Maiseman vaihto virkistäisi

tunnetila: kyllästynyt

Leppoisaa sunnuntaihuomenta! Jos kaikki olisi mennyt kuten suunniteltu, olisin herännyt tähän aamuun uudessa tallinnalaisessa spa-hotellissa. Takana olisi hemmottelua ja herkullinen illallinen, edessä notkuvat aamiaispöydät, museokierros ja päiväkävely syksyisessä Kadriogin puistossa.

Suunnitelmat kuitenkin muuttuivat vallitsevan pandemiatilanteen mukaan. Jo alkuviikosta törmäsimme uutisiin, joissa Viro oli merkitty karttoihin tummanpunaisena, eikä maahan matkustamista suositeltu. Vielä kun mieheni totesi tuntevansa olonsa flunssaiseksi, niin peruimme matkan saman tien.

Emme kuitenkaan ottaneet rahoja maksetusta matkasta takaisin, vaan jätimme ne jemmaan tulevaa reissua varten. Vaikka matkan peruuntuminen nyt harmittaa, niin tuntuu silti kivalta, että heti kun tautitilanne sen sallii, meillä on jo reissurahat sisällä ja voimme lähteä matkaan vaikka ihan ex-temporee. Kunpa tuo aika koittaisi pian!

korvakorut ja sormus Summer Day -sarjaa, Lillan Helsinki, mekko Ivana Helsinki (korut ja vaatteet kuvauslainassa)

Olemme tottuneet matkustelemaan aika paljon. ”Entisen elämän” reissumääriin nähden olemme pärjänneet todella hyvin viimeiset pari vuotta ihan kotosalla. Kesälomat mökillä ja Oulussa ovat olleet kivaa vaihtelua, ja viime kevään ja kesän kaikki lomat meni Oulun asuntoa remontoidessa. Ei siinä ulkomaille olisi ehtinytkään.

Mutta nyt alkaa kamelin selkä olla katkeamispisteessä. Tekee ihan hirveästi mieli vaihtaa hetkeksi maisemaa!

Olimme odottaneet tätä Tallinnan matkaa kuin kuuta nousevaa. Olin buukannut meille rakkaus-teemaisen huoneen, jossa meitä olisi odottanut pullo kuohuvaa ja ihania herkkuja, ruusun terälehdin koristeltu sänky, romanttinen kynttiläillallinen ja vaikka mitä. Överiä, myönnän, enkä normaalitilanteessa olisi tuollaisesta juuri piitannut, mutta tähän hetkeen sopii mielestäni paremmin överit kuin vajarit, ja kaikki romanttinen hömpötys olisi ollut vain kivaa.

Mutta ehkä yritämme uudelleen keväällä. Tai jos tilanne Virossa helpottaa ja iki-ihana joulutori taas järjestetään, niin ehkä Tallinnaan voisi tehdä reissun jo joulukuussa. Jotenkin tuntuu, että mitään ei uskalla eikä kannata alkaa suunnittelemaan. Pettymys suunnitelmien peruuntumisesta kun on alkanut tulla tässä ajassa jo ihan liian tutuksi.

Joko Te olette alkaneet matkustella? Tai onko matkoja suunnitteilla tulevaisuudessa?

Ps. Postauksen kuvat on viime viikolta Lillan Helsingin korukuvauksista. Käytiin Lillanin Sarin kanssa kuvailemassa uusia upeita koruja Ivana Helsinki -talolla. Saimme kuvauksista lähtiessämme kivan yllätyksen: alekoodin Ivana Helsingin verkkokauppaan! Saamme jakaa koodia myös seuraajillemme, joten täältä pesee.

Jos siis kaipaat syksyyn asupiristystä, lisääntyvään läsnätyöhön sopivia uusia vaatteita, tai vaikka kimallusta pitkästä aikaa järjestettäviin pikkujouluihin, niin kurkkaa Ivana Helsingin verkkokauppaan ja käytä koodia LILLA20 saadaksesi ostoksistasi 20% alennuksen. Koodi on voimassa 31.10. asti. (Koodi ei koske jo alennettuja tuotteita.)

Kuvat: Sari Isosomppi / Lillan Helsinki

5

(8) Kommentit

 1. Petra says:

  Mikä hotelli? Kuulostaa L’ Ermitagelle, jossa oltiin, kun täytin 40! Mun vauva lähtee isänsä kanssa syyslomalla Madridiin, vähän jännittää, mutta toki ne on tarkkoja.

  1. Hotellimme olisi ollut Hotel L’Embitu. Siellä kaksi yötä, perjantaista sunnuntaihin. Voi ihanaa, Madridin reissu ”vauvallasi” edessä. Ovat varmasti siellä varovaisia ja heille tulee tosi kiva reissu. Näinköhän siellä fudismatsi odottaa? 🙂

 2. Rupesin miettimään, milloin olin viimeksi reissussa, jos tämänkesäistä Suomen matkaa ei lasketa. Ihan liian pitkä aika sitten. Haluaisin käydä muilla Kanariansaarilla ja varmasti jossain vaiheessa sen toteutan. Nyt nautin Teneriffalla olosta. Täälläkin on niin paljon ihania paikkoja ja tapahtumia.

  Harmi, kun ette nyt päässeet reissuun, mutta toivottavasti kuitenkin pian!

  1. Teneriffalla viihtyy ihan varmasti! Saarilla saattaa olla hotellit nyt tämän katastrofaalisen tilanteen mainingeissa vielä aika edullisia, eli jos vain uskaltaa, niin reissaaminen siellä kyllä kannattaisi. Itse ajattelin kun en Tallinnaan päässyt, että otan perjantaille hotellihuoneen ihan täältä Helsingistä. Huone yhdelle yhdeltä yöltä maksoi kolmessa tsekkaamassani paikassa 330€-380€! Huh mikä hinta! Olin ajatellut, että vähän edullisemmin saisi, mutta nähtävästi yöpyjiä riittää kalliimmillakin hinnoilla. Olin siis koko viikonlopun kotona. Onneksi viihdyn myös täällä. 🙂

   1. Kyllä! Nyt olen tehnyt päiväretkiä, jotka nekin ovat kivoja. Nuo Helsingin hinnat ovat pöyristyttäviä. Huh. Entäs siellä lähiseudulla, esim. Porvoossa?

    1. Porvoo on vahvasti listalla tulevaksi viikonlopuksi. 🙂 Porvoo on muutenkin niin ihana ja inspiroiva paikka, plus siellä on avattu Hotelli Runo vähän aikaa sitten. Runosta katselin huoneita ja olisi hintaan 220€/yö. Aika kallis sekin, kun esim. Haikon Kartanolta saa hintaan 138€. Ilman autoa Haikkoon on hankala päästä Porvoon keskustasta, viimeksikin suhailtiin takislla ees taas ja se tuo yöpymiselle lisää hintaa. Mutta joo, ehkä suuntaan viikonloppuna Porvooseen!

 3. Se on kyllä kurja, ettei koronatilanne kehity mihinkään positiiviseen suuntaan. Itselläni tilanne on niin, että oli pakko lähteä suurelle maailmalle, koska muuten työt seisoisivat loputtomasti. Tämän takia ole myös kerännyt koronaesto-vinkit tähän postaukseen ?: https://viaperasperaadastra.com/2021/09/26/miten-valttaa-koronatartunta-matkustaessa/ Olen pitänyt silmässä juuri Tallinnan ja Riian kaltaisia kaupunkeja.
  Tallinnassa on aika helppo välttää tartuntaa, erityisesti nyt talvella, koska se on suhteellisen tyhjä. Turisteja on vähän, eikä paikalliset liiku. Kadriorg oli viimeistäänkin tosi huonosti miehitetty (nyt elokuussa).
  Riikakin oli aivan ihanassa ruskassa, puistot, kukkaistutukset… Aika rauhassa sielläkin sai olla.
  En tiedä, mihin hotelliin olitte aikomassa, mutta Tallink City:ssä (jossa itse olin) ei muihin asukaihin tuosta vaan törmännyt. Muuten, suosittelen lämpimästi. En sen takia, että myyntipäällikkö on kaverini, mutta he oikeasti ovat onnistuneet uusimaan paikan aivan upeaksi. Olet varmaan törmännyt monen viimeaikaisiin kirjoituksiin siitä. Tilava, hyvin ilmastoitu, tyylikäs. On Tallinnassa olemassa toki moni muukin houkutteleva majoituspaikka. Riiassakin on tarjolla hienoja paikkoja, joissa uima-altaan reunalta näkee joelle.
  Kaverini on tällä hetkellä Kööpenhaminassa, ja sielläkin kuulemma on hyvin rauhallista. Just sain häneltä kuvan, jossa uima-altaasta näkee kaupungin yli ?
  Nämä on vaan omasta mielestä sellaisia helppoja kohteita tällä hetkellä, jonne pääsee suhteellisen vaivatta ja pystyy pitämään turvavälejä.
  Ihana asukokonaisuus, muuten ? Tuli kesä mieleen.

  1. Kiitos Nadine vinkkipostauksesta! Tulee varmasti monille tarpeeseen. 🙂 Rakastan yleensä yöpyä Tallinnassa Telegraafissa, mutta tällä kertaa valittiin toinen kylpylähotelli. Ihan uusi. Olisi ollut kiva nähdä millaista uusi tallinnalainen rakentaminen on. Mutta ehkä sitten ensi kerralla. Juuri tuon helppouden takia valittiin Tallinna, mutta nyt matkustussuositukset veivät voiton. Jos juuri tällä hetkellä ei ole ihan pakko matkustaa, niin mielummin jään sitten kotiin. Onneksi reissata ehtii vielä tulevaisuudessakin! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.