Helppohoitoinen kampaus

tunnetila: ärsytys

Väri kuntoon ja ryhdikäs, helppohoitoinen leikkaus. Näin kuului toiveeni kun istahdin viime viikolla kampaajan tuoliin. Luottokampaajani Mikko Parturi kampaamo Woimasta tietää tasan tarkkaan miten laiska (ja surkea) olen hiustenlaitossa, joten hän toteutti minulle juuri toiveitteni mukaisen kampauksen.

Hiukset saa edelleen tarvittaessa miniponnarille, mutta nyt hiukset on takaa sen verran lyhyet, että arjessa minulla on tavoitteena pitää niitä auki. Hiukseni eivät koskaan vahvistu jos pidän niitä aina kireällä ponnarilla joka katkoo hiuksia.

Tämä oli siis rehti ja yksinkertainen tavoitteemme viime viikolla uusien hiusten suhteen. Kampaajakäynnistä on kulunut alle viikko, ja arvatkaapa miten on mennyt? Pidin hiuksiani auki ensimmäiseen pesuun asti, ja sen jälkeen olin kulkenut miniponnarissa. En vain osaa olla hiukset auki, enkä myöskään osaa laittaa niitä yhtään mitenkään!

En saa niitä suoriksi enkä kiiltäviksi kuten ne kuvassa ovat, vaan vaikka kuinka yritän, hiusteni luonnonkihara puskee laittamisestani huolimatta esiin, ja hiukset näyttävät hetkessä ysäripörröltä.

Rakastan hiusteni taipuisuutta ja luonnollista kiharaa silloin kun hiukseni ovat pitkät. Silloin niitä ei tarvitse laittaa mitenkään, vaan ne kihartuvat kauniille laineille. Lyhyenä kihara on intensiivisempi, välillä ihan korkkiruuvilla, ja sellainen kampaus ei mielestäni sovi minulle lainkaan.

Minulla on käytössäni suoristusrauta ja kihartimia, sekä valtavasti hyviä hiustuotteita, mutta kun en vaan osaa niin en osaa! Olisinkin nyt kiitollinen jokaisesta hiusvinkistä, jolla pääsisin edes lähelle kuvan hiusten lopputulosta.

Kannattaisiko ostaa pyöröharja? Testasin sellaista joskus, ja sain hiukseni ainoastaan sähköiseksi. Entäs suoristusrauta? Suoristusraudalla saan kyllä hiukseni suoraksi, mutten osaa taivuttaa sillä latvoja. Kihartimella saan aikaan vain kiharaa, jota en tässä tapauksessa halua.

Hiuksissani on nyt kaunis ja luonnollinen väri, ja hiusten mallikin on mieleeni. En vaan saa kampauksesta sen parhaita puolia esiin. Hitsit miten turhauttavaa!

7

(9) Kommentit

 1. SV says:

  Kaunis kampaus 🙂 Itselläni on myös karkea, luonnonkihara hius, joka kihartuu tosi epämääräisesti, joten suoristusrauta on ollut ystäväni jo yli 10 vuotta! Tällä hetkellä kampaus on kuitenkin sen verran lyhyt pixie, että kihartumisongelmaa ei ole 😀

  Suoristusraudan käyttöä kannattaa vain harjoitella, ja alle hyvät suoja/muotoilutuotteet. Itse laitan pesun jälkeen hiuksiin öljyä, annan hetken kuivahtaa, sitten muotoilutuote, föönaus ja lopuksi rauta.

  Vinkkinä, että raudalla ei kannata vetää hiusta vain suoraksi, vaan ikäänkuin loivalle kiharalle, eli ylöspäin päänahasta ja laajalla kaarella latvaa kohti. Näin saa samalla tyvikohotuksen ja latvat ei jää ihan supisuoraksi.

  Toivottavasti näistä vinkeistä oli jotain apua 🙂

  1. KIITOS SV!! Mahtavat vinkit! Mä vedän hiukset suoristusraudalla juuri niin kuten sanot ettei kannanta, eli piikkisuoraksi. Siinä sitä sitten ollaan sojottavien latvojen kanssa ja näytetään tollolta. 😀 Testaan vinkkejäsi viikonloppuna. Nyt peukut pystyyn että onnistun näin hyvillä neuvoilla! 🙂

 2. miumau says:

  Moi, noi hiukset on kyllä tosi ihanat 🙂 (kuten sanoin jossain viestissäkin) – mutta helppohoitoisuuteen: Pitkistä hiuksista huolimatta (Tai sen vuoksi) olen minäkin pitänyt niitä kiinni. Aina. Paitsi kun 2v sitten aloin värjäyttämään hiukseni Elumen-värillä. Jonka jälkeen sähköisyys yms. on poistunut, ja hiukset ovat näyttäneet arjessakin hyväkuntoisilta. Ne laskeutuvat pesun jälkeen kauniisti, ja yllättäen ponnarityypistä tulikin ”hiukset auki”-tyyppi.

  Väitän, että tuo johtuu Elumenista, mutta en voi kieltää hoitotuotteiden vaikutustakaan. Elumenin myötä siirryin luonnonkosmetiikkaan myös shampoiden ja hoitsikoiden osalta, ja hoitoaineista Santen ”Shine Conditioner – Bio-Birch Leaf & Burdock Root” on ihan huippu. Sitä pitää ostaa aina kaksi purkkia kerrallaan, ettei vaan pääse loppumaan. Meiltä kun sitä löytyy vain kahdesta kaupasta. Hgissä huomasin, että ainakin sokkari myy sitä Ruohonjuuren lisäksi.

  Olen nyt päässyt vanhoista ”hapeteväreistä” eroon siten, että nykyisessä hiuksessani ei ole enää niitä vanhoja jämejä, vaan se on uusiutunut kokonaan. Ja onhan se ihan eri tuntuinen 🙂

  Kokeile joskus!

  1. Hei mahtavia kokemuksia sulla, kiitos niiden jakamisesta! Tuo Santen hoitoaine menee ehdottomasti testiin. Tosin mulla on ohut ja lasimainen hius, sulla taas mielettömän paksu. Tarvitaan siis luultavasti täysin eri tuotteet niiden hoitoon.

   1. miumau says:

    Juu, kandee kokeilla Santea. Ja hiuslaatuni on oikeasti ohut, mutta sitä vaan on runsaasti – tämän kertoi kampaajani, kun hälle kirkkain silmin sanoin, ettei hiustani paksuuden vuoksi saa taivuteltua mitenkään. 🙂

    Ja sitten tuohon vinkkiini vielä: Pesun jälkeen kampaan hiukset suoraksi (onnistuu tosi hyvin tuon Santen jälkeen, koska se on sellainen silottava) ja annan kuivua sellaisenaan. Välillä harjaan/kampaan niitä kuivumisen ohessa, mutta siten saan parhaiten sileän lopputuloksen.

    tsempit hiustaisteluun!

    1. Kiitos miumau! <3 Mä en kyllä usko kampaajaasi. 😀 Sulla on ehdottomasti paksut hiukset JA niitä on myös runsaasti.

 3. Saara says:

  Oletko koskaan kokeillut vanhanaikaisia rullia? Mulla on sellaiset jättimäiset tarrarullat, joilla silloin tällöin ”suoristan” hiukset. Hullu volyymikin tulee. Mä olen niin mummo??

  1. No hei mä olisin mielelläni mummo tuossa asiassa! 😀 Ostin joskus muutama vuosi sitten sellaiset rullat, mutten osannut laittaa niitä. En saanut rullia pysymään niiden mukana tulleiden piikkien avulla hiuksissa. Olikohan niin, että ne valuivat pois kun hiukset oli niin liukkaat… Missähän ne rullat nyt on? Täytyypä etsiä niitä viikonloppuna. Kiitos vinkistä Saara! T: mummokaverisi

 4. […] Kysymys omiin hiushuoliin liittyen: miten saada luonnontaipuisa hius pysymään suorana koko päivän ilman esiin puskevaa pörröisyyttä? […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.