Mistäs nyt tuulee? – Eli lopettamisen taustat

tunnetila: väkisin esiin kaivettu huumori

Olen ollut tiistaisen lopettamisilmoitukseni jälkeen niin poissa tolaltani, että olen tainnut saada etenkin öisin jonkinasteisia paniikkikohtauksia. En ole saanut nukuttua silmäystäkään, sillä sydämeni on hakannut tuhatta ja sataa, ja ajatukset katoavasta identiteetistä ovat saaneet pääni totaalisen sekaisin.

On totta, että Tunnetila on vain blogi ja minulle rakas pitkäaikainen harrastus, mutta totta on myös se, että kun muutin Helsinkiin, minulla oli täällä vain kourallinen tuttuja ihmisiä. Suurin osa elämääni sittemmin ilostuttamaan tulleista ystävistä, kavereista ja tuttavista, on tullut blogini kautta.

Nuo ystävät eivät tietenkään katoa minnekään, mutta silti olen heille varmaan aina Tunnetilan Nina. Mutta mitä jos blogia ei enää ole, onko Tunnetilan Ninaakaan?

Samaan aikaan muuttuu myös 13 vuotta yhdessä roolissa ollut työminäni. Taidan olla pian koko tyttö totaalisen hukassa, jos molemmat, yli vuosikymmenen minulla olleet identiteetit, katoavat samalla kertaa.

Kaiken itkun ja paniikinomaisen sekoilun seasta minun oli pakko kaivaa esille vähän jotain kevyempää ajateltavaa. Niinpä päätin haastatella itse itseäni asian tiimoilta. Halusin selvittää, mistä lopettamisessa on oikein kyse.

Kas tässä haastattelu, jonka tein siis itsestäni, ja jonka saa ottaa niin vakavasti kuin haluaa. Sanottakoon kuitenkin, että haastattelu perustuu tositapahtumiin.

untuvatakki Marimekko, housut Marks&Spencer*, hanskat Sauso, laukku MCM (second hand, Zadaa), kengät Agile

Suomen blogimaailmaa on viime päivinä kuohuttanut suosittua Tunnetila -blogia kirjoittavan Ninan yhtäkkinen ilmoitus blogin lopettamisesta. Pääsimme eksklusiivisesti tapaamaan Ninaa, joka on kirjoittanut yhtä Suomen pitkäaikaisimmista, samalla nimellä alusta asti julkaistuista lifestyle-blogeista. Kyselimme tapaamisessa hieman taustoja lopettamisilmoituksen takaa.

Haastattelija Nina: ”Tunnetilan Nina, ilmoitit tämän viikon tiistaina yllättäen lopettavasi suositun Tunnetila blogisi. Mistäs nyt tuulee?”

Tunnetilan Nina: ”Jaa-a. Sen kun tietäisi…”

HN: ”Niin, päätös lopettamisesta oli varmasti vaikea. Kuinka pitkän pohdinnan jälkeen päädyit näin äärimmäiseen ratkaisuun?”

TN: ”No se oli kyllä oikeastaan ihan vain pieni päähänpisto loppiaisena, joka sitten eskaloitui hetkessä suuriin mittoihin.”

HN: ”Ahaa, voisitko kertoa hieman tarkemmin?”

TN: ”No meillä oli maanantaille sovittuna Secret Wardrobe -blogin Anna-Marian kanssa asukuvatreffit. Heräsimme kuitenkin harmaaseen ja synkkään päivään ja totesimme, että kuvauksia tuossa säässä olisi turha yrittää. Ärsytti. Totesin silloin miehelleni ääneen, että ”On tämä jatkuva harmaus kyllä perseestä, kun ei voi edes asukuvia ottaa. Helkkari mä kyllä lopetan koko blogin!” Ja siitä se ajatus sitten lähti!”

HN: ”Siis ymmärsinkö nyt oikein… Olet kirjoittanut blogiasi yli 10 vuotta…”

TN: ”Maaliskuussa tulisi 12 vuotta täyteen.”

HN: ”Niin, siis olet kirjoittanut blogiasi kohta 12 vuotta, ja nyt olet valmis hylkäämään tuon kaiken pienen päähänpiston takia?!”

TN: ”No niin tässä on nyt tainnut päästä käymään… Tämä harmaus saa kyllä vähän pinnan kireälle ja vesisateet tammikuussa harmittaa aikalailla…”

HN: ”Onko lopettamisesi syy siis huono sää?? Eihän tässä koko hommassa kuulosta olevan yhtään mitään järkeä!”

TN: ”Tuota samaa minulle on hoettu koko viikko. Että olenko nyt aivan varma, ja että oliko tuo pitkään harkittu päätös. Sanotaanko nyt näin, että maanantaina siinä hetkessä päätös tuntui tosi selkeältä, mutta sitten kun tiistaiaamuna julkaisin postauksen ja aloin saada seuraajiltani viestejä, en enää tiennyt yhtään mitä mieltä olen yhtään mistään asiasta.”

HN: ”Hmmm. Haastateltavan ulkonäköä ei saa eikä kannata yleensä kommentoida, mutta katsoinkin heti, että onko sinulla silmät vähän turvoksissa?”

TN: ”No kyllä, turvoksissahan ne on. Vähemälläkin itkemisellä ihmiset saavat kasvonsa turpeiksi. Olen saanut lopettamisilmoituksen jälkeen seuraajiltani ja yhteistyökumppaneiltani niin ihania viestejä blogiin, Instagramiin, Messengerillä, What’sAppissa ja missä ikinä, että niitä lukiessa on itkettänyt ihan pirusti. Blogillani on ihan varmasti maailman parhaat, kannustavimmat, ystävällisimmät ja ihanimmat lukijat!”

HN: ”No mitä tämä kaikki siis tarkoittaa? Etkö olekaan lopettamassa? Oliko tämä kaikki vain pelkkää showta?”

TN: ”Äh, pelkäsinkin että sanot noin! Lopettamispäätös ei todellakaan ollut showta. Kuten fiksu ystäväni Aino lounastreffeillämme totesi, lopettamispäätös ei voinut johtua pelkästä harmaasta säästä. Surkea sää ja kuvausten peruuntuminen vain katkaisivat kamelin selän, ja yhdessä ne nytkäyttivät väistämättä edessä olevaa asiaa eteenpäin.

Blogini lopullinen kohtalo on edelleen epäselvä, mutta kunnollinen tauko minun on siitä ainakin pidettävä, jotta saan työn ja vapaa-ajan balanssiin. Voihan olla, kun työnkuvani helmikuun alusta muuttuu, että kaipaan elämääni uuden työn vastapainoksi jotain tuttua ja turvallista. Silloin blogi voisi olla se hyvän mielen paikka, josta haen tukea.”

HN: ”Nähtäväksi siis jää loppuuko blogisi tähän, vai tuleeko sille vielä tauon jälkeen jatkoa. Kiitos haastattelusta, ja kaikkea hyvää tulevaan!”

TN: ”Kiitos, vähän jännittää mitä tästä oikein tulee… Kiitos haastattelusta ja mukavaa viikonloppua sinulle ja kaikille Tunnetilan seuraajille!”

Kuvat: Anna-Maria / Secret Wardrobe

14

(14) Kommentit

 1. Johanna says:

  En kestä tota haastattelua!! ??? Mutta tärkeintä on, että teet mikä parhaalta tuntuu. Me lukijat pysytään kyllä täällä taukosi ajan jos päätät palata. Tärkeintä on, että saat tahtia rauhoitettua. Ollaanhan me lukijat jo vuosia ihmetelty miten jaksat tehdä kaiken näin täysillä. ❤️

  1. 😀 Ihana kuulla että haastattelu osui ja upposi! Taidan käydä vähän ylikierroksilla koko tämän asian kanssa. Kiitos ihanista sanoistasi, ne lämmittävät valtavasti! <3

 2. pauliina says:

  Mahtava haastattelu ?! Mutta pidä ihmeessä paussi jos siltä tuntuu ja sitten palaat blogin pariin uusin innoin. Mutta vain jos bloggaaminen tuntuu itsestäsi hyvältä.
  Me lukijat ei kadota minnekään pidemmänkään tauon aikana. ❤❤

  1. Jee, ihana että ymmärsit haastattelun pointin. 🙂 Oli pakko vähän ravistella totuttua peruspostausmallia, kun tuntui että kaadun tuon asian alle jos en saa käsiteltyä sitä mitenkään. Kiitos sanoistasi, olet ihana! <3

 3. Emilia says:

  Mikä haastattelu! ??? Teitpä mitä tahansa, upean ihanat lukijasi ymmärtävät sen varmasti ❤️ Valoa perjantaihisi beibe, asiat aina järjestyy niin kuin niiden kuuluu järjestyä ??

  1. Olen niin iloinen, että haastattelu upposi. 😀 Kiitos Emilia sanoistasi, olet ihana! Ja kiitos, tämä perjantai oli superkiva päivä! Mahtavaa viikonloppua! <3

 4. HeidiV says:

  Nina tilittää 😀 Tämä oli hauska. Jos ja kun blogi loppuu, jäähän Insta 🙂

  1. Heh, ihan parasta kun te ymmärsitte haastattelun pointin. Vähän pelkäsin, että joku ottaisi sen liian tosissaan. 🙂 Ja kyllä, Insta jää, kävi miten kävi! <3

 5. koshka says:

  Ihan mahtava haastis!?Just ihanan höpsö; arvostan!❤️

  1. Voi kiitos! Niin kiva että tykkäsit. 🙂 Mietin vähän onko aihe sellainen, josta ei kannata vääntää vitsiä, mutta kun selkeästi tarvitsin sitä itse, niin annoin palaa. 🙂

 6. Maritta says:

  Koskaan ei tiedä mitä saa tilalle kun on valmis luopumaan jostain. Mieli alkaa toimimaan uusilla ulottuvuuksilla ja voi antaa paljon uusia näkökulmia ja aiheita, sekä kiinnostuksen uusin juttuihin. Jäämme mielenkiinnolla odottamaan. Anna itsesi levätä, tunnet kyllä kun olet valmiina uusiin seikkailuihin.?

  1. Erittäin hyvin sanottu Maritta! Kiitos sanoistasi! <3 On kyllä todella ihanaa ja arvokasta, miten te ymmärrätte ja osaatte arvostaa lepoa. Lepo on kyllä elämän tärkeimpiä asioita!

 7. Nämä ovat kyllä isoja päätöksiä, en ihmettele että ovat tunteet pinnassa. Ota aikaa itsellesi, sanoisin. Ihan kaikesta ainakin hetki. Se selkiyttää ajatuksia. Hyvää viikonloppua! <3

  1. Oikeassa olet Katja. Kiitos fiksuista sanoistasi! <3 En olisi ikinä uskonut, miten hajalle tämä asia minut saa. Huh huh! Kivaa viikonloppua sinullekin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.