Onko pullanhimo geeneissäsi? – Evogenomin geenitesti kertoo totuuden

*Kaupallinen yhteistyö Evogenom*

tunnetila: innostus

Muistatteko kun kesällä kirjoitin turhautuneena mieheni ja minun yhteisistä juoksulenkeistä? Lenkeistä ei tullut oikein mitään, sillä siinä missä pitkäraajainen mieheni otti yhden juoksuaskeleen, minä kipitin vieressä täysillä, ja annoin kaiken mitä pikkujaloistani lähti.

Lenkin lopuksi miehelle ei tullut edes hiki, ja minun sykkeeni huiteli pilvissä. Sykemittari kertoi treenin olleen minulle jaksamiseni äärirajoilla.

Mietin lenkin jälkeen, että vaikka olemme ruumiinrakenteeltamme hyvin erilaisia (pitkä ja pätkä), niin pelkästään tuo ei voi olla ainoa syy siihen, miksi toiselle meistä sopii paremmin pitkät juoksulenkit ja toiselle lyhytkestoiset kovan sykkeen harjoitteet. Aloin miettiä, olisiko olemassa tapaa selvittää geneettiset taipumuksemme eri urheilulajeihin.

Ja kyllä, sellainen testi on olemassa! Suomalaisen bioteknologiayritys Evogenomin laaja Sport -geenitesti kertoo, millainen harjoittelu on tehokkainta juuri sinulle. Testin avulla saa vastauksen vaikkapa siihen, kannattaako sinun hankkia itsellesi juoksuohjelma jota lähdet toteuttamaan, vai sopiiko sinulle paremmin kuntosalitreeni.


Testi antaa vinkkejä siihen, millainen liikunta juuri sinulle sopii. Se kertoo, miten geenisi vaikuttavat unirytmiisi, stressinsietokykyysi ja palautumiseesi. Tai miten nautintoaineet ja lääkkeet toimivat kehossasi.

Olen testistä ihan superinnoissani! Etenkin kun ostimme testin myös miehelleni (oma testini on saatu yhteistyön merkeissä). On aivan älyttömän mielenkiintoista päästä vertailemaan mitä testit meille kertovat, ja olemmeko oikeastikin niin erilaisia, mitä itse olemme ajatelleet.

Esimerkki: Mieheni ei juurikaan syö herkkuja, mutta hän tykkää sipseistä. Minä taas söisin pullaa ja suklaata vaikka joka päivä, mutta sipsit ei minulle uppoa. Olemme aina nauraneet, että tässäkin suhteessa geenimme ovat todella erilaiset. Ja tiedättekö mitä?! Tämän testin avulla sekin selviää! Geenitesti kertoo nimittäin myös, onko makeanhimosi perinnöllistä.

(Tulen ikuisesti vetoamaan geenitestiin pullia syödessäni. ”En mä tälle herkuttelulle mitään voi. Tää on mulla geeneissä!” Tämä siis, jos siis perinnöllinen makeanhimo sattuu napsahtamaan kohdalle. Jos makeanhimo taas ei ole geeneissä, niin sitten täytyy keksiä joku muu selitys.)


Testattavaksemme valikoitunut Sport -testi on Evogenomin laajin geenitesti, ja se on suunniteltu erityisesti urheilijoille ja aktiiviliikkujille. Testi sisältää muiden, hieman suppeampien geenitestien kaikki osa-alueet, ja sen lisäksi myös urheilijaprofiilin ja analyysin raakadatan.

Vaikkei mikään huippu-urheilija olisikaan, niin kallistuisin silti itse kattavimman testin ottamiseen. Siinä kun saa yhdellä kertaa kaiken mahdollisen datan itselleen.

Tilatessasi Evogenomilta geenitestin (Sport tai Premium) voit tilata samalla lisätutkimuksia tiettyjen perinnöllisten sairauksien riskeistä. Lisätutkimuksissa selvitetään esimerkiksi alzheimerin taudille, diabetekselle, nivelrikolle tai rintasyövälle altistavia perinnöllisiä tekijöitä.

Testi tehdään hyvin helposti, eli antamalla sylkinäyte. Näyte lähetetään Evogenomille analysoitavaksi, ja sitten vaan odotellaan jännittyneenä tuloksia.

Jos siis haluat tietää oletko geeniperimältäsi aamuvirkku vai yökukkuja, kuinka paljon tarvitset unta, kuinka helppo sinun olisi pudottaa painoa, tarvitsetko rasvoja, kuituja vai hiilareita voidaksesi hyvin, millaiset urheilulajit sinulle sopivat tai miten hyvin elimistösi kestää kahvia tai alkoholia, niin tässä on testi, joka antaa sinulle vastauksia ja osviittaa näihin asioihin. Ja niin, ne pullan himon perimmäiset syyt saattavat myös selvitä tämän testin avulla!

Loppuun vielä paras uutinen. Evogenom halusi tarjota Tunnetilan lukijoille alennuksen heidän laajimmasta Sport-geenitesteistään! Koodilla NINASPORT saat testin hintaan 190 eur (norm. 295€)! Alennus on voimassa 21.2. asti.

6

(7) Kommentit

  1. Sama geenitesti on itsellänikin tekeillä. Aion ehdottomasti vedota geeneihini jos makeanhimo paljastuu geeniperimästä! Pajon muutakin mielenkiintoista dataa on tulossa, mielenkiintoista tutustua tuloksiin.

    1. Oih! Kiva kuulla sitten mitä tuloksia sun testistäsi löytyy! On tää ihan superkiinnostavaa!

  2. No niin, mulla on tasan myös sipsigeeni. Ehkä sä tykkäät hengata sipsiläisten kanssa. ❤️?

    1. Joo! Sipsi-ihmiset on mun suosikkeja, koska mulle jää sit enemmän makeita herkkuja! ?

  3. Mut siis ihan tosissaan, harkitsen tätä kyllä vakavasti hyvinvointivuoteni kunniaksi.

    1. Tän on täydellinen lisä hyvinvointivuoteen. Säkin kun mietit treenatako salilla vai juoksua, vai molempia, niin tästä voisi saada vinkkiä kumpi olisi sulle tehokkaampi tapa liikkua. Etenkään kun pienen lapsen kanssa sitä omaa treeniaikaa ei joka päivä ihan hirveästi ole.

  4. […] puolivälissä mietin blogissa voinko syyttää alituiseen kolottavasta herkkuhampaastani geenejäni. Tein silloin Evogenomin Sport-geenitestin, ja toivoin saavani vastauksen sitä […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.