilaista eläinaiheista korttia.

Pidän valtavasti näihin kuviin valitsemastani Riekko-kortista. Riekko on mukana mainitsemassani kuuden postikortin setissä.

Siinäpä muutama lahjaidea tulevan talven juhlakauteen! Toivottavasti vinkeistäni on teille iloa ja hyötyäkin, kun mietitte lahjoja läheisillenne.

Loppuun vielä lisävinkiksi upea suomalainen verkkokauppa, josta löytää aika suurella varmuudella lahjan juhlaan kuin juhlaan. Kannattaa kurkata World of TRE:n maailmaan, jos olet kivoja lahjoja vailla!

7

(2) Kommentit

  1. Johanna says:

    Niin ihania tuotteita! Kiitos vinkeistä, taidan heti tilata (itselleni) tuon stressiä poistavan suihkeen. ?

    1. Heh, stressiä poistava suihke on mahtava lahja jokaiselle, jota stressi vaanii kulman takana. Minulla on tuo pullo työpöydällä odottamassa sitä hetkeä, kun stressi iskee. Tämä syksy on onneksi mennyt (toistaiseksi) stressittä, mutta tiedän, että se on vielä tulossa. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.