HDW ja pari tärppiä

tunnetila: vinkkaus

Arvatkaa mistä syksyni lähtee aina viimeistään käyntiin? No Helsinki Design Weekistä!

Muotiin, muotoiluun ja kotimaiseen suunnitteluun erikoistunut HDW on aina ollut minulle yksi syksyn kohokohdista. Joskus mietinkin, että pitäisi säästää yksi viikko kesälomaa tähän väliin, jotta pääsisi käymään kaikissa kymmenissä ja kymmenissä Design Weekin tapahtumissa.

Tällä kertaa olen vinkkeineni vähän myöhässä (Design Week on jo parhaillaan käynnissä, alkoi 5.9.), mutta haluan silti vinkata Teille parista paikasta, missä kannattaa ehdottomasti Helsinki Design Weekin aikana piipahtaa.

takki MyHaileys*, pusero Marimekko, huivi Balmuir*, farkut J.A.P, korvikset Lillan Helsinki*, laukku Marc Jacobs, kengät Pomar*

Tänään sunnuntaina (8.9.) Kaapelitehtaan valtaa jälleen Design Market. Design Marketista on tullut vuosien saatossa Pohjoismaiden suurin varastomyyntitapahtuma. Tänäkin vuonna mukana on noin 200 myyjää. Ihan mahtavaa!

Design Marketista on mahdollisuus ostaa mm. pienempien kotimaisten brändien sekä tyylikästä muotoilua Suomeen tuovien jälleenmyyjien aikaisempien sesonkien tuotteita tai prototyyppejä edullisin hinnoin.

Löydät Design Marketista huonekaluja, kenkiä, vaatteita, laukkuja, koruja, sisustustekstiilejä, keramiikkaa, julisteita, kirjoja, valaisimia, oikeastaan mitä ikinä keksitkin tarvita!

Olen itse raahannut vuosien aikana Kaapelitehtaalta kotiin pääasiassa mattoja, huonekaluja ja keramiikkaa. Voisi oikeastaan sanoa, että mitä suurempi tuote, sen suuremmalla todennäköisyydellä päätän raahata kotiin juuri kyseisen tavaran.

Muistan aina, kun olin kerran Design Marketissa selkäjumisena. Tietysti juuri silloin löytyi ”se oikea” olohuoneen matto. Mukana ollut ystäväni raahasi maton meille, koska en pystynyt itse kantamaan sitä. Ihan kamalaa! Yritin sanoa hänelle, että mattoa ei ole juuri nyt pakko saada, mutta maailman ihanin ystäväni nosti mattorullan olkapäälleen ja totesi, että kyllä me tämä matto teille saadaan. Olen hänelle yhä valtavan kiitollinen, ja matto on edelleen olohuoneessamme.

Desing Marketissa on tänä vuonna mukana niin monta suosikkibrändini, että niistä on pakko nostaa esille pari. Mukana ovat mm. upeita koruja valmistava Lillan Helsinki (mm. nämä kuvissa olevat simppelit ja iki-ihanat mustat lasihelmet ovat Lillanin Pompom-mallistosta) sekä kauniita vaatteita valmistava Lille (mm. tämä pellavainen paita-mekko).

Näiden lisäksi mukana ovat mm. LUMI, Arela, Uhana, KATRI NISKANEN, Terhi Pölkki, hálo, Niinmun’ design, NOUKI jne. Siis ihan kaikki huippubrändit!

Design Market su 8.9. Kaapelitehtaalla klo 11-18.

Design Marketin lisäksi suosittelen lämpimästi piipahtamaan Design Weekin päänäyttelyssä Erottaja 2.

Helsinki Design Weekin uusi päätapahtumapaikka Erottaja 2 on täynnä tapahtumia koko festivaalin ajan. Osoitteessa Erottaja 2 (kuinka ollakaan!) sijaitseva uusrenesanssirakennus ei ole aikaisemmin ollut auki yleisölle, joten jo pelkästään tuon upean rakennuksen vuoksi paikalla kannattaa piipahtaa.

Rakennuksessa on viisi kerrosta ja yli 60 huonetta, joista jokaisessa on esillä jotain kiinnostavaa muotoilun ja arkkitehtuurin saralta. Uusia suunnittelijoita, upeita installaatioita, kiinnostavia yhteistöitä ja tulevaisuuden visioita meiltä ja maailmalta. Ihan superkiinnostava konsepti!

Erottaja 2:stä löytyvät mm. Room with a View– ja DesignPartners19 -päänäyttelyt. Lisäksi talossa esitellään Helsinki Design Awards -finalistit sekä esillä on myös Vuoden Graafikko Lotta Niemisen töitä.

Jos haluat tutustua koko näyttelyyn, niin ylimpiin kerroksiin täytyy ostaa pääsylippu (18€/9€). Rakennuksen alimpiin kerroksiin taas on vapaa pääsy. Alakertaan on avattu HDW:n ajaksi kahvila, jossa voi lueskella design-aiheisia kirjoja ja lehtiä, sekä nauttia kahvin lisäksi myös luomuviiniä. Alakerrassa on myös Finnish Design Shopin pop up-liike Frankly, jonne on kuratoitu myyntiin valikoima käytettyä designia.

Erottaja 2, osoitteessa Erottaja 2, 8.9. ja 10.-15.9. klo 11-19 (suljettu maanantaina 9.9.), liput 18€/9€

Ihanaa sunnuntaita kaikille! Nähdäänkö tänään Kaapelitehtaalla?

Helsinki Design Week
5.-15.9. ympäri Helsinkiä

Kuvat: Vilma

5

(2) Kommentit

  1. Onpas kaunis asukokonaisuus näissä kuvissa. Itsellä meni reissun takia koko tapahtuma ohi, mutta paljon kaikkea kivaa olisi ollut kyllä tarjolla. Ensi kerralla siten 🙂

    1. Kiitos Satu! Asu on niin minua ja niin arkinen, että mietin kannattaako sellaista ”joka päivän arkiasua” edes kuvata. Mutta kiva kuulla että pidät. Viihdyn kyseisessä asussa itsekin erinomaisesti. 🙂

      Toivottavasti sinulla oli kiva reissu! Helsinki Design Week on vielä tämän viikon (ja tänään alkaa Habitare!!), eli kivoihin tapahtumiin ehtii vielä mainiosti!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.