Eroon someniskasta ja muista päätetyön haitoista

tunnetila: vinkkaus

*ilapothecary hoito saatu*

Istun työviikkojen aikana 8h päivässä tietokoneen ääressä. Vapaa-ajalla tuijotan puhelinta tai läppäriä lähes samat 8h. Mitä kaikkea tuo näyttöpäätteiden tuijottaminen saa kropassa aikaan?

Eniten itseäni hirvittää epäergonomisesta asennosta ja laitteiden jatkuvasta käytöstä syntyvä someniska. Siis niskaan tuleva kyhmy tai jopa kyttyrä (!), joka muodostuu pään eteenpäin kallistuneesta virheasennosta.

Lisäksi silmänympärysihakset ovat päätetyössä jatkuvasti jännittyneessä tilassa ja se aiheuttaa silmien väsymistä ja ryppyjä. Myös kasvojen iho reagoi laitteilla istumiseen, sillä se ei saa sisällä istuttaessa tarpeeksi kaipaamaansa happea eikä liikettä. Iho harmaantuu ja veltostuu, ja ihon kimmoisuus vähenee.

Suurelle osalle tuttu vaiva on myös hiirikäden väsyminen ja pahimmassa tapauksessa tulehtuminen. Tuo vaikuttaa usein myös olkapään liikkuvuuteen.

On ihan järkyttävää ajatella, miten istumatyö ja näyttöpäätteen tuijottaminen rapauttavat kehomme, emmekä silti tee asialle mitään!

Liike on lääke ja useita taukoja päivän aikana pitämällä voimme estää kropan pahimpia jumituksia. Työpäivän aikana tauot muistankin, mutta kun työpäivä on ohi, nappaan käteen puhelimen, ja sitä selatessa se ilta meneekin. Välillä kertaakaan sohvalta hievahtamatta. Ihan kamalaa!

Onneksi tietyillä jumppaliikkeillä voimme torjua someniskaa. Ja vaikka vahinko olisi jo tapahtunut, eli kyhmy syntynyt, sen voi saada pois jumppaamalla ja ryhtiä parantamalla. Kurkkaa hyvä ja helppo jumppaohje someniskan taltuttamiseen esim. täältä.

Päätetyöskentelyn samentamalle iholle ja kuormittuneille kasvojen ja ylävartalon lihaksille on kehitelty myös erilaisia kasvohoitoja. Ilokseni pääsin testaamaan brittiläisen, todella ihanan luonnonkosmetiikkasarja ilapothecaryn Digital Detox Facial Therapy -kasvohoitoa Ympyrätalon Apteekki 360:n hoitolassa. Aaaaaah mikä kokemus tuo olikaan!!

”ilapothecary Digital Detox Facial Therapy on ihoa heleyttävä, rentouttava holistinen kasvohoito. Se auttaa ihoa ja kehoa palautumaan stressistä ja digilaitteiden käytön aiheuttamasta epätasapainosta. Digital Detox -kasvohoidossa uutta elinvoimaa ja hemmottelua saavat näyttöpäätetyöskentelystä väsyneet silmänympärykset ja kasvojen lihakset, someniskaa, hartioita ja hiirikättä unohtamatta.

Digital Detox kasvohoito oli aivan täydellinen rentoutushoito kesäloman juuri aloittaneelle! Väsyneet kasvot alkoivat hoitavien tuotteiden ja pitkän kasvohieronnan jälkeen hehkua kauniisti, ja jumissa ollut niska sai paineeseen suurta helpotusta. Nukahdin pitkän kasvohieronnan aikaan ihan kunnolla, ja säpsähdin jossain vaiheessa hereille totaalisen pöllämystyneenä.

Hoitoon sisältyi myös ihoa kirkastava vitamiinikuorinta, joten hoidosta löytyy myös tehokkuutta, ei pelkästään hemmottelevia hierontoja.

Tykkäsin koko kropan hyvinvointiin vaikuttaneesta hoidosta niin paljon, että olen varma, että tämä ei ollut viimeinen kertani tässä hoidossa! Esimerkiksi puolivuosittain voisi olla hyvä käydä freesaamassa somekasvot ja vapauttamassa niska pahimmilta jumituksilta.

Ja nyt kun kasvoni ja someniskani ovat saaneet ihanaa hoitoa, en halua jumittaa niitä uudestaan. Ajattelin siis aloittaa hetken someloman ja palata linjoille sitten kun siltä tuntuu. Pitäkää tekin sometaukoja ja nauttikaa elämästä ilman jatkuvaa kännykällä tai läppärillä roikkumista. Se tekee varmasti hyvää meistä jokaiselle. Ihanaa kesää kaikille!

9

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.