Kehonkoostumusmittausta itsepalvelumajassa

Kaupallinen yhteistyö Bodymaja.fi

tunnetila: kiinnostus

Kävin vuonna 2013 ensimmäistä kertaa kehonkoostumusmittauksessa. Sain mittauksesta tosi hyvät tulokset. Lihastasapainoni oli kunnossa ja kestävyyskuntoni oli hyvä. Vaarallisen, sisäelinten ympärille muodostuvan viskeraalirasvan määrä oli hyvin alhainen. Kokonaisuudessaan kehoni kuntoindeksi oli parempi kuin omalla ikäryhmälläni keskimäärin. Kaikki oli siis periaatteessa hyvin, mutta mittauksen tehnyt henkilö kiinnitti huomionsa rasvaprosenttiini.

Kehossani oli tuolloin ylimääräistä rasvaa 2,6kg. Minusta tuo ei ollut paljon, ja tuloksen saatuani iloitsinkin: vuosia tekemäni työ joogasalilla ja pitkät kävelylenkit näkyivät tuloksissa. Testin ottaja kuitenkin totesi: ”Kyllä tuota rasvaa täytyisi saada pois. Sinäkin kun liikut niin paljon, niin olisihan se mukavampi liikkua kun ei tarvitsisi raahata mukanaan 2,6 kiloa ylimääräistä rasvaa.”

Kerroin mittaajan kommentista kollegoilleni. He totesivat yhdestä suusta, että tuollaisia mittaajahenkilöitä ei saisi olla mittauksissa paikalla. ”Tuollaiset tyypit aiheuttavat syömishäiriöitä jokaiselle, joille noita kommentteja laukovat.” Olin samaa mieltä kollegoiden kanssa, mutta salaa jäin kuitenkin miettimään, että pitäisikö sittenkin alkaa laihduttamaan. Eipähän pääsisi enää jatkossa kukaan huomauttelemaan painostani…

Olen puhunut kehonkoostumusmittauksista vuosien varrella useiden ihmisten kanssa. Moni on todennut että mittaus kyllä kiinnostaisi, mutta he eivät halua kenenkään muun näkevän heidän tuloksiaan. Häpeä on ollut se yleisin syy, miksi mittauksia on vältelty. ”En halua että kukaan muu tietää kuinka paljon painan tai miten rapakunnossa olen.”

Nyt minulla onkin hyviä uutisia kaikille Teille, jotka olette haaveilleet kehonkoostumusmittauksesta, mutta ette ole syystä tai toisesta halunneet mennä testeihin. Uusi suomalainen palvelu Bodymaja on tuonut yhdeksään kauppakeskukseen ympäri Suomen itsepalvelupisteitä, joissa voi käydä mittaamassa oman kehonkoostumuksensa yksin omassa rauhassa.

Homma toimii helposti: osta mittaus etukäteen Bodymajan verkkokaupasta. Oston jälkeen saat sähköpostiisi ohjeet käyntiä varten, sekä linkin, jolla saat kauppakeskuksessa sijaitsevan kopin oven auki. Kopit ovat auki kauppakeskusten aukiolojen mukaisesti.

Aikaa itsepalvelukoppiin ei tarvitse varata etukäteen. Sen kun vain marssii kopille ja menee tekemään mittauksen. Jos koppi on juuri silloin varattu, saat siitä ilmoituksen. Koppi on varattu mittauksen tekijälle 12 minuutin ajan, joten jos joku on kopissa ennen sinua, ei ulkopuolella tarvitse odotella pitkään. Itse testin tekeminen kestää vain minuutin.

Testi maksaa 19,90€, ja tuohon hintaan saat todella kattavan raportin terveydentilastasi. Raportti lähetetään sinulle käynnin jälkeen sähköisesti. Jos haluat seurata kehitystäsi, jos olet vaikka aloittanut uuden urheiluharrastuksen ja haluat tietää miten se vaikuttaa kehoosi, voit ostaa kolmen testikerran paketin. Kolmen kerran paketin hinta on 39,80€. Tuossa paketissa saat käytännössä yhden käynnin ilmaiseksi.

Jos taas haluat seurata kehonkoostumuksesi kehitystä vuoden ajan hieman tarkemmin, voit ostaa paketin, jolla saat käydä testissä vuoden ajan niin usein kuin haluat. 12kk:n rajattomat testikerrat maksavat yhteensä 79,90€.

Meille taviksille en suosittele kehonkoostumuksen kyttäämistä fanaattisesti, mutta jos esim. treenaat jotain tavoitetta varten tai jos vaikka pudotat painoa ja haluat pitää tarkasti huolen siitä, että kehostasi poistuu ylimääräistä rasvaa, ei lihasta, niin silloin voi olla hyvä käydä testissä muutaman kuukauden välein.

Kuten tiedätte, olen ollut enemmän tai vähemmän kipeänä koko alkuvuoden. Ensin vitsauksena oli murtunut käsi, sen jälkeen iso-K ja K:n jälkitaudit. Nyt olen vihdoin saanut lääkäriltä ja fyssarilta luvan aloittaa kevyen liikunnan. Kun Bodymajalta ehdotettiin yhteistyötä juuri tähän saumaan, olin tyrmätä sen heti. Ajattelin ensin, etten missään tapauksessa halua tietää, miten valtavan huonoon kuntoon olen puolen vuoden sairastelun aikana mennyt.

Kun sitten mietin asiaa vähän pidempään, niin totesin tässä olevan todella hyvän mahdollisuuden nähdä, miten kevytkin liikunta vaikuttaa omaan kroppaan. Päätin käydä testissä nyt kun olen vasta aloittanut kävelylenkit ja uimisen. Seuraavan kerran käyn testissä kesän jälkeen. Haluan nähdä, mitä kolmen kuukauden aikana tehdyt maltilliset lenkit ovat saaneet kropassani aikaan.

Kävin ensimmäisessä mittauksessa eilen. Nyt minulla on tiedossa tämänhetkinen lähtötaso, josta on (toivottavasti) tie vain ylöspäin. Toki jos sairastelun kanssa tulee takapakkia, niin en ota tästä mitään stressiä. Oma jaksaminen ja kehon kuuntelu ovat kaikista tärkeimpiä juttuja hyvinvointiin liittyen.

No miltäs ne kehonkoostumusmittauksen tulokset eilen sitten näyttivät? Kehoni rakenne, vahvuus ja lihastasapaino olivat edelleen hyvällä tasolla. Tuo oli todella helpottavaa kuulla! Vasemman käteni lihaksisto oli murtumasta huolimatta lähes samalla tasolla kuin oikean käden, vain pientä heikentymistä oli havaittavissa.

Vaikka paino tai kehon rasvaprosentti eivät ole tärkeimmät hyvinvoinnin mittarit, niin kyllä silti noussut paino, reilusti noussut rasvaprosentti ja etenkin vaarallisimman viskeraalirasvan määrän valtava kohoaminen pysäyttivät. Yhdeksän vuotta sitten saatuun huikeaan testitulokseen ei toki tämänhetkistä tilaani voi eikä kannata verrata, mutta olin silti aika järkyttynyt eilisistä tuloksista.

Uskon kuitenkin, että viskeraalirasvaan tehoaa parhaiten pitkäkestoinen ja maltillinen treeni, joten nyt aloittamani pitkät kuntoa kohottavat kävelylenkit ovat täsmäaseeni sisäisen rasvan polttamiseen. Katsotaan kolmen kuukauden päästä miten onnistuin!

Heräsikö Teille jotain kysyttävää testistä tai tuloksistani? Laittakaa kysymyksiä tulemaan, vastaan niihin mielelläni osaamiseni mukaan!

11

(2) Kommentit

  1. Ai kamala, saman ison K:n jäljiltä en uskaltaisi kyllä tuollaiseen. Lähtisin kopista varmaan itkien…

    Toisaalta, voisin käydä nyt ja loppuvuodesta uudelleen samasta syystä kuin sinä eli tsekkaamassa, paljonko ne kevyet kävelylenkit jo vaikuttavat. Kuntoni on aivan romahtanut, mutta onneksi kohonnut syke, huimauskohtaukset ja muut long covidin jälkioireet alkavat vihdoin olla historiaa. Tästä on suunta vain ylös. <3

    1. Joo, tämä testi on niin edullinen, että siinä voi käydä vaikka kerran vuodessa jos siltä tuntuu. Tämä jää ihan varmasti itselle rutiiniksi tuleville vuosille. En siis aio kytätä lukuja fanaattisesti, mutta terveys on arvokkain asia mikä minulla on, joten jokainen siihen panostettu hetki ja euro eivät mene hukkaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.