Viisi päivää pötkötellen

tunnetila: toiveikkuus

Terveiset sängyn pohjalta! Jälleen kovasti yleistynyt ja kuulemani mukaan taas ympäri Suomea jylläävä ”iso K” iski nyt tähän osoitteeseen, ja olen viettänyt viimeiset viisi vuorokautta tiiviisti pötkötellen.

Tänään, viidennen päivän aamuna, kuumetta tai lämmönnousua ei enää ollut, joten tartuin heti toimeen ja vaihdoin lakanat. Tulee nimittäin heti todella paljon freesimpi ja terveempi olo, kun pääsee pujahtamaan puhtaisiin lakanoihin. En tiedä oliko tuo lakanoiden vaihto virhe, sillä sydän hakkasi operaation jälkeen kurkussa asti ja ymmärsin tuon pienen fyysisen rasituksen olleen minulle vielä tässä vaiheessa vähän liikaa.

Noh, yhtä kaikki, lakanat on nyt vaihdettu, ja pötköttely on tänään ollut sen ansiosta vähän mukavampaa. Olen jopa nukkunut kahdet päikkärit! Päiväunet jos mitkä, auttavat kroppaa palautumaan ja parantavat vointia.

mekko Kaiko, korvikset Valla (molemmat kuvauslainassa Miela Designroomista)

Olen ollut enemmän tai vähemmän kipeänä nyt yli vuoden, edellisestä k-tartunnasta lähtien. Jos tuosta jatkuvasta sairastelusta jotain hyvää haluaa löytää niin ainakin sen, että minulla on ollut nyt tätä flunssaa varten kotona kunnollinen lääkearsenaali.

En kovin mielelläni syö lääkkeitä, mutta silloin kun olo on tarpeeksi kurja, niin on ihan valtavan huojentavaa ottaa lääke, jonka tiedän helpottavan oloa nopeasti. Limakalvojen turvotusta vähentävä (allergia)lääke on kyllä yksi parhaista keksinnöistä, joihin olen kuluneen vuoden aikana törmännyt. On niin mahtavaa kun yhden lääkkeen jälkeen happi taas kulkee eikä tarvitse yrittää haukkoa henkeä suun kautta. Lääketieteelle iso kiitos!

Reseptilääkkeiden lisäksi olen yrittänyt keksiä myös monia muita tapoja helpottaakseni oloani. Yksi hyvistä jutuista on ollut Puhdistamon Elektrolyyttijauhe. Elektrolyyttijauhetta sekoitetaan veteen mittalusikallinen ja tuota vettä siemaillaan runsaasti päivän aikana.

Elektrolyyttijauhe auttaa kehoa pysymään nestetasapainossa, ja sitä suositellaan käytettäväksi esim. urheillessa, helteellä, ja muutenkin tilanteissa, joissa hikoilee paljon ja nestettä poistuu kehosta suuria määriä. Itse käytän elektrolyyttijauhetta esim. hieronnan tai lymfahoidon jälkeen.

Elektrolyyttijauheessa on kaikkea, mitä elimistö tarvitsee, muttei sokeria tai muuta turhaa. Siitä löytyy esim. natriumia, magensiumia, C-vitamiinia ja kaliumia. Tuotteen maku ei ole lempparini, mutta olen kuullut ihmisten sanovan, että esim. juuri käyttämäni sitruuna-lime maistuu heistä jopa hyvältä.

Mutta se sairastelusta! Toivon todella, että pääsisin pian ylös täältä sängystä ja voimat alkaisivat palata. Tässä olisi nimittäin parin päivän päästä vappu vastaanotettavana!

Haaveilin viime postauksessani juhlista ja herkuista, ja hitsi vie, nyt kun olisi vappu tulossa, niin sairastaessa on jäänyt kaikki valmistelut tekemättä! Minun piti viime viikonloppuna laittaa sima tulemaan ja miettiä mistä haen vapuksi munkit ja muut herkut, mutta kun lauantaina aloin voida huonosti ja sunnuntaina heräsin kaameassa flunssassa, niin sinne jäivät vappuvalmistelut. Vasta tänään, kun aivot on selkeästi vähän jo toipumassa flunssapöhnästä tajusin, että vappu tulee ja kaikki on tekemättä!

Eipä sillä, ei meillä vappua sen kummemmin koskaan juhlita, mutta jotenkin nyt, kun poden juhlavajetta, olisi ollut kiva tehdä vappuna kerrankin jotain vähän spesiaalia. Saapa nähdä olenko vappuna jo kunnossa vai tuleeko taudin kanssa vielä takapakkia. Toivon niin kovasti että pahin olisi jo ohi.

Ja vaikken kokonaan terve olisikaan, niin aion kyllä vappuna laittaa jotain vähän sievempää päälle ja nostaa lasillisen kuplivaa kevään kunniaksi! Harmi että palautin tämän kauniin Kaikon mekon takaisin Mielaan heti kuvausten jälkeen. Tämä olisi ollut täydellinen vappumekko!

Ihanaa ja TERVETTÄ viikonloppua kaikille, ja kivaa vappua!

8

(5) Kommentit

  1. Ei meilläkään vappua sen kummemmin juhlita, mutta tänä vuonna minäkin meinaan pukea ihmiseksi sinä päivänä ja lähteä kaupungille.
    Tämä Kaikon mekko on todellakin kaunis 😍
    Pikaista paranemista sinulle!

    1. Kiitos Nadine! <3 Toivotaan että tauti olisi pian ohi, ja että pääsisin nauttimaan vapusta edes vähän.

      Kivaa vappua sinnekin, ja ihanaa juhlan tuntua, vaikkei mitään sen kummempia karkeloita olisikaan. 🙂

  2. Ellu says:

    Olen käyttänyt jo jonkin aikaa elektrolyyttijauhetta, nimenomaan sitä sitruuna-limen makuista. Mä tykkään sen mausta ja mikä parasta, se auttaa jaksamiseen. Nyt vaan lepäilet sen koronan kunnolla pois, vaikka tylsää olis. Se kärsivällisyys sitten kyllä maksaa itsensä takaisin myöhemmin.

    1. Kiva kuulla Ellu että sinäkin olet löytänyt apua elektrolyyttijauheesta! Se tuntuu kyllä toimivan moniin juttuihin. Niin hienoa että kaikkea uutta keksitään hyvinvoinnin lisäämiseksi.

      Kiitos tsempistä, sitä kyllä tarvitaan. <3 Tänään on ollut taas huonompi aamu, mutta niin kai se tässä taudissa on, että olo sahaa ees taas. Ärsyttävää se on silti!

  3. […] Edellisessä postauksessani kerroin pötkötelleeni covidin kourissa viisi päivää ja toivoin pikaisesti parempaa vointia. Noh, pötköttely jatkui lopulta 10 päivää, enkä ihan vieläkään voi sanoa olevani kokonaan terve, vaikka sairastumisesta on jo yli kolme viikkoa. Välillä oloni on ihan normaali ja ehdin iloita taudin väistyneen, mutta sitten tulee taas takapakkipäiviä, jotka vievät sängyn pohjalle. […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.