Parasta Sidewaysissa (+ festarikassiarvonta)

tunnetila: ilo

Vietin viime viikolla kolme ilta Sideways -festareilla, enkä ole toipunut festaritunnelmasta (enkä valvomisesta) vieläkään. Olin etukäteen päättänyt, että vietän festareilla kaksi iltaa, mutta kun festarihumu vei mennessään, niin en malttanut pysytellä poissa kolmantenakaan päivänä. Oli ihan superkivaa!

Sain festarilipun* yhteistyökumppaniltani Vallilalta, joka on parin viime vuoden ajan ollut näyttävästi mukana festaritunnelmissa ympäri Suomen. Vallila nimittäin valmistaa vuosittain eri festareille myyntiin rajoitettuja eriä upeita festarikasseja. Sidewaysissä festivaalialueen ilmettä piristi laajemminkin Vallilan värikkäät kankaat ja kauniit trooppiset kuosit.

Tänä vuonna omat festarikassinsa Vallilan kanssa yhteistyössä saivat Sideways, Provinssi ja Q-Stock. Festarikasseja voi ostaa kyseisiltä festivaaleilta, mutta myös Vallilan verkkokaupasta ja Vallilan omista myymälöistä.

Sidewaysin pinkki-vihreän Urbaani Metsä -kangaskassin (kuvissa) kuosissa seikkailevat sulassa sovussa metsot, city-kanit ja timantit. Oulun festarihelmen Q-Stockin kassissa kuosina on maisemia mm. ihanalta Oulun torilta.

Provinssi sai tänä vuonna kangaskassin kahdessa värissä. Upeaa Yötanssi -kangaskassia saa vaaleanpunaisena ja oranssina. Matleena Issakaisen kuosissa komeilee valtava yöperhonen, jota Vallilalla kutsutaan mystiseksi festarikiitäjäksi.

Jos haluat hankkia itsellesin jonkun tietyn kuosin Vallilan festarikasseista, kannattaa niiden hankinnassa olla nopea. Osa kasseista on jo myyty verkkokaupasta loppuun, vaikkei kaikkia festareita ole edes vielä ollut! Ja hei vinkki: jos Sidewaysin kassi kiinnostaa, niin kannattaa lukea postaus loppuun.

pellavapusero InWear, silkkihame Grana, nahkaespadrillot Selected Femme, festarikassi Vallila*, pikkulaukku Marc Jacobs

Mutta mennäänpä sitten itse festareille. Tämän vuoden festarikesän avannut, Helsingin keskustassa Vanhalla jäähallilla järjestetty Sideways, oli festarina minulle täydellinen.

Pääsin alueelle helposti torstaina ja perjantaina suoraan töistä työpäivän jälkeen, ja myös yöllä ratikka vei minut mukavasti ja turvallisesti kotiin. Päivät oli toki pitkiä, mutta väsymystä ei edes tajunnut kun oli niin kivaa!

Seuraavassa oma TOP -listani tämän vuoden Sidewaysista.

Festarialue:

Olen niin mukavuudenhaluinen, että festarialue, jonne pääsee sporalla, bussilla tai vaikkapa kävellen, ja josta pääsee helposti yöllä kotiin, on paras! Jäähallin sisävessat voittavat bajamajat 100-0 ja viilennetty rosé maistuu paremmalta kuin lämmin olut.

Iso plussa oli myös se, että esiintymislavat olivat näppärän lähellä toisiaan, eikä lavalta toiselle tarvinnut juosta varttia.

Vaikka Sidewaysissa oli paljon ihmisiä, niin jonoja ei juurikaan muodostunut. Ruokaa ja juotavaa sai jonottamatta ja vessajonotkin olivat pääosin lyhyet.

Jesse Markin

Taisin kuulkaa vähän ihastua Sidewaysissa. Upea lauluääni, sielukkaita rytmejä, taidokasta riimittelyä ja vahvaa läsnäoloa. Tamperelainen Jesse Markin oli minulle festivaalin suurin ja positiivisin yllätys.

Jos kaipaatte uutta kuunneltavaa, niin testatkaa uppoaako Jesse Markin teihin yhtä hyvin kuin allekirjoittaneeseen.

Ja hei, kun jaoin IG:ssä kuvia Jesse Markinin keikalta, Jesse kiitti kuvista ja laittoi tosi kivoja yksityisviestejä. Voi kyllä, näin niitä faneja saadaan!

Paints and Friends: Paints and Wine

Sidewaysissa oli esiintyvien bändien lisäksi paljon kiinnostavaa oheisohjelmaa. Kävin kolmen päivän aikana mm. kuuntelemassa erilaisia keskusteluita ja osallistuin tunnin kestäneeseen maalausworkshopiin.

Paints and Friends on nelihenkinen työryhmä Helsingissä, joka järjestää kuvataideworkshoppeja erilaisilla vaihtuvilla konsepteilla. Kollektiivin lähtökohtana on, että jokainen voi osallistua toimintaan ilman aikaisempaa taiteen harrastamista tai erityistaitoja.

Osallistuin Paints and Wine -workshoppiin, jonka aiheena oli maalata festaritunnelmia. Toiseen käteen viinilasi, toiseen sivellin, ja mielikuvitus valloilleen!

Vapaa maalaaminen oli ihan parasta. En ole tainnut koskaan ihan oikeasti maalata, joten kokemus oli minulle hyvin erilainen ja arkirutiineita rikkova. Ja vaikka työstäni ei mikään mestariteos tullutkaan, niin silti sain tuotua siihen aika hyvin festarifiiliksiäni, mikä tarkoituksena olikin.

Maustetytöt ja Suede

Sideways yhdisteli ohjelmistossaan hienosti uutta kotimaista musiikkia ja mahtipontisempaa meininkiä parinkymmenen vuoden takaa.

Maustetytöt seista jököttivät paikoillaan ja vetelivät biisejä menemään perisuomalaisella hartaudella ja pohjois-pohjanmaalaisella vakavuudella. Sueden yli viisikymppinen keulahahmo Brett Anderson taas katosi tämän tästä yleisön sekaan ja juoksi keikan aikana paitansa läpimäräksi.

Tykkäsin molemmista, mutta myönnän nauraneeni Maustetyttöjen keikan (ja etenkin Yle X:n pisteellä tapahtuneen haastattelun) aikana välillä vedet silmissä. Sueden ysärihitit taas saivat minut laulamaan mukana ääneni käheäksi. Molempi parempi, tärkeintä että molemmilla keikoilla oli kivaa!

Kiitos Vallila, kiitos Sideways ja kiitos ystävät! Oli huikea viikonloppu!

Ja niin, sitten siihen arvontaan! Sain festareiden aikana kyselyitä kangaskassistani, joka oli siis tuo kuvissa näkyvä Vallilan vaaleanpunainen ihanuus. Sain Vallilalta arvottavaksi kaksi Sideways-kassia, joita on valmistettu rajoitettu erä, ja joita on jäljellä enää muutamia kappaleita.

Arvon toisen kasseista täällä blogissa tähän postaukseen kommentoineiden kesken. Voit kommentoida mitä vaan, mutta yksi asia mikä minua kiinnostaisi kuulla, on millaista musiikkia Te kuuntelette. Eli voit osallistua kisaan kommentoimalla esimerkiksi mikä on tämän hetken lempibiisisi, tai vaikkapa kaikkien aikojen suosikkiartistisi.

Toisen kassin voi voittaa kommentoimalla Instagramissa Tunnetilan tilillä tänään julkaisemaani Sideways -aiheiseen kuvaan. Molemmat arvonnat on käynnissä sunnuntai-iltaan 16.6. klo 18 asti. Onnea kaikille arvontaan!

Kuvat minusta: Petra

7

(49) Kommentit

 1. Paula Koo says:

  No mähän kuuntelen kaikenlaista, paitsi rankkaa heviä ?. Viime vuosien suosikkeja mm. Lauri Tähkä ja Lady Antebellum. Tuo kassihan olisi just mun värinen – toivottavasti onnaa! ?

  1. Kassi näyttää kyllä ihan sinun tyyliseltäsi! Pidetään peukkuja että arpaonni suosii! 🙂

 2. Kesä says:

  Tää on vähän noloa: Vaikka käynkin ”hip-festareilla”, niin sisimmässäni rakastan suomalaista iskelmämusiikkia 😀

  Mut täytyy sanoa, että oon musiikin suhteen kyllä aika kaikkiruokainen – kunhan tunnetta ja karismaa löytyy!

  Tuo kassi on kyllä ihana – oon sitä jo hetken ihaillut!

  1. Ihana paljastus!! <3 Minä tykkään myös tosi monenlaisesta musiikista. Muistan, kun joskus ostin lipun Laura Voutilaisen keikalle. Ystäväni järkyttyivät. "Laita sit viestiä kun kuuntelet taas hyvää musiikkia!", totesi eräs ystäväni tuon jälkeen. Noh, pidin elämässäni mielummin Laura Voutilaisen kuin tuon ihmisen. 😀 😀 Laura on minusta vaan niin älyttömän lahjakas artisti, vaikken hänen musiikkiaan edes kotona kuuntele.

 3. Päivi says:

  Ihana kassi! mukana arvonnassa.

  1. Jee, kiva kun osallistut!

 4. Pauliina says:

  Onpa söpö kassi, kelpais mullekin! Musiikkia tulee nykyään kuunneltua tosi vähän. Lähinnä töissä radio on taustalla hiljaisella ja silloin kanava yleensä Nova tai Suomipop.

  1. Minäkin kuuntelen nykyään tosi vähän musiikkia. Jotenkin kaiken työhälinän ja muun kiireen jälkeen kun tulen kotiin tai matkustan bussissa tms., niin haluan vaan olla hiljaisuudessa. Juuri mietittiin alkuviikosta miehen kanssa, että koskahan meillä on ollut viimeksi edes tv auki. Päädyttiin siihen, että ehkä silloin joskus toukokuussa kun tuli Temppareiden viimeinen jakso. 😀 Mies kyllä kuuntelee koko ajan musiikkia, mutta luurit korvilla, jotta minä saan olla ääniltä rauhassa.

 5. Nelliina says:

  Ihan tällä hetkellä kuuntelen Loopin hittejä, mitä vaan sieltä sattuu tulemaan. Sopii kesään ja lomafiilikseen, nääs. Ihana kassi, mukaan kivaan arvontaan 🙂

  1. Oi, loma nääs! Omaa lomaa odotellessa. Onneksi se alkaa jo parin viikon päästä, ja välissä on vielä mukavasti juhannus. Jee!

 6. Kaisa says:

  Oih, ihana kassi! Olen hyvin kaikkiruokainen musiikin suhteen, mutta tällä hetkellä lempiartistini on Bonobo.

  1. Mä näin kerran sattumalta Bonobon livenä Wanhalla ylioppilastalolla, ja päädyin vielä sen jälkeen bändin kanssa yhdessä terassille! Voi että, olin ihan unohtanut koko bändin! 🙂

 7. Koo says:

  Itsekin olin kuuntelemassa Maustetyttöjä, sen lisäksi tulee kuunneltua lähinnä kotimaista rockia ja popmusiikkia ja kaikkea siltä väliltä.

  1. Minäkin olen lähes kaikkiruokainen musiikin suhteen. Maustetytöt on kyllä hassu konsepti. En tiedä yhtään pitäisikö heidät ottaa tosissaan vai ei. Toisaalta ehkä se ei ole heidän tapauksessaan edes relevanttia… 😀

 8. Ellu says:

  Vitsit, toi kassi on ihana!!! <3 Katsoin sitä jo aiemmin "sillä silmällä" Instan puolella ja voi miten onnellinen olisin jos arpaonni suosisi! Kuuntelen aika monenlaista musiikkia ja musiikkimakuni on vuosien varrella muuttunut. Pääsääntöisesti tykkään vähän raskaammasta musiikista ja rockista tai sitten progressiivissävytteisistä biiseistä. Heavykausikin oli aikoinaan. Nyt olen kuunnellut viime aikoina Linkin Parkia. Mutta huomaan, että kun viisikymppiä lähestyy, niin oon musiikinkin suhteen vähän rauhoittunut ja saatan tykätä vaikkapa jostain Juha Tapion biisistä, jota en olisi joitakin vuosia sitten edes vahingossa halunnut kuunnella 🙂

  1. Oi, mullakin on ollut heavy-kausi, ja oon kyllä edelleen vähän heviin kallellani. Tai siis vanhat lemppariheavybiisit saa kyllä sydämen sykkimään ihan eri tavalla, kuin moni hyväkin nykybiisi. Hih, Juha Tapio on kyllä sellainen koko kansan lemmikki. Hänestä tykkää kaiken ikäiset. 🙂

 9. Kepa says:

  Ajan viikossa tunteja työmatkaa, joten ihan perus radiopoppia tulee kuunneltua pää täyteen ja osaan ulkoa kaikki pinnalla olevat hittibiisit (joskus jopa hitmix-kanavan mainosbiisiremixin että mikä pätkä tulee seuraavaksi… xd) 😀 kaikkien aikojen suosikkibändini on HIM <3

  1. Katsoitko eilen Helsinki päivän konserttia, jossa esiintyi Ville Valo ja Agents? Mitä olet mieltä siitä kokoonpanosta? Mä yritin eilen kuunnella keikkaa, mutta vitsit kun en osaa ottaa Villeä siinä yhtään tosissani. Ville näyttääkin niin erilaiselta nykyään kuin HIMin aikoihin.

 10. Xeveliina says:

  Itse asiassa en tällä hetkellä kuuntele juurikaan musiikkia, koska olen jäänyt koukkuun äänikirjoihin ja kuuntelen niitä aina sopivan hetken tullen! 😀

  1. Tiedätkö, mä en ole kuunnellut vielä IKINÄ yhtään äänikirjaa! Mua ärsyttää niin monen ihmisen ääni, etten ole uskaltanut lähteä kuuntelemaan mitään. 🙂 Täytyisi kyllä testata löytyykö hyviä ääniä. Hyviä kirjoja varmasti löytyy.

 11. Sini says:

  Musiikkia tulee kuunneltua nykyisin lähinnä vain työmatkaa ajaessani. Aamuisin tykkään kuunnella Novan juontajia, mutta musiikkia muilta kanavilta ? Jenkeissä asuessani ihastuin countryyn, se ei ollutkaan niin hillbillyä kuin kuvittelin ?

  1. Kun me asuttiin hetki New Yorkissa, mieheni piti aina päällä tv:stä country channelia. Alettiin molemmat kuuntelemaan sitä siellä ihan eri tavalla, ja tuon reissun jälkeen country tuo aina niiiiin ihanat muistot mieleen, että siitä ei voi olla tykkäämättä. 🙂

 12. LiisaM says:

  Oon radionkuuntelija, YleX ”aina” eli jo Mafian ajoista asti.

  1. Oi, Radio Mafia!! <3 <3

 13. MarjaKoo says:

  Söpö kassi! Olen aika kaikkiruokainen, mutta vaikea mainita suosikkeja. Pitkään Juha Tapio oli suosikkiesiintyjä, ehkä vieläkin, vaikka en välttämättä uudemmasta tuotannosta enää niin innostu.

  1. Juha Tapiolla on kyllä joitain hyviä biisejä. Esim. mielestäni paras veto Vain elämää -sarjassa koskaan, on Sannin versio Juha Tapion Kelpaat kelle vaan biisistä. Itkin silmät päästäni kun kuulin sen tv:stä, ja sitten kun Sanni vielä soitti sen keikallaan Hartwall Areenalla, niin vollotin areenan permannolla kuin pieni vauva. 😀 En ole vieläkään kuullut kappaletta Juha Tapion esittämänä, mutta tuo Sannin (ja Apocalyptican) versio oli minusta täydellinen!

 14. Tarja says:

  Aika monenlaista musiikkia, mutta viime kuukausina pääsääntöisesti Lauri Tähkän uusinta levyä…. 😀 😀 Siinä on mies minun makuuni, monella tavalla. Ja ”Palavaa vettä” on kappale, johon en tunnu kyllästyvän! <3 Voisin varmaan viettää muutaman tunnin ihan vaan kuunnellen sitä repeatilla.

  Ja vaikka en mitään oikeastaan tarvitsisi, niin tuo kassi on kyllä ihan liian ihana… Kyllä sille käyttöä löytyisi ja iloakin se toisi 🙂

  1. Siis arvaa Tarja, mä en ole varma olenko edes ikinä kuullut kyseistä Lauri Tähkän biisiä!!! Ja lähes koko Suomi on hehkuttanut ja rakastanut sitä jo pitkään. Nyt on pakko mennä saman tied YouTubeen ja kuunnella se sieltä. 🙂

   1. Tarja says:

    Miten ihmeessä olet voinut siltä välttyä!? Sehän soi joka puolella. Vai tuntuuko minusta vain siltä, kun se soi minun korvanapeissani?… 😀 Mä olen niin pitkän linjan Lauri-fani (näin ekan kerran jo ennen kuin tuli Elonkerjuun kanssa suosioon ja heti iski täysillä…), että varmaan kuuntelisin repeatilla, vaikka Lauri laulaisi puhelinluetteloa… Se kyllä vähän harmittaa, kun en tänä kesänä taida nähdä Lauria lainkaan missään. Kaikki tapahtumat sattuu omien menojen kanssa pahasti ristiin, joten täytyy tyytyä Spotifyn antiin, ei festareita mulle…

    1. No niinpä!!! En ymmärrä miten olen välttynyt tuolta biisiltä. Mutta nyt sen kuuntelin, ja olihan se taattua Lauri Tähkän tyyliä. Itse tykkään ehkä eniten Laurin viime kesän hitistä Morsian (vai mikä sen nimi nyt onkaan…) Se on sellainen hyvän mielen biisi, jota aina tulee laulettua mukana. 🙂

 15. Nea says:

  Pidän Ed Sheeranista ? Tosi kiva kassi! ❤️

  1. Toivottavasti pääset Ed Sheeranin lentokenttäkeikalle!

 16. Sanna says:

  Sidewaysin huippuhetkiä tänä vuonna olivat kyllä nuo Jesse Markinin ja Maustetyttöjen keikat! Suede yllätti myös positiivisesti, Brett oli edelleen tosi karismaattinen. Mun kaikkien aikojen suosikkibändi on The National, joka esiintyi viime vuonna Sidewaysissä. Tosi ihana tuo kassi!?

  1. Oi miten hauska kuulla, että sinulla Sanna oli samat suosikkibändit. Oli kyllä tosi hyvät festarit, minulle oli ensimmäinen kerta Sidewaysissa.

 17. Jonskuti says:

  Ed Sheeran kuuntelussa ja liput hommattu keikalle 🙂

  1. Jee! Ihana että pääset keikalle! Itse vielä mietin tulisiko mukaan. Toiseen konserttiin kun taitaa olla vielä paikkoja saatavilla. Olisi varmasti hieno kokemus myös konserttipaikan puolesta.

 18. Inka says:

  Musiikkimaku vaihtelee, mutta tämän hetken lempibändi on Years & Years 🙂

  1. Oi, kiitos vinkistä! Täytyy kuunnella, taitaa olla minulle tuntematon bändi. Toki voi olla, että onkin ihan tuttuja biisejä, mutta en vain ole tiennyt esittäjää.

 19. Hannnnnna says:

  Ihana kassi! Lauri Tähkää tulee kuunneltua aika paljon. 🙂

  1. Lauri Tähkä tuntuu olevan monien suosikki. Ihana että suomalaiset kuuntelevat kotimaista musiikkia!

 20. Anni says:

  Kuuntelen oikeastaan kaikenlaista, ihan heviä lukuunottamatta 🙂

  1. Minulle uppoaa hevikin, kunhan on hyvää heviä! 😀

 21. Marir says:

  Musiikkia kuuntelen työmatkoilla radiosta, aina YleX. Muuten nykysin tosi vähän tulee kuunneltua mitään..

  1. YleX on kyllä hyvä kanava. Minua ärsyttää useiden radiojuontajien äänet, joten siksi kuuntelen aika harvoja kanavia tai ohjelmia. 🙂

 22. Elise H. says:

  En ole oikeastaan pitkään aikaan kuunnellut musiikkia. Jos kuuntelen, haluan keskittyä täysin vain siihen kuuntelemiseen, en tykkää sellaisestta taustamusiikista muun tekemisen ohessa. Nyt on ollut niin paljon kaikkea muuta tekemistä, ettei ole ollut aikaa keskittyä kuuntelemiseen. Mutta jos nyt laittaisin jotain soimaan, niin varmaankin Scorpionsin ihania melodisia kappaleita 🙂
  Aivan ihana tuo kassi, osallistun innolla arvontaan 🙂

  1. Mulla on Elise vähän sama juttu. Tykkään mielummin kuunnella ”kunnolla” musiikkia, en vain taustahälynä.

 23. Henna Holappa says:

  Kuuntelen kotona kuullokkeilla kunnolla myöskin musiikkia, menen festareille kyllä tänäkin kesänä mutta siellä muutenkin nautitaan olosta ja sielläkin rauhotun kuuntelemaan tiettyjä artisteja ja bändejä. Porispereen menen ja PoriJazeille.

 24. AnniinaL says:

  Suomiräppiä!

  1. Jes! Suomiräppi best! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.