Vauhdikasta menoa tyylistä tinkimättä – Lenovo Yoga Slim 9i

Kaupallinen yhteistyö Lenovo

tunnetila: tyytyväisyys

Uuden tietokoneen hankinta. Osalle meistä onnenpäivä, toiset taas odottavat tuota hetkeä kauhulla. Jotkut rakastavat päästä käsiksi uuteen teknologiaan ja elämää helpottaviin innovaatioihin. Toiset taas ovat varmoja siitä, että tiedostot ja valokuvat katoavat bittiavaruuteen ja mikään ei onnistu. Kumpaan ryhmään sinä kuulut? Itse kuulun vahvasti jälkimmäiseen kategoriaan.

Mutta uskottava se on: kehitys kehittyy ja asiat muuttuvat, eikä se aina ole huono asia. Oli nimittäin helpoin siirtymä ikinä, kun otin hetki sitten käyttöön Lenovon uuden Yoga Slim 9i kannettavan. Hommaa helpotti huomattavasti nykyään käytössä olevat pilvipalvelut. Kun on myös joskus aikaisemmin luonut Microsoft -tilin, niin sitä kautta hommat hoituvat joutuisasti.

Uusi läppärini toimii kuin unelma! Kun avaan kannen, laite tunnistaa kasvoni ja avaa koneen sekunneissa. Jos muuten käyttää edes satunnaisesti koneella ollessa silmälaseja, niin kannattaa tehdä kasvotunnistuksen optimointi silmälasien kanssa ja ilman. Kone on nimittäin tunnistuksessa erittäin tarkka. Tuli mukava turvallisuuden tunne, kun kone ei suostunut päästämään minua sisälle lukulasit päässä ennen uutta optimointia.

Aukeamisen lisäksi kone on myös kaikessa muussakin tekemisessä todella nopea. Yoga-kannettavassa on esimerkiksi pikalatausominaisuus, jossa 30 minuutin latauksella saadaan käyttöön jopa neljä tuntia akkua. Akunkesto on muutenkin erinomainen. Akun on suunniteltu kestävän vähintään yhdeksän, jopa 13 tuntia vaativissakin olosuhteissa.

Lenovon A.I. Enginen avulla voidaan myös ennakoida kannettavan virran tai akun tarve sen mukaan, mitä käyttäjä tekee. Erittäin ekologista ja järkevää energian käyttöä!

Intel® Xe Iris -grafiikka taas mahdollistaa kolme kertaa nopeamman valokuvien ja videoiden muokkaamisen. 12. sukupolven Intel® Evo™ platform powered by Intel® Core™ i7 -prosessori nopeuttaa tuottavuutta jopa 32 %, ja Yoga-kannettavassa on 40 % parempi reagointikyky kuin keskiverrossa 2-vuotiaassa premium-kannettavassa.

Koneen nopea reagointi siis tekee työskentelystä entistä tehokkaampaa, mutta jos itse tumpuloit ohjelmistojen kanssa tai et muuten vain osaa käyttää ohjelmia kunnolla, niin siinä kone ei valitettavasti osaa olla avuksi. Tämän voin jo todeta kokemuksesta. Kiljuin välillä ääneen, kun käytin konetta ensimmäistä kertaa. Kone totteli liikkeitäni niin nopeasti, etten meinannut itse pysyä tekemisteni perässä.

Tehokkuutensa ja nopeutensa lisäksi Yoga Slim 9i on ulkoisesti erittäin tyylikäs. Koneen runko on tehty alumiinista ja lasista. Laadukkaista materiaaleista huolimatta kone on 14″ koneeksi kevyempi mitä ajattelin. Yoga Slim 9i painaa lähes saman verran, mitä vanha, pienemmällä näytöllä varusteltu koneeni. Materiaalit tekevät siitä ylellisen tuntuisen ja näköisen.

Hienon ulkonäkönsä lisäksi Yoga Slim 9i on markkinoiden ekologisimpia kannettavia. Läppäri on mm. sertifioitu hiilineutraaliksi. Kaikki Yoga Slim-kannettavat sisältävät vakiona Lenovon CO 2 Offset -palvelun Euroopassa, Lähi-idässä ja Afrikassa. Palvelu ottaa huomioon kyseiseen laitteeseen liittyvät keskimääräiset hiilidioksidipäästöt aina valmistuksesta toimitukseen ja keskimääräiseen elinkaareen asti.

Koneen valmistuksessa on käytetty myös kierrätysmateriaaleja. Akun rungossa käytetään kierrätysmuovia, ja D-kannessa käytetystä alumiinista 50% on kierrätettyä.

Lisäksi Lenovon TruScale palvelu auttaa yrityksiä käyttämään ja kierrättämään käytöstä poistettuja tietotekniikkalaitteita uudelleen, mikä vahvistaa kiertotaloutta ja vähentää jätettä.

Toki ekologisin kannettava on käytettynä hankittu kannettava, mutta valitettavasti koneet tulevat vuosien käytössä tiensä päähän, eikä niitä voi tekohengittää loputtomasti. Uusissa Lenovon koneissa on kuitenkin niin paljon hyviä ominaisuuksia virran säästöstä kierrätysmateriaaleihin, että vertailun jälkeen päädyin valitsemaan oman uuden koneeni Lenovolta.

Jos läppärin nopeus yllätti käyttäjän, niin myös näytön terävyys suorastaan säikäytti minut. Kun avasin Yoga Slim 9i:llä ensimmäiset blogiin tarkoitetut kuvat, huusin mieheni katsomaan. ”Siis saako mun kameralla näin laadukkaita kuvia?! Näissähän näkyy ihan kaikki neuleen langatkin!”

En malta odottaa että pääsen katsomaan tällä ensimmäistä leffaa! Värit ja äänet tulevat varmasti olemaan kokemisen arvoinen juttu. Etenkin jos vertaa edelliseen koneeseeni, joka oli ostettu vuonna 2015… Kyllä tämä teknologia on mennyt seitsemässä vuodessa niin paljon eteenpäin, että ei voi kuin pitää työtuolin käsinojista kiinni ja kurvailla mukana.

Kuten saatatte muistaa, ensi vuosi tuo tullessaan minulle vaikka mitä uusia tuulia. On ihan parasta päästä vastaanottamaan sitä uuden, supernopean Lenovo Yoga Slim 9i:n kanssa. Hommien sujuminen ei jää nyt ainakaan koneesta kiinni!

Kuvat minusta: Vilma

5

(6) Kommentit

 1. Johanna says:

  Oon ihan samanlainen uusien laitteiden kanssa. 😊 Vaihdoin just puhelinta ja olin varma, että vähintään kaikki numerot häviää. Mut ei, kaikki siirtyi näppärästi vanhasta uuteen. Mikä helpotus! 😊

  1. Heh, mulla on ollu ihan samat mietteet joka kerta kun vaihdan puhelinta tai mitä tahansa laitetta. Mut kehitys kehittyy, laitteet paranee ja käyttö helpottuu. 👌🏻

 2. Voi vautsi! Harvinaisen kaunis kone. 😍🎁

  1. Tää on kyllä tyylikäs! Lasinen kansi on jotenkin tosi ylellinen. 💕

 3. Jenni says:

  Ihana neule!!! Ja toki myös tyylikäs kannettava, mutta toi neule sai ihan ensin mun huomion. Saako kysyä mistä se on? Näyttää niin lämpimältä. ❤️

  1. Aina saa tietysti kysyä! Neule on kotimaisen Voglian. Koko on XXL, mutta juuri se tekee neuleesta ihanan turvaneuleen. 🥰

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.