Lomaa kuormittaneet ajatukset

tunnetila: marmatus

Viimeistä lomaviikkoa viedään, ja mieleni tekee narista ja marmattaa vähän kaikesta. En halua kuormittaa narinallani puolisoani, joten valitan sitten Teille. Kiitos että olette olemassa!

Kesälomani on ollut pitkä, ihana ja rento, ja sää koko loman ajan on ollut parasta ikinä. Marmatan nyt kuitenkin siitä, että vaikka lomani oli rento, niin huoleton se ei ole ollut. Täydellistä palautumista ja pään nollaamista on siis ollut turha odotella.

Koko loman ajan on ollut jotain isoa mielen päällä. Ajatukset ja huoli häiritsevät yöunia ja saavat aikaan pahaa mieltä. Sukulaisen yhtäkkinen hyvin vakava sairastuminen on ollut huolista suurin ja pyörii mielessä jatkuvasti. Sairastuminen on myös muistuttanut elämän rajallisuudesta ja saanut miettimään entistä kiivaammin mitä itse toivoo elämältä.

pusero, housut ja korvikset UPEA* (saatu Weecos Ambassador -yhteistyön merkeissä), sormus LillanHelsinki

Olen miettinyt tulevaisuutta ja pyöritellyt päässäni erilaisia skenaarioita tulevasta. Eniten olen miettinyt haluanko asua Helsingissä vai olisiko jo aika muutokselle. Tuota ajatusta olen miettinyt välillä vuorokauden ympäri saamatta unta. Olen listannut muuton plussat ja miinukset, ja listoissa on molemmissa kategorioissa tasan yhtä monta asiaa. Sekään ei siis ole auttanut päätöksen teossa.

Annoimme Oulun asunnon juuri välitystoimiston välitettäväksi. Luotamme nyt siihen, että ratkaisu dilemmaan tulee tätä kautta. Jos välittäjä löytää kahdessa kuukaudessa asuntoon luotettavan vuokralaisen, niin silloin vuokraamme asunnon ja elämä Helsingissä jatkuu kuten ennenkin. Jos taas sopivaa vuokralaista ei tule vastaan, harkitsemme Ouluun muuttamista uudestaan.

Edessä saattaa olla siis aika jännittävä syksy.

Tapasin lomani aikana sattumalta erään vanhan ystäväni. Hän totesi lakonisesti, että omistaminen (asunnon tai minkä muun tahansa) ei kannata. Olen aina ollut asiasta samaa mieltä, ja nyt vuokraus- ja muuttohommia koko kesän miettiessäni olen entistä enemmän tuolla kannalla. Omistaminen on todella kuluttavaa ja ahdistavaa.

Asumishommien lisäksi tekisi mieli valittaa ikuisesti jatkuvasta paska-koronasta, mutta tyydyn vain toteamaan, että ei tämä maskien käyttö ja rajoitetun elämän eläminen taida vielä tämän vuoden puolella loppua. Että kiitos vaan kaikille huolettomasti ulkomailla reissanneille. Toivottavasti oli edes kivaa. Meillä muilla ei nimittäin ole.

Kivaa elokuun alkua Teille kaikille. Toivottavasti ollaan seuraavassa postauksessa vähän iloisempien asioiden äärellä!

18

(3) Kommentit

  1. seijahannele says:

    Voi kuule, saat marmattaa vaikka miten paljon. Inhimillistä se vain on. On helppoa sanoa että asioilla on tapana järjestyä ja vieläpä parhain päin. Se ei kuitenkaan lohduta silloin kun elämän tummat sävyt valtaavat mielen. Mutta tsemppiä ja aurinkoa alkavaan syksyyn.

    1. Kiitos ihanasta kommentistasi seijahannele! 🙂 Samoin myös sinulle tsemppiä syksyyn! Kyllä tämä arki alkaa pian sujua ja ihania syysasioita löytyy vaikka mitä, kynttilöistä villatakkeihin ja lämpimistä huiveista herkullisiin teehetkiin. 🙂

  2. […] vanhan kansan taruihin/uskomuksiin/luontoyhteyteen. Kerroin hetki sitten kesälomaani kuormittaneista ajatuksista. Mainitsin silloin sukulaiseni vakavasta sairastumisesta. Parissa kuukaudessa hänen kuntonsa […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.