Vain huivi on edelleen ehjä

tunnetila: harmitus

Löysin pari viikkoa sitten tietokoneeni syövereistä muutaman setin vanhoja, ennen julkaisemattomia asukuvia. Yhdet kuvista näette tässä. Nämä kuvat on otettu kaksi ja puoli vuotta sitten, eli keväällä 2017.

Kuvia katsoessani totesin, että voisin edelleen pukeutua kyseiseen asuun hyvin mielelläni. Kaikki kuvissa esiintyvät vaatekappaleet olivat suursuosikkejani. Ja siis nimen omaan olivat. Huivia lukuunottamatta kaikki vaatteet on nimittäin käytetty loppuun, ja ne ovat jo joutuneet tekstiilijätteeseen.

neule Uniqlo, housut Rosemunde, kangaskassi Marimekko,
kashmirhuivi H&M Premium*, lenkkarit Nike*

Uniqlon kashmir-neuletta käytin niin paljon, että siihen tuli lopulta niin monta reikää, ettei sitä saanut enää kunnolla paikattua. Yritin pelastaa tilannetta pesemällä neuleen hieman liian kovassa lämpötilassa. Toiveena oli, että neule vähän ”huovuttuisi” ja reiät menisivät umpeen. Mutta kuinkas kävikään, neule kutistui tässä projektissa pikkuruiseksi.

Rosemunden housuja käytin useamman vuoden vaikka ne olivat jo ihan nyppyiset. Lopulta housuista hajosi vetoketju kesken työpäivän. Niken lenkkarit joutivat myös roskikseen, kun niiden vuori kului kantapäästä puhki, ja kengät raapivat jalkani verille moneen otteeseen.

Vaatteista ainut, mikä on useamman vuoden jatkuvan käytön jälkeen edelleen täydellisessä kunnossa, on H&M Premium -malliston jättimäinen kashmirhuivi. Huivi ei ole mennyt miksikään, eikä siinä ole nypyn nyppyä!

Onneksi tuo superihana huivi on edelleen kuin uusi. Lempivaatteiden kuluminen käyttökelvottomaksi harmittaa aina vietävästi!

Vaikka tänään on Black Friday, tuo maailmalta Suomeen rantautunut kulutusjuhlista suurin, en itse aio ostaa tänään mitään. Tänään vietetään nimitäin myös Älä osta mitään -päivää. Jokainen voi miettiä omalta osaltaan kumpaan päivään haluaa ottaa osaa.

Mutta jos ihan rehellisiä ollaan, niin yksi syy miksi en tänään osta mitään, on se, että tilasin juuri eilen muutaman jutun Uniqlolta. Uusi Uniqlo x Marimekko -mallisto julkaistiin eilen, ja kun tykkäsin tosi paljon malliston muutamasta jutusta, päätin pistää tilauksen menemään. Innolla odotan minkälaisia nuo tuotteet ovat livenä. Toivottavasti niin ihania, miltä ne kuvissa näyttivät.

Olisi nimittäin kiva saada lisää lempivaatteita, jotka tulee vuosien saatossa käytettyä puhki!

Kuva: Ilona / Torpan Tyttö

7

(4) Kommentit

 1. PR says:

  Kyllä olen, ja sekös nirsoa henkilöä harmittaa! Viimeisen parin vuoden sisällä olen sentään oppinut, että tiettyjä vaatekappaleita kannattaa ostaa toinen kappale varastoon – etenkin jos vaate on alennuksella. Esimerkiksi ajatonta lempparipellapaitaa minulta löytyy kahdessa värissä, ja molemmista on tuplakappale jemmassa. Tiedän, että käyttäisin niitä vielä yli viidenkin vuoden päästä, mutta en usko, että paidat kestävät niin montaa vuotta aktiivisessa käytössä.

  Sanoisin, että vaatteiden puhku kuluminen on pienen ja ajattoman vaatekaapin ainoa ongelma 🙁

  1. KYLLÄ!!! Painit kanssani tismalleen samojen ongelmien kanssa! Muistan hyvin eräänkin aamun, kun olin lähdössä töihin ja laitoin kenkiä eteisessä jalkaani. Mies tulee paikalle ja toteaa ”Sun puserosi on selästä rikki!” Ja kappas vaan, lempi silkkipaitani oli hiutunut puhki selän keskisaumasta, ja oli käyttökelvoton. Voi että harmitti, kun en ollut hankkinut siitä varakappaletta!!! Varakappaleet lempivaatteista on kyllä loistava keksintö. 🙂

 2. Olen kuluttanut monen monituista lempivaatetta loppuun; neuleet ovat lopulta hajonneet saumoistaan, housut hiutuneet monen vuoden käytössä, t-paidat vuosien myötä reikiintyneet, paidat kuluneet kauluksista. Epätoivoisten poppaskonstien jälkeenkään niistä ei enää ole ollut käyttöön, mutta toisaalta jotkut ovat olleet päälläni vuosikausia, jopa satoja kertoja.

  Minulla on hyvin samanlainen Zaran jättikashmirhuivi, joka myös on hyvässä kunnossa hyvin ahkerasta käytöstä huolimatta. Tänä syksynäkin olen ehtinyt sitä käyttää, mutta kelit ovat niin leutoja, että olen vaihtanut takaisinvähän kevyempiihn huiveihin ja nilkkuritkin ovat vaihtuneet lenkkareihin, huivi pääsee taas käyttöön kun säät josain vaiheessa kylmenevät.

  1. Ihana kuulla, että muutkin käyttävät vaatteitaan satoja kertoja puhki asti! Tuo kashmirneuleen ”huovuttaminen” muuten onnistui, eli kaikki reiät katosivat. Valitettavasti neule myös kutistui samalla niin paljon, ettei se enää mahtunut päälle. 😀 Mutta siis, periaatteessa tuo keino toimii… 😉

   Mietin just eilen, että täytyykö taas kaivaa lenkkarit esiin kun ulkona on vielä lumetonta ja kohtuullisen lämmintä. Toisaalta nahkakengissä varpaat pysyvät paremmin kuivina, joten ehkä pysyttelen syyskengissä suosiolla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.