Päiväkummusta Lohja Spa & Resortiksi

tunnetila: tykkäys

*Yhteistyössä Lohja Spa & Resort*

Tunnetilan Instagram-seuraajat sen jo muutama viikko sitten huomasivatkin. Käyntini Karjalohjalla nimittäin. Paikkana Karjalohja ja sen elämyskylpylä vaikuttivat Instan perusteella seuraajilleni tutulta, mutta joku juttu ei silti ihan täsmännyt. Elämyskylpylän nimi oli nimitäin muuttunut sitten viime käynnin Päiväkummusta Lohja Spa & Resortiksi!

Karjalohjan Päiväkumpu Oy on tarjonnut loma- ja virkistystoimintaa jo vuodesta 1957. Keskus on tunnettu parhaiten kuntoutuskeskuksena, ja useita kertoja elämyskylpylässä vierailleena olen saanut joka käyntikerran jälkeen vastata kysymykseen: ”Siis käykö siellä muitakin kuin mummoja ja pappoja?”

Jos ihan rehellisiä ollaan, niin vietimme Iinan kanssa ensimmäiset viikonloppumme Karjalohjalla pääosin mummuseurassa. Ikääntyneempi seura ei kuitenkaan haitannut meitä, olimmehan siellä rentoutumassa ja ottamassa iisisti, emmekä bailaamassa aamuun asti. (Sitä paitsi lauantaisin on tarjolla aina tanssit, eli jos haluaa, niin tanssia voi livemusiikin tahtiin pitkälle iltaan.) Suurin osa Lohja Spa & Resortissa yöpyjistä on kuitenkin vuosikaudet ollut vanhuksia.

Vuonna 2016 Päiväkumpua uudistettiin isolla kädellä, ja sinne luotiin upea elämyskylpylä. Erilaiset altaat ja elämykselliset saunat alkoivat kiinnostaa ihmisiä, ja niin myös mm. lapsiperheet löysivät tiensä Päiväkumpuun.

Vuoden 2016 jälkeen paikkaa on uudistettu hiljalleen vähän ylellisempään suuntaan, ja erillisten rinnetalojen superiorhuoneet sekä viime kesäksi valmistuneet rantatalot tuovat superkivan lisän yöpymismahdollisuuksiin tavallisten hotellihuoneiden lisäksi.

Nyt kun uudistuksia oli tehty jo neljän vuoden ajan, oli hyvä aika muuttaa virkistyskeskuksen nimi hieman kansainvälisempään suuntaan, eli Lohja Spa & Resortiksi.

Olemme viettäneet Iinan kanssa Karjalohjalla useita viikonloppuja, ja pari asia on siellä aina ylitse muiden. Ykkösenä isolla yyllä meillä molemmilla taitaa olla Lohja Spa & Resortissa tarjoiltava ruoka. Voi jestas miten hyvää ruokaa siellä saakaan!

Tarjolla on ihan tavallista kotiruokaa, mutta sen maut ja tuoreus ovat vertaansa vailla. Kerran ruokaa kehuessani sain kuulla, että resortissa tarjottava ruoka on kuuluisaa koko Helsingin seudulla. Resortin catering-palvelu järjestää paljon juhlia Helsingissä asti, ja ruoat juhliin tuodaan Karjalohjalta. En yhtään ihmettele miksi.

Toinen resortin lempiasioistani on luonnollisesti elämyskylpylä ja sen saunat. Parasta on ehkä kahlata matalassa kylmä-lämmin -altaassa. Kylmässä altaassa (+7 astetta) jalat tuntuu jäätyvän, kuumassa (+38 astetta) taas jalkoja pistelee hullunlailla. Altaissa kävellään siis ympyrää kylmästä kuumaan ja takaisin kylmään. Ooh, tuossa todella tuntee elävänsä ja veri kiertää ihanasti! Sen jälkeen on taivaallista päästä kunnon löylyihin Tähti-saunaan lämmittelemään.

Kuten aiemmin mainitsin, myös lapsiperheet ovat löytäneet Lohja Spa & Resortin. Jos resortissa kuitenkin haluaa nauttia kylpylän rauhasta ilman ilakoivia lapsia, kylpylässä on otettu käyttöön K18-illat. Perjantaisin ja lauantaisin kylpylä suljetaan lapsilta klo 19.30-22, ja silloin kylpylän lounge alueella on myös tarjolla aikuisille pientä naposteltavaa ja mm. erilaisia makuvesiä. Loungessa on myös anniskeluoikeudet.

Lohja Spa & Resortin top kolmoseen kuuluu kohdallani myös rantasauna, josta kerroin blogissani vuosi sitten. Rantasauna, uinti ja makkaranpaisto kruunaavat lähes joka kerta rentoutusviikonloppumme.

Pari viikkoa sitten Lohja Spa & Resortissa vieraillessamme pääsimme Iinan kanssa testaamaan muutamia hoitoja. Tarjolla olisi ollut intialaista päähierontaa, mutta olin vielä tuolloin sen verran flunssainen, etten uskaltanut käydä hieronnassa. Spasta löytyi kuitenkin myös hengityselinsairauden jälkivaiheista kärsivälle täydellinen hoitopaikka, eli Suolahuone.

En ole koskaan aikaisemmin ollut Suolahuoneessa, mutta voisin ehdottomasti mennä uudelleen. Suolahuoneessa hengitetään hyvin hienojakoista suolapölyä, ja tuo pöly vähentää hengitysteiden oireilua pienentämällä limakalvojen turvotusta ja helpottamalla hengenahdistusta.

Suolapöly pystyy myös tuhoamaan tulehduksia aiheuttavia bakteereja hengitysteistä. Suolaa ei haista eikä maista, paitsi huoneesta poislähtiessä huulilla on suolainen maku, mutta tehokkaalta tuo hoitomuoto kyllä tuntui.

Viikonloppu uudistuneessa Lohja Spa & Resortissa oli kyllä taas aivan upea! Alamme Iinan kanssa aina suunnitella seuraavaa Karjalohjan reissua saman tien, kun istahdamme Helsinkiin tulevaan bussiin. Vielä kun Helsingistä pääsisi Karjalohjalle bussilla useamman kerran päivässä, niin silloin reissuja tulisi tehtyä vaikka ihan päiväseltään.

Kuvat minusta Iina / MouMou

7

(4) Kommentit

  1. Emilia says:

    Oih, suolahuone! Muutamia kertoja kävin Tampereella istuksimassa suolahuoneessa ja tykkäsin kovasti. Myös kylmät altaat ovat tuttuja muualta ja jään niihin joka kerta aivan koukkuun ja siellä tulee käytyä useita kertoja. Se kylmyys tuntuu niin hyvältä! ?
    Paikka kuulostaa ihanalta ja voisin lähteä sinne kanssasi koska tahansa. Eiköhän kaiveta kalenterit esille ja aleta suunnittelemaan rentouttavaa reissua? ??

    1. Hei miten ei ole koskaan tullut puheeksi, että olet käymnyt suolahuoneessa??!! Mut mahtava kuulla, että tykkäsit. Etenkin flunssan jälkimainingeissa oikein tunsin, miten suolan hengittäminen teki hyvää. (Tosin sain pari kamalaa yskänkohtausta, mutta ne taisivat juuri olla sitä puhdistautumista.) Lohja Spa & Resortissa viikonlopun vietto on kyllä rentouttavinta ikinä!

  2. HeidiV says:

    Kuulostaa hyvältä! Saatanpa käydä joskus…

    1. Lämmin suositus! Kotimaanmatkailua ja rentoutumista parhaimmillaan, ja viikonloppuhinnat minusta hyvin kohtuulliset.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.