Halujen lista ja ensimmäinen heräteostos

tunnetila: hauskuus

Kun on vuoden ostamatta mitään, käyvät halu, tarve ja niiden erot aika hyvin selville. Pidin viime vuoden ajan kirjaa kaikesta, mitä huomasin vuoden aikana haluavani. Mietin jokaisen jutun kohdalla onko kyseessä pelkkä haluaminen, vai tarvitsenko tuotetta oikeasti?

Päädyin lähes jokaisen tuotteen kohdalla siihen, että pärjään kyllä ilmankin. Jos tulitikut loppuu en polta kynttilöitä. Jos ei ole hiusrenksua, pidän hiuksia auki tai laitan ne suttunutturalle pinneillä. Jos kuitenkin ajattelin tuotteen helpottavan arkeani, sain lisätä sen ostoslistalleni.

Ostamattomuusvuoden jälkeen totesin ilokseni, että oli vain muutama asia mitä kaipasin niin paljon, että ne ansaitsivat paikkansa listallani. Kolme noista asioista näkyy näissä kuvissa.

Vanhempani olivat viime viikonlopun Helsingissä, ja kävin lauantaina äitini kanssa ostoksilla ensimmäistä kertaa yli vuoteen. Siis kunnolla ostoksilla. Niin, että myös minä sain ostaa mitä halusin. Ai että oli mukavaa!

Avasin ennen kaupungille lähtöä juhlallisesti puhelimeni muistista viime vuoden aikana kokoamani halujen listan. Ajattelin, että jos vastaan tulee listalla olevia tuotteita, ostan ne vailla huonoa omatuntoa. Ovathan ne läpäisseet kriittisen seulan ja päässeet halujen listalle asti.

Ensimmäisenä ostin sisustusliike Nougatista Pernille Corydonin hopeiset korvarenkaat. Innostuin viime syksynä käyttämään pitkästä aikaa korvissani isoja kultaisia renkaita. Harmittelin monena aamuna, kun korulippaastani ei löytynyt vastaavia hopeisina. Minulla riippuu ihan päivästä onko fiilikseni enemmän kultainen vai hopeinen. Ja jos on hopeinen päivä, niin silloin kullanväriset korut ei vaan käy.

Turhamaista ja tarpeetonta? Kyllä. Mutta nämä korvikset tulevat silti säästämään minulta aikaa niinä aamuina, kun kaivan korurasiaani läpi kiireessä, enkä löydä mitään korviksia, jotka sopisivat sen hetkiseen tunnelmaani.

Seuraava halujen listalla ollut arjen helpottaja löytyi Joliesta. Tuskailin koko vuoden, joka aamu meikatessani, kunnollisen puuterisiveltimen puutetta. Halusin meikkilaukkuuni sopivan, napakan ja pyöreäpäisen siveltimen aurinkopuuterin ja poskipunan levittämiseen.

Kun sopiva sivellin sitten tuli vastaan Kämp Gardenissa sijaitsevassa Joliessa, nappasin siveltimen heti mukaani. Alima Pure Powder Brush -puuterisivellin on juuri sellainen, mitä koko vuoden kaipasin. Tosin vähän turhan hintava, mutta toivottavasti hyvin kestävä.

Kolmas asia halujen listalla oli lasiset juomapillit. Olen jo muutenkin vaihtamassa arjen käyttötavaroita ekologisempiin, joten nyt oli juomapillien vuoro. Toivoin lasisia pillejä joululahjaksi, mutta pukki ei silloin onnistunut toteuttamaan toivettani. Nyt piipahdin äitini kanssa Granitissa ja ilokseni äitini muisti joululahjatoiveeni. Sain Granitin lasiset juomapillit häneltä synttärilahjaksi. Ihanaa, kiitos äiti!

Tein Granitista myös niin kiinnostavan löydön, että oli pakko ostaa uutuustuote heti testiin. Granit myy nimittäin nykyään myös Sjöstrandin kahvikoneita ja -kapseleita. Tarjolla oli kapseleita kolmessa eri maussa: kaksi erilaista espressoa ja yksi lungo. Juon itse ainoastaan espressoa, joten ostin testiin paketillisen No1 Espressoa.

Sjöstrandin kahvikapselit on biohajoavia ja ne on valmistettu luonnollisista materiaaleista (kuten kaarnasta) ja ne voi heittää käytön jälkeen biojätteeseen. Kapseleiden sisältämä kahvi on laadukasta ja maukasta 100% luomukahvia, ja kapselit käyvät Sjöstrandin omien kahvikoneiden lisäksi myös Nespresson -kahvikoneisiin.

Maistoin heti ostosreissulta kotiin päästyäni yhden Sjöstrandin espresson ja pidin sen mausta. Maku oli mukavan intensiivinen ja vivahteikas. Ja vitsit miten kivalta tuntui kipata käytetty kapseli biojätteeseen!

Ostosreissuni viimeinen hankinta oli todellinen heräteostos, ja mietin edelleen olinko täysin holtiton sen tehdessäni. Tähän talouteen ei olisi nimittäin tarvittu enää yhtä ainutta lautasta, mutta kuinka ollakaan, Marimekolla vähän lipsahti.

Marimekon Oiva -astiasarja täyttää tänä vuonna 10 vuotta, ja juhlavuoden kunniaksi myyntiin on tullut rajoitettu erä kultasomisteisia Oiva Anniversary -tuotteita. ”Rajoitettu erä. Kultareunus on maalattu käsin. Tuotteet myydään loppuun pian, eikä niitä enää sen jälkeen saa.” Kuulin myyjän sanovan nuo sanat ja aloin välittömästi haluta tuotteita palavasti. Ja kuinka ollakaan, ostin kaksi täysin tarpeetonta Oiva Anniversary -lautasta.

Mikä siinä on, että sanapari rajoitettu erä saa järjen kaikkoamaan päästäni ja ahneuden iskemään? Noh, oli miten oli, vuoden ensimmäinen heräteostos tuli tehtyä heti helmikuun alkuun. Toivotaan, ettei näitä ala tulla lisää. Mutta hei, rajoitettu erä, aitoa kultausta ja järkiostos! Niinpä niin…

9

(6) Kommentit

 1. Johanna says:

  Oooi ihan pakko pikaisesti kommentoida että nuo lautaset on ihania! Mäkin haluan ? tosi hyvät heräteostokset, kyllä kannatti ? ps. Mä en ollu ennen edes kuullut lasisista pilleistä ?

  1. Lasiset pillit ei ole ehkä se lapsiperheiden ykkösjuttu, mutta omiin tarpeisiini ne käyvät hyvin. Pestävät ja monta vuotta käyttöä kestävät pillit on ajatuksena niin kiva! Ja nuo lautaset on kyllä iiiiihanat! Kultaa ja muutenkin vähän spesiaalia. 😀

 2. HeidiV says:

  Ekologiset kahvikapselit, wau! Ja lasiset juomapillit. Hyvät hankinnat 🙂

  Pitäisi aina kaupassa miettiä, että haluaako vai tarvitseeko jotain… ja kuka loppujen lopuksi puolestasi haluaa…

  1. Kiitos Heidi! Nuo on kyllä hankinnat, jotka tuottavat iloa pitkään. 🙂

   ”Pitäisi aina kaupassa miettiä, että haluaako vai tarvitseeko jotain… ja kuka loppujen lopuksi puolestasi haluaa…” TÄMÄ! Tuo on Heidi niin totta!

 3. Kiitos ekologisten kahvikapselien vinkistä, juuri eilen mietin onko sellasia myynnissä.

  1. Ole hyvä! Nää on huippuja! Tulee käsittämättömän hyvä mieli kun tällaisen tehdä turauttaa. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.