Kolme viikkoa kesälomaan!

tunnetila: malttamattomuus

Tässä vaiheessa vuotta se aina tulee. Ihan hirvittävä hinku lomalle!

Aloitan kesälomani yleensä vasta heinäkuun ensimmäisellä tai toisella viikolla. Syksy tuntuu paljon lyhyemmältä kun kesälomalta palaa töihin vasta elokuun puolella. Mutta tässä vaiheessa tuo ajatus ei ikinä lohduta. Tekisi mieli aloittaa loma HETI, eikä vasta heinäkuussa!

Olen viettänyt tänä keväänä lähes kaikki lomapäiväni Oulussa asuntoa remontoiden. Lepääminen on siis jäänyt lomallakin väliin. Onneksi tekemäni nelipäiväinen työviikko mahdollistaa akkujen latailun myös arjessa.

Lyhennetty työviikko on kyllä paras keksintö! Ilahduin valtavasti, kun jossain vaiheessa viime vuonna mediassa alettiin puhua lyhennetystä työviikosta täydellä palkalla. Se se vasta olisikin ihanaa! Myönnän nimittäin tekeväni välillä neljässä päivässä viiden päivän työt, enkä kuitenkaan saa palkkaa kuin 80% kuukausipalkastani. Teen välillä pitkiä päiviä ja jätän tauot pitämättä.

Onneksi olen oppinut pitämään puoleni ja ylimääräistä työtä tulee nykyään tehtyä koko ajan vähemmän ja vähemmän. Ottaisin kuitenkin mielelläni kokonaisen kuukausipalkan ja tekisin töitä 80%. Kukapa ei?!

mekko Miia Halmesmaa* (saatu Weecos brändilähettiläänä v. 2020), korvikset Oikku Design* (saatu Weecos brändilähettiläänä v. 2020), sormus Lillan Helsinki, kengät Pomar*

Vaikka tulossa olevaa lomaa innolla odotankin, niin täytyy sanoa, että tänä keväänä olen tykännyt työstäni enemmän kuin pitkään aikaan. Työ on ollut mukavaa ja vaihtelevaa, välillä jopa leppoisaa. Välissä on ollut toki kiiresumia, mutta niiden vastapainoksi olen onnistunut varaamaan aikaa kalenterista myös itseni kouluttamiseen.

Jo pari muutaman tunnin verkkoseminaaria kevään aikana on saanut aivot tuulettumaan ihan eri tavalla kuin perusarki, ja ajatusten vaihto ihmisten kanssa on tuntunut näin etätyöläisen näkökulmasta todella freesiltä. Saapa nähdä millaiseksi arki syksyllä muuttuu, jos/kun edessä on paluu työpaikalle.

Jatkaisin mielelläni hyvin toiminutta etäilyä jatkossakin. Kerran parissa viikossa voisin käydä töissä moikkaamassa työkavereita livenä ja pitämässä ne tärkeimmät palaverit, joissa läsnäolo helpottaa asioita. Muuten jatkaisin oikein tyytyväisenä kotona työskentelyä ja pidempiä yöunia.

Pidemmät yöunet siis saan, kun menen normaaliin aikaan nukkumaan, mutta työmatkoja ei tarvitse tehdä aamuisin. Käytän aamun ylimääräisen tunnin usein rauhalliseen heräämiseen. Pa-ras-ta!

Koska Te aloittatte kesälomanne? Entä miltä syksynne näyttää työn suhteen: etäilettekö vai siirryttekö toimistolle? Vai oletteko kenties olleet läsnätyössä koko korona-ajan? Jos saisitte itse valita missä työskentelette jatkossa, niin olisiko valintanne etä- vai läsnätyö?

Kuvat: Vilma

8

(8) Kommentit

 1. Kay says:

  Loman alkuun 6,5 päivää eli perinteisesti juhannuksesta taas starttaan lomalaitumille. Lasken niin jo päiviä 😉 Meidän työpaikalla hybridimalli on tullut jäädäkseen ja mahdollisuus on halutessaan myös 100 % etäilyyn, mikä on työantajalta mielestäni todella hieno avaus. Minä luultavasti jatkan pääosin etäilyä ja käyn toimistolla ehkä kerran pari viikossa.

  1. Vau! Kuulostaa täydelliseltä! Niin loman alkaminen juhannukselta kuin hybridimallikin. Meilläkin sellaisesta on puhuttu. Toivottavasti onnistuisi! Tsemppiä viimeisiin päiviin ennen lomaa, ja sit IHANAA KESÄÄ KAY!!!! <3

 2. Olen ollut läsnätyössä miltei koko ajan. Työnkuva ja tekemäni jättiprojekti on vaatinut läsnäoloa. Työnantajani sen sijaan jäi pääosin etätöihin, välillä kyllä vaadin hänen läsnäoloaan, jotta saatiin jutella asioista ihan livenäkin. Ne harvat etäpäivät ovatkin tuntuneet ihanilta kun on voinut nukkua myöhempään ja pukeutua verkkareihin työpäivän ajaksi.

  Ainakin osittainen etätyö tulee varmasti jäämään moneen yritykseen. Nyt on huomattu, ettei moneen hommaan päivittäinen toimistolla olo tuo lisäarvoa. Jopa monet pari sataa päivää vuodessa matkustaneet yhteistyökumppanitkin ovat todenneet, että osan matkapäivistä voikin paljon kätevämmin korvata etäpalavereilla.

  1. Ooh, jättiprojekti kuulostaa tosi mielenkiintoiselta! Pitkät unet ja kotivaatteissa koko päivän oleilu on kyllä etätyön parhaita puolia. 🙂 Ja ihan mahtavaa on myös tuo, jos ennen reissutyötä tehneet ihmiset saavat jäädä kotiin ja ns. ”turhat lennot” jää pois. Ikävää toki lentoyhtiöille ja hotelleille, mutta hyvä muutos ilmastoa ajatellen.

 3. Mulla alkaa kesäloma 30.8., joten vielä on hetki painettavana. Tosin pikkuloma koittaa tuossa heinäkuun alussa, kun lähden ystäväni kanssa mökkeilemään. Sen voimalla jaksaa sitten elokuun loppuun.

  Kyllä mä tykkäisin tehdä töitä etänä. Mulla on tavallaan ideaali tilanne, toista työtä teen kotona ja sitten piipahdan kahtena päivänä viikossa toisessa työssä ns. ihmisten ilmoilla. Tämä on toiminut. Ei minusta olisi lähtemään viitenä päivänä viikossa suorittamaan työtä johonkin muualle, se selvisi minulle jo vuosia sitten. Hankalaa oli vain tehdä unelmatyörytmistään totta, onneksi se lopulta kohta kolme vuotta sitten onnistui.

  1. Ihana kuulla, että nyt on unelmatyörytmi löytynyt! Töitä tehdään niin merkittävä aika elämässä, että on mahtavaa jos työarjen saa rullaamaan itselle mielekkäästi.

   Tsemppiä kesän työrupeamaan Jonna! Onneksi juhannus ja mökkiloma ovat pian edessä.

 4. Minun loma alkaa vasta elokuun puolessa välissä. Lomailen aina elokuussa. Aika lailla läpi koronan olen työskennellyt, parin kuukauden lomautus oli, ja edelleen pienillä tunneilla mutta kuitenkin. Pitää vaan toivoa että syksylläkin pysyy tilanne kuosissa että päästäisiin taas normaaleihin asiakasmääriin <3
  Mukavaa viikkoa!

  1. Elokuu on kyllä hyvä lomakuukausi. Jos vain itsekin jaksaisin odottaa lomaa aina sinne asti, niin se olisi ihanaa. 🙂 Yleensä elokuussa on kiva sää, illat alkaa pimentyä, mutta on silti lämmintä. Mutta jotenkin kun sitä on totuttanut itsensä siihen, että loma alkaa heinäkuun alkupuolella tai puolivälissä, niin ei malta odottaa yhtään sen pidemmälle. 🙂 Toivotaan että asiakasmäärät palautuvat ennalleen aikaan ennen koronaa, ja että päästäisiin tästä vitsauksesta eroon syksyn aikana.

   Kivaa helleviikkoa, ja mukavaa juhannusta sinulle Hanna!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.