Ulkoilutreffejä ja vastuullisia valintoja

tunnetila: pohdiskelu

Mukavaa sunnuntaiaamupäivää kaikille!

Oloni on juuri nyt vähän pöllämystynyt. Ensinnäkin, olin eilen illalla töissä puolille öin, enkä työrupeaman jälkeen saanut oikein nukuttua vaikka kuinka väsytti. Toinen pääni pyörälle saava asia on ulkona vallitseva sää. Ulkona on yhtäkkiä lämmintä +4 ja vesi tippuu räystäistä niin, että ropina kuuluu. Ovatko aurinkoiset pakkaspäivät nyt ohi, ja kevät alkaa tulla?

Vaikken ole päässyt nauttimaan upeista talvisäistä hiihdon tai luistelun merkeissä, niin olen silti ollut ihan valtavasti ulkona. Kävelylenkit yksin tai ystävien seurassa ovat tänä talvena tulleet tosi tutuiksi, ja voi vitsit miten olenkaan nauttinut aurinkoisista päivistä!

Haaveilen kuitenkin joka vuosi suksien ostosta ja luistimetkin suunnittelen vieväni teroitettavaksi, mutta jotenkin nuo asiat jäävät aina tekemättä. Ja itsehän siitä sitten kärsin, kun en pääse ulos liikkumaan niin paljon kun haluaisin. Saamattomuudesta kärsivät molemmat, niin keho kuin mielikin.

Vaikka tykkään ulkoilla yksin, niin onpa kuitenkin ihan parasta, kun saa sovittua ystävän kanssa lenkkitreffit! Etenkin tällaisena poikkeusaikana, kun kyyhötät kaiken aikaa pääosin kotona, on juttuseura vertaansa vailla. Tämän postauksen kuvista suurimman osan nappasi ystäväni Iina, kun vietimme yhdessä aikaa viime lauantaina. Oli niin kiva lenkkeillä ja vaihtaa kuulumisia.

Viime viikko oli muutenkin poikkeuksellisen vilkas sosiaalisesti. Normaalisti en tapaa viikolla ketään muuta kuin mieheni. Viime viikolla treffasin Anna-Mariaa, Reettaa, Iinaa ja sunnuntaina hyppäsin vielä junaan ja matkustin päiväksi Tampereelle tapaamaan siellä asuvaa ystävääni.

Junassa matkustaminen jännitti etukäteen aika paljon, mutta menomatkalla samassa isossa vaunussa oli lisäkseni vain yksi nuori pari pienen vauvansa kanssa, ja he istuivat vaunun toisessa päässä. Myös paluumatkalla vaunussa oli tosi väljää. Jokaisella matkustajlla oli maskit kasvoillaan, ja turvavälit toteutuivat hienosti. Oli valtavan helpottunut olo, kun matkat sujuivat niin hyvin. Mutta silti on myönnettävä, että noinkin pienestä matkustamisesta tuli tosi huono omatunto.

Näin jälkeenpäin olen iloinen, että uskalsin hypätä junaan ja vaihtaa maisemaa edes muutamaksi tunniksi. Päivän reissu virkisti mieltä uskomattoman paljon!

Sitä paitsi nyt kun kuuntelee tämän hetkisiä uutisia niin alkaa pelottaa, että rajoituksia lisätään eikä kohta pääse taas yhtään minnekään. Voi että miten haluaisin päästä pääsiäisenä tapaamaan vanhempiani, ja yksi aika pakollinen Oulun reissukin tässä olisi ohjelmassa vielä tämän kevään aikana. Mutta jos matkustamista ei edes Suomen sisällä suositella, niin sitten sitä pysytään kotona.

Voi kunpa kaikki hiihtolomalla Lapin laskettelukeskuksiin matkustavat muistaisivat olla varovaisia. Mitä itsekkäämmin ajatellaan, että ”kyllä mulla on oikeus pitää hauskaa ja tehdä mitä haluan”, niin sillä itsekkyydellä viedään pian muilta oikeus esimerkiksi oman perheen tapaamiseen.

Jos minun pitäisi valita vietänkö pääsiäisviikonlopun tavaten vanhempiani oman perheen kesken vai lähdenkö talvilomaviikoksi laskettelukeskukseen satojen muiden kanssa, on valintani tässä ajassa hyvin selvä.

Kuvat Iinasta ja minusta: Iina / MouMou

8

(5) Kommentit

 1. Kay says:

  Ymmärän sua hyvin. Mun täytyisi tulla Helsinkiin huhtikuun alussa yhden työjutun takia ja nyt jo huolestuttaa junalla matkustus ja ylipäänsä liikkuminen.

  1. No jep! Etenkin kun täällä Helsingissä tartuntoja on enemmän kuin muualla Suomessa. Siksipä sitä tuleekin melkein oltua vain kotona tai ihan jossain lähialueilla. MUTTA keskustassa käydessä ilahdun aina, kun ihmisiä on niin vähän liikkeellä. Eli myös keskustassa voi olla ihan turvallisin mielin, kunhan vaan pitää turvavälit, käyttää käsidesiä ja maskia.

 2. Kovimmat pakkaset taitavat olla tältä talvelta ohi. Ainakin lähipäivät ollaan plussalla ja toivottavasti tämä pahin liukkaus kerkeäisi kaduilta jo sulaa poiskin. FIilis alkaa olla jo enemmän keväässäkuin talvessa ja maaliskuu – ensimmäinen kevätkuukausi- on jo parin päivän päässä.

  Muutaman kerran olen nyt ollut bussissa, meidän linja keskustasta kotiin on onneksi hiljainen ja bussissa saa istua hyvällä välimatkalla. Täysiin juniin tai lentokoneisiin en nyt haluaisi mennä.

  1. Kevät taitaa tosiaankin olla jo tulossa. Koko päivän on tänäänkin satanut vettä. Byää! Mutta onneksi on lämpöasteita sateen kaveriksi. Se liukkaus oli todella vaarallinen, mikä esimerkiksi eilen oli.

   Meidän pitäisi päästä käymään Oulussa muutamien seuraavien viikkojen aikana. Katselin yöjunia (oma makuuvaunu kahdelle), hinta oli 400€!!! Lentäen pääsee Ouluun tuohon hintaan nykyään kaksi henkilöä kaksi kertaa. En haluaisi lentää, mutta jos Ouluun tässä nyt tulee lähtö, niin pakko kai se on… (Ainut hyvä puoli on se, että lento kestää 50min, kun junalla hommaan menee koko yö.) Voi että nämä on vaikeita ja ahdistavia juttuja edes miettiä. 🙁

 3. […] jo aiemmin, että tänä keväänä meidän täytyisi tehdä reissu Ouluun. Olemme jännittäneet tuoko […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.