Mietteitä somelomalta – Riittäisikö tunti somea päivässä?

tunnetila: pohdiskelu

Minun piti olla kesälomani kunniaksi some- ja blogilomalla viikon verran. Viikko muuttui kahdeksi ja tunnelmat juuri nyt ovat somen suhteen ristiriitaiset.

Olen huomannut että some, etenkin Instagram, on minulle ennen kaikkea tärkeä yhteydenpitoväline ystäviini. Näiden somettomien viikkojen aikana olen miettinyt usein mitä esimerkiksi Iinalle tai Ainolle kuuluu. Yhtenä päivänä harkitsin jopa soittavani Iinalle vanhan kunnon puhelun, mutta sitten totesin, että puhelimessa puhuminen on minusta niin vastenmielistä, että olkoon. Ehdin kyllä kysyä kuulumiset sitten kun seuraavan kerran Iinan kanssa tapaamme.

Kenenkään muiden kuin ystävieni somepäivityksiä minulla ei ole ollut ikävä. Ja miksi olisi, eiväthän nuo ihmiset tai kuvat merkitse minulle mitään. Toki kauniita kuvia on kiva katsella ja somen avulla voi saada esim. hyviä reissuvinkkejä, mutta se, ettei kuormita silmiään (ja aivojaan) selaamalla tuhansia merkityksettömiä kuvia viikossa, tekee minulle varmasti hyvää ihan kokonaisvaltaisesti.

 

Näiden parin viikon aikana on tullut eteen vain muutamia asioita, joita minun olisi tehnyt mieli jakaa somessa.

Olisin halunnut jakaa Instagramiin kuvia Helsinki Fashion Weekiltä Suomenlinnasta (esim. Vimman näytöksestä). Tai kuvia ystäväni tyttären rippijuhlista. Tai muutaman otoksen meillä yökyläilleestä suloisesta koiranpennusta.

Myös silloin, kun lenkkini keskeytyi hurjaan kaatosateeseen ja kastuin alusvaatteita myöten, niin silloin olisi tehnyt mieli julkaista IG:ssä video jossa näkyi miten valuin vettä, vaikka yritin olla puun alla sateelta suojassa.

Totesin kuitenkin, että vaikka Instagram on nimeltään INSTAgram ”juuri siinä hetkessä” tapahtuvan julkaisun vuoksi, niin kyllä myöhemminkin ehtii. Mitä enemmän opimme elämään hetkessä ja olemaan läsnä ilman puhelimen räpläämistä, sen paremmin moni meistä varmasti voi.

Olen alkanut miettiä itselleni samanlaista ruutuaikaa, mitä moni vanhempi lastensa kanssa toteuttaa, mutta rajoittaisin tuolla ajalla vain somessa oloani. Käytän nimittäin puhelintani valtavasti muuhunkin kuin somen selaamiseen.

Tsekkaan puhelimen kautta sään ja lounaslistat, uutiset, bussiaikataulut ja liikkeiden aukioloajat, varaan hotellit, illallispöydät ja hieronnat, luen sähköpostit ja juttelen läheisteni kanssa What’s Appissa. Mutta turha somessa roikkuminen saa kyllä nyt luvan loppua.

Miltähän tuntuisi, jos päättäisin olla vain tunnin somessa päivittäin? Onnistuisinkohan siinä? Oletteko Te rajoittaneet sosiaalisen median käyttöänne? Jos olette, niin miten on mennyt? Jos taas ette ole, niin miksi ette?

Kivaa viikonloppua kaikille! Toivottavasti voitte hyvin ja nautitte kesästä!

17

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.