Mustiin pukeutuja ja sinapinkeltaiset sammarit

tunnetila: vinkkaus

Pakkanen paukkuu ulkona ja lumiset muratinoksat ovat jäätyneet kiinni keittiön ikkunaan. Ulkona on pitkästä aikaa kunnollinen talvi!

Rakastan aurinkoisia pakkassäitä, mutta silti jostain syystä (ehkä se oli tuo eilen kirkkaasti matalalta paistanut aurinko), aloin eilen selailla verkkokaupoista keväisiä vaatteita.

Weecosin sivulla eksyin kurkkimaan People Treen kevätuutuuksia, ja ai vitsi miten ihana asu siellä heti ensimmäisenä tuli vastaan! Haluan tuon hameen ja neuletakin, plus asun tennaritkin kelpaisivat (ne tosin eivät taida olla People Treen mallistosta). Miten yksi asu voikin saada näin kesäfiiliksille, vaikka ulkona sää on jotain ihan muuta?

People Treen valikoimaa selaillessani huomasin, että näissä kuvissa minulla kuvauslainassa olleet, luomupuuvillasta valmistetut vakosamettiset Luna-housut, on verkkokaupassa juuri nyt alennuksessa. Löydät housut alehintaan täältä. Myös samaa kangasta oleva Aina -paitamekko on edelleen myynnissä ja löytyy täältä.

vakosamettiasu ja musta alustoppi kuvauslainassa People Tree / Weecos, korvikset Lillan Helsinki*, laukku Coccinelle, kengät Terhi Pölkki

Asu oli niin ihana ja istui päälleni kuin olisi minulle tehty, että aloin ennen sen palauttamista miettiä, josko sittenkin opettelisin pitämään värillisiä vaatteita ja lunastaisin asun itselleni. Tunnen kuitenkin itseni niin hyvin, etten tällä(kään) kertaa kuunnellut tuota ääntä päässäni.

Arvostan aivan valtavasti ihmisiä, jotka pukeutuvat värikkäisiin vaatteisiin. Ihailen heidän värikkäitä olemuksiaan ja sitä pirteyttä, mitä he mustassa talvivaatteiden massassa ohikulkijoille tuovat. Itse olen kuitenkin enemmän massaan sulautuja kuin väripilkku, ja se minun täytyy vain hyväksyä.

Moni aina sanoo ”kannattaa yrittää, voit oppia”, mutta jos sitä ei ole tähän ikään mennessä oppinut, niin ei sitä opi. Ja jos tietää jo etukäteen, että tulee roudanneeksi kaikki värikkäät vaatteet vuoden päästä kirppikselle, niin se ei todellakaan sovi ideologiaani järkevästä kuluttamisesta.

Eli kiitos vaan tsemppauksesta kaikille, mutta en yritä, sillä en opi. Valitettavasti.

Onneksi minulla on kuitenkin nämä hauskat kuvat muistona kivasta asusta. Tuntuu vähän kuin omistaisi tuon vaatteen, kun siitä on muistona kuvia joihin voi palata.

Minulla on tänään vapaapäivä (nelipäiväinen työviikko on täällä taas ja kuten sanottua, se on parasta ikinä, suosittelen jokaiselle!), joten ajattelin uhmata pakkasta ja pyörähtää vähän kaupungilla. Eilisestä kevätvaatteiden selailusta inspiroituneena haluaisin käydä kaupoissa kurkkaamassa millaisia vaatteita tulevalle keväälle on tarjolla.

Sen jälkeen voisin viikonloppuna käydä omaa vaatekaappia läpi ja miettiä, löytyykö tulevan kevään fiilistä myös omasta kaapista. Jos ei löydy, niin puuttuuko sieltä jotain sellaista, mitä ehdottomasti täytyisi hankkia.

Olen nimittäin taipuvainen uskomaan, että viimeistään tulevana kesänä sitä saa taas poistua kotoa ja pukeutua kivoihin vaatteisiin. Talven voin olla vielä mukisematta kotona polvipussisissa villahousuissani ja ulkona kääriytyä paksuihin peittäviin takkeihin, mutta kesällä, ah kesällä, haluan ylleni vihdoin jotain kaunista, kevyttä ja tyylikästä. Ja siis tietysti mustana.

Kuvat: Vilma

6

(2) Kommentit

 1. Tarja says:

  Mä tilasin itselleni tummanvihreän neuletakin! Se on mulle värikäs ja riittävän lähellä mustaa – oikein revittelyä 😀 😀
  Kun pukeudun yleensä mustaan, niin tuntuu, että jos on jotakin muuta yllä, niin saan heti kommentteja, että sopiipa hyvin ja sun pitäisi käyttää värejä enemmän…. Mutta tunnen itseni niin hyvin (myöskin), että vaate jää lopulta käyttämättä, koska koen siinä oloni vieraaksi eli en enää ostakaan mitään kovin radikaalia, koska tuskin tässä iässä enää muutun värikkääksi persoonaksi. Olkoon siis niin, että tummanvihreä ja -sininen sekä harmaan eri sävyt on mulla väri-ilottelua 😀 Jos oikein innostun, niin laitan mustavalkoisen raitapaidan (neuletakin alle)…

  Toki pitää tähän sanoa, että vitsit, miten hyvin tuo väri muuten sopii sinulle ja koko asu on aivan älyttömän kivan näköinen!
  Sulla on tuosta nyt tosiaan kuvat muistona, vaikka asu ei kaapissasi olekaan.

  Oikein ihanaa viikonloppua! <3

  1. Oih, tummanvihreä on kyllä sellainen väri, mihin itsekin välillä ihastun kovasti. Minulla on vihreät silmät, joten aina kun mulla on ollut jotain tummanvihreää päällä, niin silmieni väriä kehutaan koko ajan. Vihreät puserot jotenkin tuntuvat korostavan silmieni väriä. 🙂 Nyt mulla ei ole tainnut olla vuosiin mitään tummanvihreää.

   Toivottavasti sinulla Tarja on ollut kiva viikonloppu! Täällä on ollut niin ihanan aurinkoista, että olen ulkoillut valtavasti. Itse asiassa niin paljon, että eilen ihmettelin mitä vaaleanpunaista meillä oli lattialla. Etenkin wc:n lattia oli ihan vaaleanpunalaikukas. No sehän selvisi kun otin sukan pois jalasta. Terävä kynsi oli pitkällä lenkillä hiertänyt viereisen varpaan ihan verille, ja koko kämppä oli mennyt askeleitteni mukaana vereen. 😀 Liikunta ei selkeästi kannata! 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.