KVIK Ombra – Ekologinen designkeittiö

*Kaupallinen yhteistyö KVIK*

tunnetila: tyytyväisyys

Kesäloma on nyt ohi ja on hyvä aika palata blogin pariin monia kiinnostaneella aiheella. Olen nimittäin saanut useita kysymyksiä Oulun asuntomme keittiöön liittyen. Tässä siis muutama sananen lisää kauniista keittiöstämme.

Päätimme remonttia suunnitellessamme, että remontin punaisena lankana toimivat itselle jo muutenkin tärkeät teemat, eli kotimaisuus ja ekologisuus. Emme tehneet remonttia ensisijaisesti itselle, joten myös remontissa käytettävien tuotteiden hinta muodostui tärkeäksi tekijäksi. Mistä siis löytää kotimainen ja/tai ekologinen ja tyylikäs, mutta silti kohtuuhintainen keittiö?

Ehdin kurkata parin kotimaisen keittiöfirman mallistoja, mutten oikein löytänyt niistä mieleistäni. Joko tyyli ei kohdannut toiveitani, tai sitten hinta nousi niin korkeaksi, ettei ollut toivoakaan saada keittiötä mahtumaan budjettiimme. En ehtinyt sen kummemmin syventyä kotimaiseen keittiötarjontaan kun sain mieheltäni sähköpostia: ”Mitäs sanot tästä keittiöstä?”

Mieheni lähettämässä linkissä oli tanskalaisen KVIKin uutuuskeittiö Ombra, ja olin välittömästi myyty. ”Tuo on meidän keittiömme!” vastasin hänelle, ja homma oli sillä selvä.

KVIKin vihreä Ombra-keittiö sopii hengeltään täydellisesti 50-luvun asuntoon, mutta on silti klassisen tyylikäs ja ajaton. Vihreä väri on raikas ja trendikäs, mutta se ei ole kuitenkaan liikaa aikansa kuva. Keittiöstä ei voi mielestäni heti sanoa, ”ah, tämä on remontoitu 2020-luvulla, silloin kaikilla oli tällanen keittiö”.

KVIKin tyylikkyys, laatu ja todella erinomainen hinta-laatu-suhde oli meille jo entuudestaan tuttu, mutta uutta Ombrassa oli sen ekologisuus. Keittiön runko ja puuosat on valmistettu sertifioidusta ja kestävästä metsätaloudesta saadusta puusta. Laatikostojen etupaneelien pinnoite on tehty kierrätetyistä muovipulloista. Laatikon leveydestä riippuen pinnoitteeseen on käytetty 40-45 muovipulloa, jotka olisivat muuten voineet päätyä valtameriin tai kaatopaikoille.

Samaa pinnoitetta on käytetty myös valkoisten korkeiden kaappien ovissa. Asunnon keittiö on perinteisen vanhan keittiön mallinen, eli pitkä ja kapea. Päädyimme siksi valitsemaan toisen seinän alakaapit vihreäksi ja korkeammat kaapit valkoiseksi. Valinta osui nappiin, eikä keittiö tunnu lainkaan ahtaalta. Säilytystila on silti saatu maksimoitua.

Mieheni halusi kaikki kodinkoneet integroituina, joten myös siksi kaapistojen ulkonäkö ja siisteys oli hyvin tärkeää. Jos tarkoituksena on piilottaa jääkaappi-pakastin ja astianpesukone kaapistojen sisälle, ovien täytyy olla tukevat.

Jos olisimme tehneet remonttia itsellemme, olisimme luultavasti valinneet keittiön tasoksi kauniin ja kestävän komposiitin. Pohdimme myös massiivipuista tasoa, mutta tuotteen käytettävyys ja hinta ratkaisivat kuitenkin tällä kertaa tasovalinnan. Keittiössä on siis nyt Kvik Touch laminaattitaso.

Laminaattitason pinta on kehitelty kestämään kuumuutta ja se on muutenkin helppohoitoinen. Meillä oli edellisen asunnon keittiössä massiivipuinen taso, ja omassa käytössäni se näytti aina vähän epäsiistiltä. Kaikki arkea helpottavat asiat on aina plussaa, joten jos keittiön tasoa täytyy hioa ja öljytä tämän tästä, se aiheuttaa minulle enemmän stressiä kuin ihastusta puun kauniista pinnasta.

Halusimme kuitenkin tuoda keittiöön ripauksen lämmintä ja ylellistä massiivipuuta, joten kun tasoksi ei massiivipuu valikoitunut, niin mieheni teki keittiön ilmeeseen muutamia uniikkeja ratkaisuja. Hankimme integroitavan liesituulettimen, jonka mieheni piilotti massiivitammesta rakentamaansa koteloon. Kotelo jatkuu seinälle tammihyllynä. Hylly tuo keittiöön uniikkia ilmettä ja hieman lisää säilytystilaa, jos sille tulee tarvetta.

Myös koko asunnon leveät ikkunalaudat uusittiin, ja niihin käytettiin samaa massiivitammea.

Designkeittiöitä valmistavalle KVIKille ekologisuus ja järkevä tuotanto on tärkeää. Me kaikki tiedämme kulutustottumusten muuttuvan ekologisempaan suuntaan, mutta kuinka moni yritys on asettanut tavoitteensa todella sitä kohti?

KVIKin tavoitteena on tulla CO2-positiiviseksi vuonna 2025 yhteistyössä kaikkien tavarantoimittajien kanssa. KVIK oli esimerkiksi ensimmäinen keittiöitä valmistava yritys, joka alkoi käyttää ”flat pack” -kuljetusta, eli pakata tuotteensa litteästi, neljä kertaa pienempään tilaan kuin aikaisemmin. Näin samassa rahdissa kulkee neljä kertaa enemmän keittiöitä kuin ennen, ja hiilijalanjälki pienenee tietysti samassa suhteessa.

Kvik pyrkii kasvattamaan kierrätysmateriaalien osuutta kaikissa tuotteissaan mahdollisimman nopeasti. Esimerkiksi brändin suosituimpiin kuuluvan, vaalealla ja tummalla tammietusarjalla varustetun Vedan kierrätysmateriaalien osuus on syksyllä 2021 51% ja syksyllä 2022 jo 63%. Vaalean ja tumman tammen värinen Veda voidaan myös kierrättää 99-prosenttisesti.

Suosikkikeittiön muuttaminen kierrätysmateriaaleista tehdyksi on mielestäni ideana loistava. On turha käyttää resursseja jatkuvasti uusien mallistojen suunnittelemiseen, kun kaikki paukut voi käyttää vanhan uudistamiseen ja muuttamiseen ekologisemmaksi. Tänä syksynä KVIK esittelee tuotteissaan myös kierrätetyn MDF-levyn!

KVIKin Ombra muodostaa keittiön yleisilmeen, mutta halusimme tuoda keittiöön lisäksi hieman lisää persoonallista otetta. Massiivipuiset hylly, liesituulettimen laatikko sekä leveä ikkunalauta tuovat keittiöön oman lisänsä, ja yhdistävät keittiön kivasti muuhun asuntoon. Näiden lisäksi säilytimme keittiössä vanhan ja suloisen kylmäkaapin. Maalasin kaapin sisäpuolen vanhaa kunnioittaen vaaleanpunaiseksi, ja mieheni teki kaappiin uudet hyllyt. Myös tuo vanhan oven takaa löytyvä yllätyksellinen yksityiskohta luo keittiöön kivaa tunnelmaa.

Olen erittäin tyytyväinen keittiövalintaamme! Tuntuu kivalta että voin myös seisoa valitsemamme keittiövalmistajan arvojen takana. Uskon, että keittiömme design ei vanhene hetkessä. Uskon myös, että tulen aina iloitsemaan sen kauniista, kierrätetyistä muovipulloista tehdystä viimeistelystä. Keittiö on ekologisuutensa lisäksi todella kaunis!

11

(22) Kommentit

 1. Katja says:

  Loistava valinta! Kaunis ja ekologinen. Ja tammilisät ihan nappiin. Komposiitin kestävyys voi olla silmänkumetta tai sitten meille kävi huono tuuri. Vanhassa keittiössä multa tippui tasolle korvallinen muki. Tasoon tuli korvan mentävä reikä. Eikä toimittaja kommentoinut saati korvannut mitään, kun laitoin palautetta. Vaihtoon meni ja laminaatti tuli.

  1. Mitäääää?!?!?! No jopas teillä kävi huono tuuri! Ja vielä tuo, ettei toimittaja kommentoinut edes mitään, on kyllä ala-arvoista. 🙁 Olen jotenkin ajatellut, että komposiitti kestää lähes mitä vaan, mutta kiinnostavaa kuulla, että niin ei välttämättä olekaan. Se on kuitenkin aika arvokasta.

   Kiitos kehuista Katja! Ollaan kyllä itsekin hirmuisen tyytyväisiä keittiövalintaamme. Harmi vaan ettei päästä nyt heti käyttämään sitä. Teki ihan valtavasti mieli alkaa itse täyttämään tilavia kaappia astioilla ja muilla keittiötarvikkeilla. 🙂

   1. Upea keittiö! Ja tuo väri on kiva. Taso on kaunis! Meillä on kotona massiivipuutasot, enkä tykkää. Ensinnäkin tummuvat aikaa myöten ja se jatkuva lakkaaminen. Mökille laitettiin laminaattitaso ja tykkään siitä paljon enemmän kuin kodin tasoista. Onnea hienolle keittiölle.

    1. Kiitos Tuula! <3 Joo, muistan miten paljon minuakin edellisessä asunnossa harmitti, kun massiivipuutasolle jäi kerran yöksi astianpesuainepullo, jonka pohjassa oli valuneena hieman pesuainetta. Jo yhdessä yössä tasoon jäi tumma rinkula, jota ei saanut millään pois. 🙁 Eli laminaatti on kyllä todella paljon helpompi ja huoletomampi.

 2. Johanna says:

  Tää keittiö!! <3 Toi väri on niin kaunis. Ihana että päätitte ottaa väriä, eikä sitä ikuista (ja kieltämättä vähän tylsää) pelkkää valkoista.

  1. Kiitos Johanna! <3 Yllätyin vähän itsekin siitä, että tuo vihreä kolahti minuun välittömästi. Mutta onneksi kolahti, se on livenä vielä kauniimpi kuin kuvissa. Pinta on myös käteen ihanan tuntuinen!

 3. Saara says:

  Tämä keittiö on vaan niin kaunis, että voin kerran vielä kehua sitä eiks nii?! Kokonaisuudessa silmä lepää. Uskomattoman näppärä tuo miehesikin kyllä☺️

  1. Voi kiitos ihana Saara! Kaikki kehut otetaan ilolla vastaan. ☺️ Mieheni on kyllä todella taitava käsistään. Hänen käsistään syntyy niin upeita juttuja, etten välillä ymmärrä miten se on edes mahdollista. ?

 4. Mä niin arvostan yrityksiä, jotka hyödyntävät kierrätysmateriaaleja. Ja vautsi, miltä lopputulos näyttää! ?

  1. Kiitos Iina! Ja sama juttu tuon arvostuksen kanssa. Nykypäivänä alkaa onneksi olla jo vähän pakko käyttää tuotteissa kierrätettyjä matskuja, jotta pysyy kehityksen aallonharjalla. Sitä paitsi neitseellistä materiaalia ei ole enää pitkään saatavilla. ?

 5. Kylläpä näyttää hienolta! Tykkään ajatuksesta, että kierrätystä on käytetty keittiökaapistojen teossa ja muutenkin olen aina ollut sitä mieltä, että kierrätyksestä täytyy saada enemmän irti.
  Olen itse mieheni kanssa kesän tehnyt pientä pintaremonttia, joten vaikka innostuinkin tästä, niin on pakko vetää happea ja miettiä, että sitten xxxx ajan päästä , voisin hyvinkin innostuia valitsemaan Kvikin keittiön!

  1. Kiitos Minna! Ja ihan samaa mieltä kierrätyksestä. Meilläkin ihan ensimmäinen ajatus oli kunnostaa ja säilyttää aidoista 50-luvun keittiönkaapeista hyväkuntoisimmat ja käyttää niitä jos ei keittiössä niin jossain muualla, mutta asunnossa käytetty asbesti pakotti hävittämään kaiken seiniltä irroitettavan. Turvallisuus meni siis tällä kertaa edelle.

 6. Tyylikäs keittiö ja hyvä väri. Kylmäkaapin kaunis väri on myös kiva yksityiskohta!

  1. Kiitos Tuuli! <3 Olisitpa nähnyt mieheni isän ilmeen, kun hän avasi valmiin kylmäkaapin oven. "Jestas sentään! Vai että tämmöseksi sen sitten maalasit!" 😀 😀

 7. Kaunis ja eleetön, ja kuten kirjoitit siitä ei heti ilmene keittiön ikä. Väri on myös hyvä vaihtoehto valkoiselle, joskin valkoinen toimii noissa korkeissa kaapeissa erinomaisesti. Miehesi on näppärä nikkaroija – mielettömän hieno ratkaisu tuo liesituulettimen peittäminen.
  Aina kiinnostaa hyvän hintatason ja tyylikkyyden yhdistelmä!

  1. Maarit, todella hyvin sanottu tuo hyvän hintatason ja tyylikkyyden yhdistelmä. Juuri tuo toteutuu Kvikin keittiöissä tosi hyvin. Tämäkin keittiökokonaisuus maksoi alle 10 000€, ja mukana on kuitenkin induktioliesi sekä integroitavat astianpesukone ja jääkaappi-pakastin. Joista jääkaappi-pakastin on vielä erikoismittainen (=kalliimpi) katossa olleen palkin takia. Eli pääsimme mielestäni todella kohtuullisella hinnalla upeaan lopputulokseen!

 8. Kay says:

  Tuo keittiö on niin kaunis ja tuo vihreän metsäinen sävy aivan ihana <3 Ja on niin hienoa kuulla, että keittiöfirmatkin huomioivat jo vastuullisuutta ja hyödyntävät kierrätysmateriaaleja ja mikäs niitä on hyödyntäessä, kun lopputulos on noin kaunista! Ja tuo tammihylly ja integroitu liesituuletin on piste iin päälle <3

  1. Voi kiitos Kay! <3 Ihana kuulla että tykkäät käsintehtyjen yksityiskohtien yhdistäämisestä muuhun keittiöön. Tammiyksityiskohdat tuovat minustakin kivan lisän kokonaisuuteen. Ja oli muuten mahtavaa, että KVIKillä oli saatavilla myös tammireunus laminaattitasoon. Sekin yhdistää elementit hienosti toisiinsa. 🙂

 9. Ihanan pelkistetty ja tyylikäs keittiö. Hyvin käytännöllinen myös. Se on totta, omaperäinen ja ajaton design kestää aikaa ja tuo silmäniloa vuosia.

  1. Kiitos Nadine! Pelkistetty ja tyylikäs on hyvä pohja, jota voi sisustaa juuri niin minimalistiseksi tai runsaaksi kuin haluaa. 🙂 Eli toimii vuosia ja se on keittiössä tärkeää. Keittiö on kuitenkin aika arvokas kertainvestointi, joten sille toivoo aina pitkää ikää.

 10. Tosi hyvä valinta. Tykkään tosta pelkistetystä ilmeestä ja kahvattomuudesta. Kahvat on peijjoonimaista puhdistaa ?. Myös kierrätysmuovi on ?

  1. Heh, vetimet on kyllä hankalat puhdistaa, etenkin jos ne on jotain metallia niin näyttävät tosi usein likaiselta. Ihana kuulla miten moni arvostaa kierrätettyjä matskuja. ??

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.