Mukana harmillisessa huijauksessa

tunnetila: harmistus

Joko Te olette sisäistäneet sen faktan, että nyt on kesä? Minä puhun edelleen keväästä, enkä meinaa millään uskoa, että tällä viikolla on juhannus!

Ainakin täällä Helsingissä on ollut ihan koko kevään, tai siis kesän, niin kylmä ja kova tuuli, että kesäiset ja lämpimät hetket on yhden käden sormilla laskettavissa. Näitäkin kuvia otettaessa leveät pellavahousuni lepattivat tuulessa minkä ehtivät, ja hiukseni lensivät jokaiseen ilmansuuntaan, vaikka ne olivat kiinni tiukalla ponnarilla.

Minulla on kaappi täynnä ihania kesämekkoja, mutten ole tarennut käyttää niitä tänä vuonna vielä ollenkaan. Kesäkuun uniformuna minulla on ollut valkoinen yläosa ja mustat liehuvalahkeiset pellavahousut, tai vastaava yhdistelmä toisin päin, eli musta yläosa ja alaosassa valkoista pellavaa.

Lisäksi viime kesänä hankkimani Katri Niskasen pitkä vihreä pellavatakki on näillä säillä päälläni päivittäin. Tänään on 20.6., enkä ole vielä yhtenäkään päivänä luopunut takista.

pusero Cecilia Sörensen*, housut Max&Co, loaferit Pomar*, laukku Marimekko*, korvikset Aida Impact

Katri Niskasesta tuli mieleeni vähän tylsempi tapaus, johon jouduin taannoin tahtomattani mukaan.

Sain hetki sitten sähköpostia tuntemattomalta naiselta. Hän tiedusteli olenko myymässä erästä Katri Niskasen mekkoa. Vastasin naiselle etten edes omista kyseistä mekkoa. Mekko oli ollut minulla kuvauslainassa, mutta palautin sen heti kuvausten jälkeen. ”Voi hemmetin hemmetti! Minua on siis huijattu”, vastasi nainen.

Nainen oli ihastunut kyseiseen mekkoon ja laittoi viestiä erääseen netissä toimivaan osto- ja myyntipalveluun. Palvelun ostetaan-palstalla hän kertoi etsivänsä kyseistä mekkoa. Eipä aikaakaan kun nainen sai sähköpostia mieheltä, joka kertoi ”emäntänsä” myyvän kyseistä mekkoa. Mies lähetti naiselle kuvia, joissa mekko oli hänen ”emäntänsä” päällä.

Mekko oli juuri naisen etsimä, vielä oikea värikin. Nainen ilahtui ja maksoi mekon miehen tilille. Sen jälkeen miehestä ei kuulunut enää pihahdustakaan.

Nainen alkoi epäillä huijatuksi tulemista ja ryhtyi selvittämään onko hänelle lähetettyjä kuvia ”emännästä” käytetty jossain muualla internetin syövereissä. Nainen päätyi kuvahaun kautta blogiini.

Kyseinen mies oli siis nähnyt naisen ostoilmoituksen, googlannut mekon nimen, löytänyt mekosta kuvia blogistani, napannut kuvat itselleen ja lähetänyt ne naiselle omina kuvinaan. Miehellä ei siis ollut mekkoa, mutta nainen oli innokkaana ehtinyt jo maksaa sen hänelle.

Ai että miten ärsyttävää!!! Miten paljon joukkoomme mahtuukaan epärehellisiä paskiaisia, jotka huijaavat ihmisiä minkä ehtivät!

Nainen sai onneksi osto- ja myyntipalvelusta miehen henkilötiedot ja teki rikosilmoituksen. Saapa nähdä saako nainen koskaan rahojaan takaisin.

Vitsi miten tylsää olla itse tällaisessa epärehellisyydessä välikappaleena! Oletteko Te, tai tiedättekö jonkun tuttavanne joutuneen nettihuijauksen kohteeksi?

Jos muuten haluatte tietää, miten netin käänteinen kuvahaku toimii (eli miten löytää kuvan alkuperä), niin esim. täältä löytyy siihen vinkkejä.

Kuvat: Sara S

11

(12) Kommentit

 1. Ääh, tylsää. En ole tainnut kauppapaikoilta koskaaan ostaa tuotetta, jota en olisi itse noutanut ja maksanut noutaessani. Yksi vinkki on katsoa onko myyjällä uita tuotteita myynnissä, välillä saattaa olla vaikka samaa tuotetta useampi myynnissä, esm. mekkoja tuskin olisi kahta.

  Erilaisia veivauksia on ollut nettimyyntien kanssa, muttei huijauksia kuitenkaan. Nyt on kyllä yhdelle myynnissä olevalle esineelle vähän outo ostajaehdokas, en kuitenkaan lähetä ennen maksua – jos sitä koskaan tulee.

  1. Tosi hyviä vinkkejä Tuuli! Itse ostan hyvin harvoin tuotteita muualta kuin Zadaasta, joten minua voisi olla aika helppo huijata nettiostoksissa. Täytyy kuitenkin muistaa aina olla tarkkana. En uskaltanut kysyä kuinka paljon nainen mekosta maksoi. Toivotaan että hän saa rahansa takaisin.

 2. Tämä on todella ärsyttävää, muutenhan Tori on mahtava ja vilkas kauppapaikka tavaralle kuin tavaralle. Miun kenkäkuvia on yritetty käyttää useamman kerran huijauksiin, sain selville kun moni huijarilta mahdollisesti ostava on ottanut yhteyttä, että hei sattuuko nämä siun kengät olemaan myynnissä, kun olet kuvien alkuperäinen omistaja. No enpä ollut myymässä, eikä edes koko täsmännyt ja huijari oli rajannut vesileiman pois, poistanut väärän kokonumeron ja yrittänyt photoshopata kolhuja koroista… Älytöntä touhua ja miten raivostuttavaa!

  Tällaisissa tilanteissa ehdottomasti käänteinen kuvahaku, myyjän nimi / puhelinnumero / tilinumero hakuun ja pyyntö, että saa esim. videopätkän tuotteen kanssa päivän lehden ja terveisten kanssa. Jos nouto tai muu ei millään käy, niin kannattaa varmistaa, että tuote on oikeasti olemassa ja myyjän omistuksessa. Kuvista myös kannattaa metadata katsoa, sieltä yleensä löytyy kuvaajan tiedot. 😊

  1. Mahtavia vinkkejä Milla! Kiitos näistä! Ja siis ihan älytöntä miten yleistä tämä tuntuu olevan. Taitaa olla ihan hyvä bisnes kun ihmiset tekevät tuota jatkuvasti. Mä oon just sellanen, että haluan aina ajatella kaikista vain hyvää. Sit meitä sinisilmäisiä viilataan linssiin minkä ehditään. Ääää, niin ärsyttävää kun ihmisiin ei voi luottaa! 🙁

 3. Tarja says:

  Ei kyllä tosiaankaan uskoisi, että tällä viikolla on juhannus! En ole juuri kesävaatteita päälläni käyttänyt. Nyt ajattelin sandaalit kuitenkin hakea toiveikkaasti varastosta 😀
  Onpa tylsä huijaus, mutta näitähän riittää! Meille kävi samalla tavalla: mies laittoi yhdestä verhosta ostoilmoituksen ja löytyi tyyppi, jolla sattui tällainen olemaan. Maksettiin 20€ tilille, mutta verhoa ei kuulunut. Viesteihin tuli ihme selityksiä, kunnes hiljaisuus. Kuva oli kopioitu myöskin netistä ja kävi ilmi, että sama tyyppi oli jujuttanut samalla tavalla muitakin. Ilmeisesti hänestä oli tehty rikosilmoituskin. Jossakin vaiheessa, aika pitkän ajan päästä, tyyppi kuitenkin oli maksanut tuon 20€ miehen tilille takaisin… Hämmentävää! Että kaikkea sitä ihmisten joukossa on…

  1. Voi ei, teidänkin kohdalle on sattunut samanlainen huijari! 🙁 Onneksi summa oli vain 20€, ja hän myös lopulta maksoi sen teille takaisin?! Aika poikkeuksellinen tarina, mutta hyvä että päättyi hyvin. Vaikka kivaa verhoa ette valitettavasti silloin saaneetkaan. Kuten Tarja sanoit, niin kaikenlaisia tallaajia sitä täältä löytyy.

   Me ollaan tulossa pian Oulun suuntaan. Sää näyttää ennakkotietojen mukaan aika lupaavalta. Pakkaan kesävaatteita mukaan! <3

 4. Ellu says:

  Ai että kun tulee kiukku kun lukee tuollaisista huijareista! Itse en vielä ole joutunut nettihuijarin ansaan, mutta ovat niin ovelia että pelkään sen päivän vielä koittavan, että joudun huijatuksi. Yritän kyllä olla tarkkana. Ei ole kiva lähtökohtaisesti epäillä jokaista 🙁 Ja mitä kesään tulee. Hauskaa (tai ehkä ei niin kovin hauskaa) että juuri viime viikolla sanoin, että mulla on aivan keväinen olo. Talvi oli pitkä kuin nälkävuosi ja mun mielestä viime viikot on olleet ihan vaan keväisiä. Ei kesästä tietoakaan. Viime viikolla kaivoin kyllä kesähousut kaapista, kun ajattelin että tässähän tulee syksy ennen kuin ehtii kesävaatteita käyttää 😉

  1. Siis niin sama mulla kans Ellu! Ihan kuin kevät olisi raskaan ja pitkän talven jälkeen vasta vihdoin saapunut. Mutta ei, kesässä jo ollaan. Toivottavasti tämä nyt ”tuloillaan oleva” kesä kestäisi sitten vastaavasti lokakuulle asti. Ollaan se ansaittu!

   Tuo mainitsemasi lähtökohtaisesti jokaisen epäileminen on niin raskasta! Kuten jo aiemmin kirjoitin, niin haluan uskoa ihmisistä hyvää. Se on kuitenkin välillä tosi tylsää, koska joutuu vähän liian usein pettymään. 🙁

 5. Itse olen joutunut nettihuijauksen kohteeksi niin, että kun esittelin ostamaani mekkoa blogissa, niin googlatessani yhtä toista asiaa, tuli vastaani mainos jossa kaupattiin minun mekkoani minun kuvallani ja nimenikin oli siinä. Siitä sai sen käsityksen että minä olen myymässä mekkoa. Toivottavasti kukaan ei langennut tähän ansaan.

  1. No huh huh! Kamala juttu tuokin! Minun kuvallani ei onneksi ollut ilmoitusta. Toivottavasti kukaan ei menettänyt rahojaan kuvasi vuoksi. 🙁 Mistä ihmeestä näitä huijareita oikein löytyy?!

 6. Tiia says:

  Aarghh miten mälsä ja inha juttu. Niin ikävää teille molemmille. Joillain ihmisillä on häpyä, olen aina miettinyt miten tällaiset ihmiset nukkuvat yönsä.

  Kaikesta huolimatta, ihanaa juhannusta Nina. ☀️💖☀️

  1. Joo, en ymmärrä eikö omatunto muka soimaa tuollaisen teon jälkeen. 🙁 Mutta meitä on moneen junaan.

   Ihanaa juhannusta myös sinulle Tiia! <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.