Asunto ennen ja jälkeen

tunnetila: tyytyväisyys

Terveiset lomalta! Vaikka tarkoituksenani oli lomailla ilman blogia useampi viikko, niin nyt on kuitenkin pakko tulla päivittämään blogia muutamalla kuvalla. Tätä postausta on nimittäin odotettu!

Olen odottanut yli puoli vuotta, että pääsen kuvaamaan Oulun asuntoa tekemämme mittavan remontin jälkeen. Tarkoituksenani oli tehdä postaus, jossa vertailen remontin jälkeen otettuja kuvia välitystoimiston ottamiin kuviin. Siis niihin ”ennen” kuviin, joiden perusteella asunnon päädyimme vuodenvaihteessa hankkimaan.

Tässä tämä postaus nyt sitten vihdoin on. Ihanaa!

Olohuone ennen ja jälkeen:

Laitoimme asunnon totaalisen uusiksi. Purimme mm. vanhan keittiön kokonaan ja vaihdoimme sen uuteen. Korvasimme myös vanhan lattian, jokaisessa huoneessa oli aikaisemmin erilainen muovimatto, Parlan tammiparketilla.

Suurin asunnon tunnelmaan ja tilavuuteen liittyä muutos tuli kuitenkin seinien kaatamisesta. Vanhassa mallissa asunnon keittiöön pääsi vain eteisen kautta. Pitkänmallinen keittiö tuntui ahtaalta eikä palvellut ketään, joten päätimme tehdä keittiön ja olohuoneen välille uuden oviaukon. Kaadoimme siis osan keittiön ja olohuoneen välisestä seinästä ja rakensimme siihen pienen seinän korkeita kaappeja varten.

Keittiön seinän avaaminen mahdollistaa nyt isommankin ruokapöydän sijoittamisen keittön ja olohuoneen välille. Aikaisemmin kovin suurta ruokapöytää ei olisi saanut mahtumaan asuntoon.

En tykkää kokonaan olohuoneeseen avautuvasta keittiöstä, joten tämä ratkaisu oli täydellinen. Kiitos mieheni, joka suunnitteli asunnon muutoksen. Minusta on kiva että tiskit ja kokkailusta tulevat käryt jäävät piiloon keittiön puolelle, ja olohuoneessa saa olla siistimmässä ja seesteisemmässä ympäristössä.

Makuuhuone ennen ja jälkeen:

Pieni pätkä seinää kaatui myös olohuoneen ja makuuhuoneen väliltä. Makuuhuoneeseen tultiin aikaisemmin sisälle kapeasta, tavallisen oven (vanha standardileveys) kokoisesta oviaukosta. Kaadoimme vähän seinää, eli levensimme oviaukkoa, ja laitoimme tilalle helsinkiläisen Hietakarin lasiovet.

Koko asunnon ilme muuttui valtavasti jo pelkkien oviaukkojen leventämisen jälkeen, mutta makuuhuoneen pariovet kruunaavat muuttuneen ja ilmavamman kokonaisuuden upeasti!

Asuntoon tehtiin myös kaikki muut perusfiksailut, eli tapetit poistettiin ja seinät sekä katto tasoitettiin ja maalattiin. Myös asunnon patterit ja ovet saivat uuden maalipinnan, ja vanha kylmäkaappi sai uuden elämän vaaleanpunaisena. Ikkunalaudat vaihdettiin puusepän viimeistelemiin tukeviin tammilautoihin.

Makuuhuoneen kaapit vaihdettiin myös uusiin, ja koko kaapisto siirrettiin toiselle seinälle. Näin näkymä muualta huoneistosta makuuhuoneeseen on siistimpi, eikä sänkyyn näe niin suoraan.

Olen kokonaisuuteen tosi tyytyväinen! Asunto on aikaisempaa avarampi, modernimpi, vaaleampi ja tyylikkäämpi, mutta siinä on silti edelleen se 50-luvun fiilis, josta emme halunneet luopua. Vanhat hyvät ajat (jolloin asuntoja maltettiin vielä rakentaa kunnolla) kunniaan!

Keittiö ennen ja jälkeen:

Meillä oli toiveissa remontin suhteen käyttää niin paljon kotimaisia ja/tai ekologisia materiaaleja kuin mahdollista. Kun vertailimme keittiöiden muotoilua sekä hinta-laatusuhdetta, niin voittajaksi valikoitui tanskalainen Kvik, jonka kanssa päädyimme lopulta tekemään myös pienimuotoista yhteistyötä. Luvassa on siis vielä yksityiskohtaisempi postaus ekologisesta keittiöstämme, johon olemme totaalisen ihastuneita.

Mutta nyt vielä loppuun vuokrailmoitus! Olemme saaneet asunnosta useita kyselyitä, mutta toistaiseksi se on vielä vapaana. Jos siis tiedätte jonkun luotettavan henkilön, joka tarvitsisi kivaa ja pieteetillä remontoitua kaksiota Oulusta, niin laittakaa minulle viestiä. Vapaana olevasta kauniista asunnosta saa myös mielellään kertoa eteenpäin.

Asunnon neliöt, sijainnin, vuokrapyynnön ja muut tärkeät tiedot annan kiinnostuneille mielelläni sähköpostitse.

Meillä ei ole sen kummempaa kiirettä asunnon vuokraamiselle, sillä meitä houkuttelee myös kovasti asunnon pitäminen ihan itsellä. Olisi niin kiva lähteä vaikka talvella kuukaudeksi Ouluun etätöihin. Vihaan Helsingin lumettomia talvia, ja olenkin nyt tämän asunnon myötä alkanut haaveilemaan leppoisista hiihtolenkeistä oululaisessa lähipuistossa työpäivien jälkeen.

Mutta siis, jos nyt löydämme sopivan vuokralaisen, niin asunnon vuokraaminen kuulostaa taloudellisesti huomattavasti järkevämmältä kuin asunnon pitäminen itsellä loma- tai etätyöasuntona.

Ennen kuvat: kotigalleria.fi

15

(11) Kommentit

 1. Tulipa tyylikäs lopputulos. Toivottavasti löydätte pian hyvän vuokralaisen.

  1. Kiitos Tuuli! Toivotaan niin! Olin jo antamassa asuntoa vuokravälitystoimistoon, mutta mieheni totesi että ei kai tässä mikään kiire ole… Heh, saattaa olla, että täällä keskustellaan asunnon pitämisestä itsellä aika vakavasti… ??

 2. Johanna says:

  Nyt on tyylikästä! Jos asuisin Oulussa tarjoutuisin heti vuokralaiseksi. ☺️

  1. Awww, ihana Johanna! Kiitos! Ja hei, Ouluun voi ihan hyvin muuttaa jos siellä on noin kiva vuokra-asunto tiedossa… 😉

 3. Kikka says:

  Todella kaunista ja kaytannollista! Upeet noi keittion kaapit (ihana vari; antaa lampoo kivasti) ja isot peiliovet. Hienoa jalkea olette tehneet!

  1. Kiitos Kikka! Oli tuossa tekemistäkin, mutta lopputulos on kyllä kiva! 🙂

 4. Aivan ihana! Tuolla voisin asua, sillä kaikki on niin omankin maun mukaista. No, taidan kuitenkin pysyä täällä Ahvenanmaalla, sillä täälläkin on yhtä ihanaa 🙂
  Toivottavasti saatte hyvät vuokralaiset jos vuokraamaan päädytte!

  1. Oi sinä onnekas asut Ahvenanmaalla!!! Kävin Maarianhaminassa ensimmäistä kertaa maanantaina, ja olipa siellä ihanaa ja idyllistä! En ihmettele ettei muutto muualle houkuttele. 🙂

 5. […] aika palata blogin pariin monia kiinnostaneella aiheella. Olen nimittäin saanut useita kysymyksiä Oulun asuntomme keittiöön liittyen. Tässä siis muutama sananen lisää kauniista […]

 6. […] muutaman viime vuoden aikana esimerkiksi ostaneet remppakuntoisen asunnon ja tehneet siitä kivan uusille asukkaille. Olen vaihtanut työtä vuoden -21 alussa, ja viihdyn uusissa hommissa tosi […]

 7. […] asioissa taas olen huomannut olevani todella spontaani. Teimme esimerkiksi ostopäätöksen Oulun asunnosta muutamassa tunnissa. Myös viimeisin muuttomme oli hyvä esimerkki siitä, että kun löytyi kiva […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.