Ostin, kun halvalla sain!

tunnetila: huvitus

Sitä luulisi, kun on ollut vuoden ostamatta mitään, että kaikkeen ostamiseen tulee tuollaisen ”harkintapaussin” jälkeen mukaan järki. Että kaikki tulevat hankinnat tulisi tehtyä vasta tarkan harkinnan päätteeksi.

Mutta ehei, tämän kesän alennusmyynneissä minulta on päässyt vähän mopo karkaamaan käsistä, ja olen ostanut vaikka mitä. Parikin vaatetta ihan vain siksi, kun sain halvalla!

t-paita ja pellavahame Lindex, laukku Marimekko/Zadaa/DIY, korvikset Lillan Helsinki*, espadrillot Stella McCartney/Zadaa/DIY

Kävin sukusynttäreiden jälkeisenä päivänä Kuopiossa kauppakeskus Matkuksessa, ja Lindexissä päädyin sovituskoppiin kahden aletuotteen kanssa.

Musta laadukkaanoloinen puuvilla t-paita Lindexin premium-mallistosta maksoi 5€ ja musta, edestä napitettava pellavahame, oli saanut hinnakseen 7€. Vaatteiden alkuperäiset hinnat olivat kolmen kympin molemmin puolin.

T-paidat tulevat aina tarpeeseen, mutta pellavahame oli niin ysäriä, että melkein puistatti. Minulla oli 90-luvulla lähes vastaavanlainen hame, enkä sovituskopissa hametta päälle mallaillessani ollut varma, olinko valmis palaamaan pukeutumisessa takaisin nuoruuteeni. Hame oli sitä paitsi minulle liian iso.

Alehinnat tuntuivat kuitenkin niin kutkuttavilta, että päädyin lopulta ostamaan molemmat. Ostin vaatteet kaamea ajatus mielessäni. ”Otan nämä mukaan kesälomareissulle, ja jos ne sattuvat menemään reissussa pilalle, niin eipä haittaa, koska ne olivat niin halpoja.”

Oikein säikähdin, kun sain itseni kiinni tuollaisesta ajattelutavasta. Julistanhan olevani kovasti kertakäyttökulttuuria vastaan, enkä missään nimessä halua ostaa kertakäyttöisiä vaatteita. Vaatteiden laatu vaikutti kuitenkin niin hyvältä, etten voinut jättää niitä kauppaan tuolla hinnalla. Koko asu maksoi yhteensä 12€.

Suunnitelmani mukaisesti otin molemmat vaatteet (ostokseni siis kuvissa) mukaan Montenegron reissulle, ja ilokseni totesin vaatteiden olevan täydellisiä helteisiin säihin. En ajatellut kertaakaan, että vaatteet olisivat olleet jotenkin kertakäyttöisiä tai epämieluisia, päin vastoin.

Käytin napillista pellavahametta reissussa todella paljon. Etenkin matkustuspäivinä, joita meillä oli useita kun reissasimme kaupungista toiseen, hame oli täydellisen vilpoinen ja hengittävä, mutta tarvittaessa myös peittävä. Hameen reilu koko käänty myös eduksi. Se ei kiristänyt mistään, vaikka kuumuus vähän turvotti tätä reissulaista.

Matkalla hame oli siis oikein hyvä ja huoleton vaate, mutta nyt kotona olen katsellut sitä hieman epäilevästi. Luulen, etten tule enää koskaan pukeutumaan siihen. Ysärifibat taitavat sittenkin olla vähän liian vahvat. Mutta t-paita, se on päässyt käyttöön myös täällä kotona, ja tulee varmasti olemaan lemppari vielä pitkän ajan päästä!


Ahkerassa käytössä tulevat olemaan myös Stella McCartneyn eläinkuosiset espadrillot, jotka ostin keväällä Zadaasta. Näiden kenkien kanssa oli muuten käydä hassusti.

Kengät olivat minulle muuten oikeaa kokoa, mutta ne painoivat rintavaa jalkaani jalkapöydän päältä lähes veriselle uurteelle. Kävelin kengillä kerran lähikauppaan, ja melkein itkin kun pääsin kotiin. Jalkoihini sattui vietävästi.

Olin jo laittaa kengät myyntiin, mutta sitten päätin käydä suutarin juttusilla. Päätimme suutarin kanssa tehdä kengän päälle pienen ”läpän”, eli tuoda tilaa jalkapöydälle leikkaamalla kengän päälle pienet halkiot molemmin puolin.

Halkioita ei juuri erota (kts. kuva yllä), mutta jalalle ne tuovat juuri kaivatun lisätilan. Hurraa!

Tämä kikka kannattaa laittaa muistiin, jos myös joku Teistä kärsii rintavasta jalasta, ja joutuu jättämään usein kivat kengät kauppaan sen vuoksi.

Mites Teillä meni aleostoksilla? Kävittekö, vai jätittekö alennusmyynnit väliin? Entä teittekö löytöjä, tai saitteko nyt edullisemmin jotain, mistä olette jo pidempään haaveilleet?

Kuvat: Anna-Maria / Secret Wardrobe

7

(16) Kommentit

 1. HeidiV says:

  Oon ostanut alesta pari puseroa, tarpeeseen. Merkkivaatteita, joten toivon kestoa ja laatua. Muuten olen ollut kovin nirso vaatekaupassa; väärä kuosi / väri/ materiaali. Helppo jättää ostamatta siis.

  1. Nirsoilu on Heidi tosi hyvä juttu! Värit, kuosit ja matskut on minullekn todella tärkeitä. Vaikka joskus löytyisi jotain tosi kivaa, mutta väärän värisenä, niin vaikka kuinka houkuttaisi se ostaa, niin tunnen itseni jo niin hyvin, että tiedän kyllä mitä värejä käytän, ja mitä en. On vain järkevää olla tarkkana ja vähän kranttu! 🙂

 2. - Seijahannele says:

  Yksi aleostos – kivijalkakaupasta. Näin vähällä ostamisella en ole onnistunut ohittamaan alea milloinkaan aikaisemmin.
  PS Stella McCartneyn eläinkuosiset espadrillot ovat ihanat.
  – Seijahannelwe

  1. Vau! Mahtava ostossaldo! Hienoa Seijahannele! 🙂 Kiitos kehuista, nämä espadrillot tuovat kyllä kivaa ilmettä muuten aika yksivärisiin vaatteisiini. 🙂

 3. H. Else says:

  Sinun päällä oikein kivat, itse en ole juuri sortunut kummempiin ostoihin, yritän hillitä itseäni samoilla aatteilla kuin sinä. Saa nähdä milloin iskee halu ostaa. Kivaa syksyä sinulle?

  1. Kiitos Else! 🙂 Ihana kuulla, että sinulla on ostokset pysyneet aisoissa. Jos joskus iskee ostohalu, niin anna mennä vaan, ainakin jos löydät jotain tosi kivaa! 🙂 Kivaa syksyä myös sinulle! 🙂

 4. Hyvälle perus-teepparille on aina käyttöä. Hamekin on kuvissa kivan näköinen, mutta myönnän, nappihameet olen itse jättänyt väliin kasari-/ysärivibojen takia, joetn ymmärrän ajatuksesi. Yhden t-paidan hankin kesällä sillä periaatteella, ettei haittaa jos se menee pilalle lomareissulla. Ja niin se menikin, valkoinen t-paita on aivan aurinkorasvan kellastuttama. Olen kokeillut kaikki keinot auringonvalosta soodaan, mutta pakko todeta ettei siitä enää ole käyttöön. Ostin kuitenkin toisen samanlaisen, sillä laatu olikin yllättävän hyvä ja malli sopiva.

  1. Vaatteiden pilalle meneminen on aina tosi tylsää! Minullakin on moni valkoinen kesämekko muuttunut keltaiseksi aurinkovoiteista. Kiva kuitenkin että löysit niin hyvän t-paita-mallin, että halusit ostaa uuden pilalle menneen tilalle. Tosi hyviä t-paitoja kun ei ihan joka paikassa tule vastaan. 🙂

 5. pauliina says:

  Aika vähillä alehankinnoilla olen selvinnyt. Ei oikein innosta ostaa uutta, kun kaapit pursuaa ennestäänkin.
  Mutta yhden ihanan löydön tein tappaessani aikaa Kampin kauppakeskuksessa perjantaina bussia odotellessa. Törmäsin Mujin pop up -kioskiin ja siellä oli pakko tuoksutella kaikki erilaiset tuoksukynttilät läpi ja kotiin niistä lähti kaksi. Voi kuinka hyväntuoksuisia ne onkaan! Käypä tutustumassa jos eivät ole tuttuja ennestään. Arjen juhlaa ?.

  1. Oi, käyn säännöllisin väliajoin hipelöimässä kaikkea Mujilla, mutta en ole toistaiseksi ostanut tuosta pop upista mitään. Noita kynttilöitä olen usein tuoksutellut, mutta sellaistakaan en ole koskaan ostanut. Täytyypä käydä hakemassa sieltä oma suosikki nyt kun illat pimenee ja sateisia päiviä on tiedossa. Kiitos siis vinkistä ja muistutuksesta pauliina! 🙂

 6. saara t says:

  Tosi kivan mallinen t-paita! Oletko ehtinyt monesti pesemään, miltä laatu tuntuu? Niin vaikea löytää kivan mallisia kestäviä t-paitoja :/

  1. Olen pessyt t-paidan kerran, eikä sille tapahtunut mitään. Kangas on vähän karhea, ja siksi mietin ostanko t-paitaa ollenkaan. Malli oli kuitenkin niin kiva, ja se hinta 5€, että oli pakko ostaa. Onneksi ostin, matsku tuntuu olevan venähtämätöntä. Monissa t-paidoissa kun alkaa saumat kiertää heti ensimmäisessä pesussa, hinnasta viis. 🙁

 7. Oi kun kivoja ostoksia olet tehnyt. Näen kyllä hameen ysärivibat, en itse pitänyt noita joten kaapissa on muutamakin hame vastaavasti tuollaisilla napeilla nykyisin. Jos olisin pitänyt niin tuskin koskisin. Olin ehkä sen kriittisen jokusen vuoden nuorempi siis ysärillä ja ahjavoih kun se grunge tyyli iski yläasteelaiseen 😀

  Rintava jalka se on täälläkin, täytyy muistaa tuo kikka vastaavan tyyppisten kenkien kanssa kyllä, monet jääneet kauppaan juuri siksi että painaa liikaa.

  1. Kiitos Satu! Hih, minäkin olin ysärillä grunge-tyyppi, mutta juuri sitä ennen oltiin nappihameissa. 😀 Minullakin jää kengät usein kauppaan rintavan jalan vuoksi, joten oli kiva löytää siihen toimiva ratkaisu. Ihan kaikille kengille tätä ei voi eikä kannata soveltaa, mutta tällaisille kangaskengille tämä on osoittautunut hyväksi jutuksi. 🙂

 8. Ellu says:

  Minä en myöskään ole lämmennyt noille nappihameille ysärifibojen takia. Tuli tuosta sinun hameestasi mieleen, että jos sitä tuntuu ikävältä käyttää, niin voisiko siihen eteen ommella sauman. Näin olisi kaksi asiaa ratkaistu: hame vähän pienenisi ja ei olisi enää nappeja 😀 Kun pellavahameille kyllä sitten taas on käyttöä. Nuo kengät on muuten tosi kivat ja hyvä suutari on ihan kullanarvoinen! Itse oon tänä vuonna ostanut normihintaisia vaatteita, samoin kuin alesta. Viime vuonna kun en juuri ostanut mitään, niin nyt on ollut tarpeita. Kesän alussa oli se tilanne, että yhtään ehjiä kesähousujakaan ei enää ollut. Onneks sen tilanteen on saanut korjattua 🙂 Ostamisessa kyllä helposti mopo karkaa käsistä, kun joka puolella on hyviä aleja 🙂

  1. Oooh mitä innovatiivisuutta Ellu, kiitos ideasta! Sain hameesta heti postauksen julkaistuani ostotarjouksen, joten jos hame ei sitä kautta saa uutta kotia, niin ehkäpä tuunaan sitä ehdottamallasi tavalla.

   Minä ostan hyvin harvoin mitään normihinnalla, joten alesta tulee sitten ostettua usein paljon kerralla. Kyllä siinä säästää mukavasti rahaa, mutta vaarana on, että joukkoon lipsahtaa jotain ”ihan kiva” -tyyppisiä vaatteita. Niitä ei todellakaan saisi tulla hankkineeksi. Kiva kuulla, että sinäkin olet löytänyt nyt kaikkea tarpeeseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.