Uusi vuosi, uusi minä – joko taas?!

tunnetila: pohdiskelu

Vuosi vaihtuu pian. Vanha jää taakse ja uusi alkaa uusine mahdollisuuksineen. Uuden alku innoittaa lupaamaan muutoksia, ja hyvin usein nuo muutokset liittyvät itseen.

Olen luvannut kymmeniä kertoja, että ensi vuonna alan syödä järkevämmin ja liikkua enemmän. Tavoitteena on aina ollut laihtua ne maagiset 5kg. Siitä, kun lupasin ensimmäisen kerran vuoden vaihtuessa ottaa tavoitteeksi laihtumisen, on kulunut varmasti jo yli 20 vuotta (ja lisää kiloja on tullut saman verran). Näin jälkeenpäin en voi kuin ihmetellä, miksi ihmeessä tuo hoikka tyyppi on silloin halunnut laihtua 5kg. En ymmärrä.

Ihmiset tavoittelevat tasapainoa ja hyvää oloa, ja laihtumisen on iskostettu olevan tie onneen. Uusi ja onnellisempi elämä alkaa vasta sitten, kun olet hoikempi. Tämä on kuulkaa ihan kukkua ja puppua. Jokaisella ihmisellä on eri asiat, jotka tekevät heidät onnelliseksi, ja itse asiassa hyvin harvalla onnellisuuteen kuuluu laihduttaminen.

pellavajakku Hulmu (saatu Weecos Ambassador -yhteistyön puitteissa), neuloshousut H&M, laukku Marimekko*, sormus Lillan Helsinki, kengät Pomar*

Minun onnellisuuteeni kuuluu hyvin vahvasti se, että asiat eivät ole kesken. Pyrin hoitamaan kaiken aloittamani aina loppuun. Jos joku jää keskeneräiseksi, tuo asia painaa mieltäni ja vaikuttaa hyvinvointiini. Niinpä olen päättänyt tänä vuonna tehdä uuden vuoden lupauksen, joka liittyy keskeneräisyyteen.

Lupaukseni voisi olla keskeneräisyyden sietämisen opettelu, mutta se vaatii minulta enemmän, mitä asioiden valmiiksi saattaminen. Niinpä lupaukseni vuodelle 2022 on se, että hoidan kaikki rästiin jääneet tai kesken olevat asiat loppuun.

Hoidettavia asioita voi olla vaikka reijän paikkaaminen lempikotihousuista tai vanhoina ja kuluneina ostettujen nojatuolien uudelleenverhoilu/verhoiluttaminen. Listalla on myös olohuoneen nurkkaan kerääntyneiden kirppislaatikoiden läpikäyminen ja tavaroiden vieminen kierrätyskeskukseen. Kellarikomeron uudelleenjärjestely ja Oulun asuntoon liittyvien papereiden läpikäyminen.

Lupaus liittyy myös työhöni. Minulla on töissä yksi hyvin aikaavievä projekti, jonka haluaisin startata. Vuonna 2021 siihen ei ollut aikaa, joten homma on jäänyt roikkumaan ja se vaivaa minua koko ajan. Toivon tulevana vuonna pystyväni järjestelemään työni niin, että saisin startattua projektin jo heti keväällä ja vuoden loppuessa homma olisi pulkassa. Tuon homman alottaminen ja loppuun saattaminen vapauttaisi voimavaroja vaikka mihin muuhun!

Ensi vuoden tehtävälistalla on siis ihan kaikki se, mikä on jäänyt vuoden 2021 aikana tekemätä, ja mikä vaikeuttaa arjessa rentoutumista. Kuulostaa työläältä, mutta kun näin poikkeusaikana rajoitukset on päällä ja lähes kaikki muu tekeminen on kiellettyä, niin ajattelin ahkeroida ison osan listalla olevista hommista pois jo vuoden ensimmäisten viikkojen aikana. Kotona oleminen kun on ainoita asioita, mitä nyt voi hyvällä omatunnolla tehdä.

Asioiden valmiiksi saattaminen jos mikä vaikuttaa omaan hyvinvointiini ja saa aikaan hyvän ja seesteisen olon. Kun tekemättömien asioiden taakka lähtee harteilta, olokin kevenee siinä samalla, vaikkei todellisuudessa laihtuisi grammaakaan!

Ajattelitteko Te tehdä lupauksia vuodelle 2022? Jos ette ole vielä miettineet koko asiaa, niin minulla olisi Teille yksi ehdotus lupauksesta, joka jokaisen kannattaisi tehdä. Luvatkaa arvostaa itseänne! Muistakaa lentokoneessa opittu erinomainen ohje: laita happinaamari ensin omille kasvoille, ja vasta sen jälkeen auta muita.

Mukavaa vuodenvaihdetta Teille kaikille! Toivotaan vuodelle 2022 kaikkea hyvää ja kaunista!

Kuvat: Ida Hanhiniemi

16

(4) Kommentit

 1. Hyviä lupauksia. <3

  Mä lupaan lopettaa tän sairaalloisen karkin mässäämisen. Lähtenyt ihan käsistä. 🙁 Kaipaan kohtuutta! Eihän mun pitänyt edes tykätä karkista, mut äitiys (=väsymys) jotenkin koukutti siihen.

  1. Kohtuus kaikessa taitaa olla mun mottoni elämässä. Pätee ihan kaikkeen. Tosin just karkin syönnissä meno äityy välillä täysin kohtuuttomaksi, mutta sit kun vähän tsemppaa, niin ruotuun palaaminen onneksi onnistuu. Mutta jep, tällä hetkellä oon sun kanssa samassa tilanteessa. Kahmin koko joulun ajan suklaata kaksin käsin. Mut vitsit kun se vaan on niiiiiin hyvää!!! <3

 2. Ellu says:

  Mulla on suunnitelmissa laittaa koti viimeinkin kuntoon. Olen tässä neljän vuoden aikana pikku hiljaa sisustellut kotiani. Olen tässä suhteessa hyvinkin kärsivällinen. En osta mitään ”ihan kivaa” vaan just sellaista mitä haluan, siis suht pienellä budjetilla kuitenkin. Nyt on olohuone, keittiö ja eteinen just täydellisiä mulle mutta vielä on makuuhuone. Nyt mulla on viimein visio sen sisustamisesta ja tässä tulevan kevään aikana aion sen toteuttaa. Aloitin jo ostamalla uuden yöpöydän ja seuraavaksi on maton ja verhojen vuoro. Toki siellä on jo matto ja verhot, mutta eivät sinne suunnitellut vaan vain väliaikaiset ratkaisut. Lisäksi makuuhuoneessa on laatikkokaupalla kirppisvaatteita. Mulla oli nyt loppuvuodesta kirppispöytä ja sain ihan kivasti myytyä. Nyt katson loput myymättömät vaatteet, että mitä niillä teen. Olen siis täysin kyllästynyt siihen, että makuuhuone on sellainen vaatteiden säilytyshuone. Mutta se, että kotona on siistiä ja seesteistä, saa aikaan hyvän olon itsellä. Tavarapaljous ahdistaa ja vie voimia valtavasti. Samoin yhdyn tuossa ajatuksessa sinuun, että keskeneräiset asiat vievät voimia. Se on myös minun tavoitteeni ollut jo tälläkin vuodella, että hoidan asioita saman tien, enkä jätä niitä roikkumaan. Koska siellä ne mielen perukoilla sitten koko ajan ilmoittavat olemassaolostaan ja saavat aikaan stressiä. Tässä minun tavoitteeni ensi vuodelle muun muassa 🙂

  1. Sama täällä, tavarapaljous ahdistaa ihan älyttömästi!! Minulla on myös noita kirppislaatikoita olohuoneen nurkka täynnä. Toisessa nurkassa olohuonetta on mieheni lätkäkamat (joita on aika paljon), toisessa minun kirppislaatikkoni. Voit siis kuvitella, että olohuoneessa oleskellessa mieli ei lepää, vaan katse osuu aina noihin viheliäisiin kasoihin. Ääää! Tarkoitus siis päästä ainakin omista kasoista eroon tämän vuoden kuluessa. Lätkäkamoille ei muuta tilaa ole, joten ne on vaan hyväksyttävä.

   On ihana kuulla, että ostat kotiin uusia juttuja harkitusti, etkä jotain sinne päin olevia juttuja. Kun kaikki kotona olevat tavarat on mietitty tarkkaan, kotona on ihan omanlaisensa tunnelma. Ihanaa uutta vuotta sinulle Ellu! <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.