Kuinka tehdä löytöjä Zadaasta?

tunnetila: vinkkaus

*Yhteistyössä Zadaa*

”Latasin hehkutuksesi jälkeen puhelimeeni Zadaan, mutta en oikein tiedä miten sieltä tehdään löytöjä. Voisitko auttaa?” Olen kuullut tuon lauseen niin monta kertaa, viimeksi edellisen mekkopostauksen jälkeen, että ajattelin nyt jakaa kanssanne muutaman vinkin, joiden avulla olen itse tehnyt Zadaasta parhaat löytöni.

Ensimmäinen vinkkini on omien suosikkibrändilistojen kokoaminen. Zadaa tarjoaa käyttäjilleen valmiita listoja (esim. Best of Finland, Luxury Brands tai Sport Brands), mutta minulla on niin valikoiva maku, että olen laatinut sinne omat listani. Suurimmaksi osaksi Zadaan tajontaa selatessani käytän tekemääni listaa nimeltä Omat lempparit.

Omat lempparit listaan olen kerännyt brändit, joiden tuotteista pidän, ja joiden tuotteiden tiedän olevan niin laadukkaita, että niitä kannattaa hankkia myös käytettynä. Listaltani löytyy mm. Marimekko, Samuji, Arela, Grana, Ganni ja Céline. Tuo valinta päällä Zadaata selatessani minulle tarjotaan siis ainoastaan kyseisten brändien tuotteita.

takki Ganni* (second hand, Zadaa), neule Grana, huivi H&M Premium*,
farkut Y.A.P., laukku Marc Jacobs, nilkkurit Tod’s* (second hand, Zadaa)

Toinen paljon käyttämäni hakuparametri jolla rajaan hakua, on hinta. Zadaassa edullisimmat tuotteet ovat hinnaltaan 5€. Se halvempia tuotteita Zadaassa ei ole mahdollista myydä.

Moni ajattelee kirppislöytöjen olevan aina halpoja. Jos ostoksilla on tuolla mentaliteetilla ja antaa selaamiensa tuotteiden hintahaarukan lähteä 5€:sta, löytää varmasti paljon edullista ostettavaa. Itse taas metsästän laatua ja niitä ”oikeita” löytöjä, joten yleensä jos haen Zadaasta mitä tahansa, laitan hintahaarukaksi 30€-300€.

Tuolloin en näe myynnissä olevia tuotteita, joiden hinta on alle 30€. Näin saan pienennettyä fiidiini tulevien tuotteiden määrää, ja samalla varmistan, että tuotteet ovat hieman laadukkaampia ja yleensä myös vähemmän käytettyjä.

Zadaassa voi hakea tuotteita myös värin perusteella, ja joskus rajaankin hakuni koskemaan mustia, valkoisia ja harmaita tuotteita. Jos etsin jotain tiettyä tuotetta, vaikkapa takkia, minun on aika turha selailla keltaisia tai punaisia takkeja. Kokemuksesta tiedän, etten käytä noita värejä juuri koskaan.

Näiden lisäksi yksi hyvä tapa löytää kiinnostavaa ostettava, on kurkkailla Zadaan Discovery -osiota. Discovery-osioon (löytyy applikaatiosta silmä-kuvakkeen alta) nostetaan jatkuvasti kiinnostavia myyjiä, jotka ovat avanneet butiikkinsa Zadaahan.

Mukana on usein somevaikuttajia joiden kanssa Zadaa tekee yhteistyötä, tai muuten vain Zadaassa paljon tuotteita myyviä tyyppejä. On huippua jos ehtii apajille juuri avattuun butiikkiin, ja pääsee nappaamaan parhaat tuotteet päältä.

Discovery-osiossa näet myös listattuna kanssasi saman kokoisia myyjiä, ”Your Fashion Twins”, joiden butiikeista tiedät löytäväsi juuri sinulle sopivankokoisia vaatteita. Tämä jos mikä on helppoa shoppailua!

Ja hei, jos löydät myyjän, jonka tuotteista pidät, voit alkaa seuraamaan häntä. Näin pääset aina helposti kurkkaamaan, onko lempparimyyjäsi laittanut uusia tuotteita myyntiin.

Lähes käsittämättömän hyvä tuurini Zadaa-löytöjen tekemisessä on saanut taas jatkoa. Viime aikojen paras, tai ehkä jopa paras löytöni koskaan, on näissä kuvissa päälläni oleva takki.

Olen kaivannut vaatekaappiini tummansinistä kipparintakkia jo vuosia, mutta sitä oikeaa ei ole vain löytynyt. Vuonna 2013 ostin ensimmäisen kipparitakkini, mutta edullinen villakangas on harvoin hyvälaatuista, joten tuo takki meni huonokuntoisen näköiseksi tosi nopeasti.

Etsin takille korvaajaa pari vuotta, ja seuraavan kipparintakkini hankin vuonna 2015. Tuo takki oli upea ja hyvin laadukas, mutta se taas osoittautui niin lämpimäksi, etten voinut käyttää sitä muulloin kuin superpakkasilla. Halusin ohuemman villakangastakin laajempaan käyttöön, ja kuinka ollakaan, löysin sen vihdoin Zadaasta!

Etsin monta talvea tyylikkäitä kipparintakkeja ympäri nettiä. Lopulta löysin haluamani, mutta vasta siinä vaiheessa, kun takki oli jo myyty loppuun. Eipä hätää, nyt samainen takki tuli vastaan Saksan Zadaassa. Takin normaali hinta oli yli 400€, ja nyt sain sen uuden veroisena Zadaasta hintaan 200€.

Ihan halpa tuo takkilöytöni ei siis ollut, mutta villakangastakkien kanssa se on tullut jo moneen kertaan todetuksi, että halvalla saa harvoin laadukasta ja kestävää kangasta.

Uskon tämän klassisen mallin ja yhtä klassisen värin kulkevan mukanani vuosikymmenen ajan! Hurraa, ja kiitos Zadaa että olet olemassa!

Kuvat: Vilma

5

(9) Kommentit

 1. Emilia says:

  Mahtava löytö jälleen kerran! Sun innoittamana oon alkanut selailemaan valikoimaa enemmän ja lisännyt muutamia suosikkejakin sinne. Ehkä se tulee otettua paremmin haltuun viimeistään siinä vaiheessa, kun sieltä löytää jotakin oikein kiinnostaa. Inspiraatiota ja innostusta saan aina kun näen näitä sun löytöjä ?

  1. Hei ihana kuulla, että mun löydöt innostaa ostoksille. Mä nimittäin olen aina itse omien kirjoitusteni ”uhri”. Nytkin kun kirjoitin tämän postauksen, niin ajattelin että käynpä ihan vaan vähän taas kurkkaamassa mitä Zadaasta tänään löytyisi, ja kappas, ostin kengät. 😀

 2. Ihana postaus! Mulle kävi vähän sama juttu Ted Bakerin lähes 500e villakangastakin kanssa. Yhtäkkiä se pulpahti eteen 200 euron hintaan. Zadaan algoritmi näyttää mulle mun suosikkimerkit eli ne, joita selaan eniten, joten takki ilmestyi eteeni kuin taika-iskusta heti, kun se oli lisätty myyntiin. 🙂

  1. Oi mikä löytö! Tuo algoritmi toimii myös tosi hyvin. Vähän liiankin hyvin, sanoisinko. Ostin nimittäin taas just äsken Zadaasta kesäkengät. 😀 😀 😀

 3. Ihan loistava löytö taas kerran!

  1. No eikö olekin!! Musta on tullut aika hyvä tuossa Zadaa-shoppailussa. 😀

 4. Kay says:

  Täytyypä tutustua tuohon paremmin sun löytöjen innoittamana. Mulla olisi itselläkin muutamia kenkiä myyntiin ja olen miettinyt, että mihin ne laittaisin. Sisko ehdotti just Zadaa ?

  1. Hei ehdottomasti luot itsellesi tilin ja laitat kengät myyntiin Zadaan valikoimiin. Muutamalla tuotteella on hyvä testata, ja sit jos innostut, niin lisää vaan! Oon Zadaa-koukussa ja itse asiassa ostin sieltä just vartti sitten taas kesäkengät. 😀

 5. […] Muita Zadaata käsitteleviä postauksiani löydät mm. näistä linkeistä: Zadaa – ja homma toimii, Luksuslöytöjä Zadaasta, Kuinka tehdä löytöjä Zadaasta? […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.