Ihana mekko, mutta missä sitä käyttäisi?

tunnetila: ihastus

Tiedättekö sen dilemman, kun ostaa itselleen jonkun oikein ihanan vaatteen ja haluaisi käyttää sitä koko ajan, mutta sitten taas toisaalta ei tiedä yhtään, missä kyseistä vaatetta oikeasti käyttäisi? Noh, minulle on käynyt niin tämän hálon upean mekon kanssa.

Reidar Kaftan Dress on superkaunis, ja päällä maailman mukavinta, keveintä ja pehmeintä viskoosia. Haluaisin käyttää sitä joka päivä, ihan vaikka vain kotona. ”Pikkasen kallis kotiasu”, totesi mieheni, kun sanoin haluavani laittaa mekon päälle ihan tavallisena koti-iltana.

Kotiasuksi mekko on toki vähän turhan ylellinen, eikä sitä sellaisenaan oikein toimistollekaan viitsisi laittaa. Mutta sitten taas toisaalta, kuinka usein minulla on niin hienoja juhlia, joihin tuo mekko olisi sopiva vaate? Onko ihan typerää ostaa jotain näin kaunista, mutta säilyttää vaatetta kaapissa odottamassa ”niitä oikeita” juhlia monta vuotta?

mekko hálo, korvikset Oikku Design*, sandaalit Ancient Greek Sandals

Pähkäilin kaftaanimekon käyttöä pitkään, ja pukeuduin siihen välillä kotona ihan vain siksi, koska se on niin upea, enkä keksinyt mitään muutakaan paikkaa käyttää sitä. Kunnes eilen sen tajusin: mekkoahan voi käyttää syksyllä lähes missä vaan!

Mekon alle voi vetäistä sukkahousut ja jalkaan laittaa maiharit. Säiden edelleen viilentyessä kaftaanin alle voi pukea kapeat nahkahousut, ja vaikka poolon. Tai sitten mekon päälle voi heittää muhkean neuleen tai paksun villatakin.

Mekko voi olla kepeä kesäinen rantavaate, juhla-asu korkkareiden kanssa, tai vaikkapa rento toimistoasu, kunhan sen vain asustaa oikein. Saas nähdä uskallanko ottaa mielessäni juhliin tarkoitetun mekon arkiseen työkäyttöön.

Laitan blogiin ehdottomasti kuvia, jos asu päätyy arkikäyttöön. Nyt fiilistelen mekkoa nässä upeissa merellisissä maisemissa, joissa kävimme mieheni kanssa kesälomareissulla.

Osaisitteko Te käyttää näin juhlavaa, tai ehkä enemmänkin näyttävää, suorastaan taideteosmaista vaatetta arjessa? Mekon kuosi on siis alunperin taiteilija Reidar Särestöniemen teoksesta Talvipäivän kajo. Tuntuu todella spesiaalilta pukeutua suomalaiseen taiteeseen!

6

(14) Kommentit

 1. Ivy says:

  No nyt on pakko kommentoida! Työskentelen konservatiivisessa työpaikassa, mutta olen käyttänyt kaftaanimekkoa nimenomaan helteillä, kun en halua vähentää vaatteita sään takia, on kaftaanimekko vilpoinen. Oikein esimieskin kehui hellevaatetusta. Mielestäni sopii hyvin juuri ilman koruja ja yksinkertaisten kenkien ja laukun kanssa toimistoonkin. Sinullahan on tuosta upeasta Särestöniemen kuosista vieläpä maltillinen väri. Ei muuta kuin taidetta arkeenkin!

  1. Hei jee, kiitos kommentistasi Ivy! Ihana kuulla, että mekko on mielestäsi toimistokelpoinen. Ja onpa hienoa, että olet saanut kaftaanimekostasi positiivista palautetta! Ehkä rohkaistua itsekin, ja alan käyttää mekkoa muuallakin, enkä vain odota juhlia!

 2. Seijahannele says:

  Kyllä kotona/arjessakin voi hemmotella itseään pukeutumalla toisinaan ihanaan asuun. Vakka ei silkkimekossa ja korkkareissa siivoakaan:)
  Aurinkoista jatkoa elokuulle.
  – Seijahannele

  1. Olen samaa mieltä, eli myös kotiasu saa olla ihana. Siksi minulla onkin kotitakkina Balmuirin kashmirtakki. Ihanaa ylellisyyttä arkeen! ❤️

 3. Seijahannele says:

  Piti tietysti lukea että vaikka ei silkkimekossa ja korkkareissa siivoakaan.

  1. Hih, en edes huomannut, että edellisessä kommentissa oli kirjoitusvirhe. ?

 4. VL says:

  Jos et olisi itse maininnut kallista hintaa ja ylellistä merkkiä, niin tämä vaate olisi näyttänyt silmissäni ihan vain kauniilta kaftaanilta. Jos koet, että voisit käyttää tilanteessa edullisempaa kaftaania, niin mikset voisi käyttää myös tätäkin? Kallis vaate menee hukkaan, ja on käyttökertoja kohden todellakin kallis, jos sitä vain säilöö kaapissa. Eikö tuo kuitenkin ole ihan koneessa pestävää materiaalia?

  1. Loistava kommentti VL! Juuri näin täytyisi ajatella, eli brändistä viis, kaikki vaatteet ansaitsevat runsasta käyttöä! Kaftaanin voi pestä koneessa, eli senkään vuoksi sitä ei tarvitse turhaan varoa. Jes, kiitos rohkaisusta!

   1. VL says:

    Rohkaistuin itse käyttämään arvokkaita merkkivaatteita ihan tavallisina työpäivinä sen jälkeen, kun siirryin shoppailemaan lähinnä verkkokirpiksillä pari vuotta sitten. Ostin Filippa K:n jakun, saman mitä olin kaupassa ihaillut ja ohittanut aivan liian kalliina ja hienona, noin kymmenesosalla uuden hinnasta ja aivan uuden veroisena. Joku muu oli hillonnut sitä kaapissa ja minä otin arkikäyttöön t-paidan ja farkkujen kanssa. Siihen loppui minulla edustustyövaatteiden säästely – kirppikseltä saa edullisesti ja helposti uusia jakkupukuja kuluneiden tilalle. Samaten olen huomannut, että moni säästelty ja pitkään käyttämättä ollut juhlavaate jää näin keski-ikäisenä helposti liian pieneksi ja käyttökerrat jää yhteen. Otin kaikki sopivat vaatteet arkikäyttöön ja ostan sitten tarvittaessa uusia hienompia vaatteita juhliin. Luultavasti en kuitenkaan käytä niitä kaikkia nukkavieruiksi ja juhliin löytyy joku kelvollinen musta mekko vaikkei ostoksille ehtisikäån.

    1. Todella hyviä pointteja taas VL! Olen itsekin verkkokirppisten käyttäjä, ja olen tehnyt niistä upeita löytöjä. Ja tuo ”vaatteiden kutistuminen kaapissa” on kyllä itselläkin ongelmana. Voi ihana keski-ikä! 🙂

 5. Ehdottomasti pitäisin tätä toimistossa, syksymmällä kerrostaen paksumpaa alle sitten. En jättäisi näin kaunista vaan kotiin ja leppoisiin kesäpäiviin ja pitäisin muuallakin. Mimnusta varsin sopiva toimisto asuksi myös.

  1. Joo, olen alkanut itsekin haaveilla mekosta jonkun paksun neuleen tai neuletakin kanssa. Eli jos tästä kesästä joudutaan nyt luopumaan (tällä hetkellä ulkona sataa vettä ja näyttää ihan syksyltä), niin onpahan joku juttu mitä odottaa! Eli mekko ja neuleet! <3

 6. Meiju says:

  Minusta tätä kannattaisi käyttää varsinkin kesällä vapaalla niin usein kuin vain haluat. Minusta tuo ei ole mikään juhlavaate muutenkaan, riippuu tietysti juhlista. Itse en myöskään toimistoon ehkä laittaisi paitsi jos meno yleensäkin siellä toimistossa on pukeutumisen suhteen rento.

  Tuota voisi myös käyttää pitkänä jakkuna napit täysin auki alas asti ja yksivärinen housuasu alle. Kuvasta ei varmasti näe kyllä, että onko siinä napit edessä koko matkalla.

  Korvakorusi ovat muuten ihanat, tähän asuun kuin piste i:n päälle!

  1. Kiitos ideoista Meiju! Mekossa ei ole ollenkaan nappeja. Siinä on v-pääntie, ja korkea halkio helmassa. Eli aukinaiseksi sitä ei saa. Meillä toimistolla pukeutuminen on rentoa, mutta silti koen tämän enemän kesämekoksi, juuri kuten sinäkin sanoit. Ja hitsi, nyt taitaa olla kesä jo ohi. 🙂 Mutta ensi kesäksi minulla on nyt ihana mekko! Toivottavasti sitä tulee silloin käytettyä paljon, enkä enää jemmaile sitä juhlia varten.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.