Hyvästit lettukesteille

tunnetila: suru

Huomenna on hautajaiset.

Hautajaiset tarkoittavat aina luopumista. Luopumista ihmisestä. Hymystä ja kosketuksesta. Yhteisistä hetkistä ja läheisyydestä.

Huomisissa hautajaisissa jätämme hyvästit kaiken muun lisäksi myös lettukesteille. Lettukesteille, ja maailman parhaille, ternimaitoon tehdyille letuille, joita paistui aina rakkaudella niin valtava pino, että mietimme kuka nämä muka jaksaa syödä. Ja vartin päästä koko iso tarjoilulautanen oli tyhjä, ja jokaisen herkuttelijan silmissä kimmelsi onni.

93 vuotta. Lapsia, lapsen lapsia ja vielä liuta lapsen lapsen lapsia. Sanotaan, että vaikka poistumme maan päältä, niin olemme olemassa niin kauan, kun meidät muistetaan.

Tiedän, että mummu tullaan muistamaan vielä pitkään, ja se tuntuu hyvältä. Vähän kuin ei tarvitsisikaan luopua.

Kiitos kaikesta.

18

(14) Kommentit

 1. marjut says:

  <3

  1. <3

 2. Tarja says:

  Raskas päivä edessäsi <3 Osanottoni ja voimia huomiseen!

  Muistoissasi mummusi elää ikuisesti. Muistelen omaani edelleen, aika ajoin näen hänestä jopa unta, vaikka hänen kuolemastaan on jo yli 25 vuotta. Edelleen kiitollinen mummusta ja siitä, että hän oli elämässäni ensimmäiset 20 vuotta. Kukaan ei ole koskaan ollut minusta niin ylpeä kuin hän! <3

  1. Kiitos Tarja! <3 Olen hyvästellyt omat mummuni ja mummoni valitettavasti jo vuosia sitten. Huomenna hyvästelemme mieheni mummun, joka on ollut myös minulle "varamummuna" jo vuosien ajan. Omat mummuni ja mummoni ovat muistoissani tämän tästä. on oikeastaan hassua, miten usein heitä ajattelenkaan. Kunpa en koskaan unohtaisi yhteisiä hetkiämme. <3

   1. Tarja says:

    Yhtä lailla surullista silti! <3 Yksi ihminen on ikuisesti poissa.
    Minäkin toivon, etten koskaan unohtaisi muistoja omasta mummustani. Tämän takia koetan tarjota lapsilleni mahdollisimman usein mahdollisuuden olla ainoan jäljellä olevan mummun ja ukin (vanhempani) kanssa. He eivät ole matkassa meidän jokapäiväisessä arjessamme, sen verran on välimatkaa, mutta vieraillaan aina, kun pystytään. Mikään ei ole niin spesiaali kuin suhde isovanhempiin! <3

    1. Ihana että vaalit lastesi ja isovanhempien suhteita. Isovanhemmat kertovat elämästä niin arvokkaita asioita, että toivottavasti lapset jaksavat heitä kuunnella.

 3. Viola says:

  Osanottoni, Nina. Voimia <3. Onneksi muistot kantavat ja niitä ei kukaan voi viedä pois.

  1. Kiitos Viola! Kauniisti ja viisaasti sanottu. <3

 4. - Seijahannele says:

  Osanottoni.

  1. Kiitos! <3

 5. Virpi says:

  Paljon voimia Nina sinulle ja puolisollesi! Puolison isovanhempi on myös parhaimmassa tapauksessa omaa rakkainta perhettä, ja menetys on valtava. Toivon, että hän eli pitkän ja hyvän elämän, ja että hän tiesi kuinka tärkeä hän oli. Minäkin menetin omat isovanhempani yli 10 vuotta sitten, mutta olen ollut kanssasi onnekas, kun olen saanut uuden mummon mieheni puolelta.
  <3

  1. Kiitos Virpi! Lauantai oli todella rankka, mutta siitä selvittiin. Vaikka kirkossa ja hautausmaalla tunnelma oli lohduton, niin kun aloimme muistotilaisuudessa muistella aina iloista ja hyväntuulista mummua, tunnelmasta tuli tosi kiva. Lopulta päivästä jäi tosi hyvä mieli, joka voitti suurimman surun. <3

 6. Osanottoni, Nina. Surun keskellä hyvät muistot tuovat lohtua.

  1. Kiitos Tuuli, kauniisti sanottu! <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.