Leuat rennoiksi ja kasvot virkeiksi kotikonstein

tunnetila: hemmottelu

*postauksen tuotteet PR-näytteitä, postaus sisältää
affiliate linkkejä Oletkaunis.fi -verkkokauppaan*

Kun arki rullaa ja elo on normaaleissa uomissaan, käyn säännöllisesti kasvohoidossa ja hierojalla. Voin helposti luopua shoppailusta, kampaajakäynneistä tai lomareissuista, mutta näistä kahdesta hyvinvointiini merkittävästi vaikuttavista hoidoista en hevillä luovu.

Näin poikkeusoloissa en ole kuitenkaan uskaltautunut hierojalle, saati istahtamaan kosmetologin tuoliin, ja sen kyllä huomaa. Jo pari viikkoa etätöissä ruokapöydän ääressä tavallisella ruokailuryhmän tuolilla istuttuani selkäni ja leukani alkoivat olla täysin jumissa.

Istuin epäergonomisessa asennossa. Jännitin hartioitani ja purin hampaita yhteen. Leuat kiristyvät, hartiat jäykistyvät, päätä alkoi särkeä ja lopulta koko yläselkäni oli jumissa.

Olen aina jännittänyt leukojani helposti, ja kärsin elämäni ensimmäiset 30 vuotta lähes jatkuvista niska-hartiakivuista. Noin kymmenen vuotta sitten pilatesohjaajani patisti minut voice massageen. Kävin hierotuttamassa suuni ja kasvojeni lihaksia kymmenen kertaa, ja tuon hieronnan myötä elämäni muuttui. Hoitopöydälle jäivät niskan ja hartioiden säryt, päänsärky mukaan lukien.

Yksi tärkeimmistä syistä miksi käyn nykyään kohtalaisen säännöllisesti kasvohoidoissa, on kasvojen ihon kunnon ylläpidon lisäksi kasvohoidossa saatava kasvojen ja kaulan alueen hieronta. Vaikka hieronta ei usein ole kosmetologin tekemänä yhtä intensiivistä kuin hierojan, niin jo tuo lihasten pieni aktivointi auttaa minua pitämään kasvojeni lihakset rennompina.

Aina kun huomaan jännittäväni leukojani tai purevani hampaita yhteen, otan saman tien käyttöön voice massage-hoitajani antamat rentoutus- ja jumppavinkit. Ne auttavat tosi hyvin, ja vapauttavat leukani liialta jännitykseltä.

Kasvojumpan lisäksi olen nyt löytänyt toisen, erinomaisen tavan rentouttaa kasvojen ja kaulan lihaksia. Tuo tapa on perinteisestä kiinalaisesta lääketieteestä myös Suomeen rantautunut Gua Sha.

Mitä Gua Sha sitten on?

Gua sha tulee sanoista gua = kaapia, raaputtaa, hangata ja sha = punoittava jälki. Se on yli tuhannen vuoden ajan Aasiassa ja erityisesti Kiinassa käytetty itsehoitomuoto, jonka juuret ovat kiinalaisessa lääketieteessä.

Gua sha hoidossa vartalon ihoa hangataan voimakkaasti lastalla, joka on yleensä valmistettu jadekivestä, ruusukvartsista, bian-kivestä tai luusta. Hoito vapauttaa jännityksiä lihaksissa ja faskioissa sekä parantaa hoidettavan alueen verenkiertoa ja aineenvaihduntaa. Hoidettavalle alueelle ilmestyy punaisia jälkiä. Käsittelyn jälkeen olo on elinvoimainen ja virkeä, sillä gua sha parantaa myös qin eli elämänenergian virtaamista meridiaanikanavissa.

Gua sha rentouttaa hermostoa, jonka myötä jännityksetkin laukeavat. Se on hyödyllinen hoitomuoto esimerkiksi migreenistä, pääkivusta, niska- ja selkäkivuista sekä stressistä kärsiville. Kuka tahansa voi hoitaa itseään kotona gua shalla.

Gua sha on tehokas hoitomuoto myös kasvoille ja se tuo välittömästi omaan ihonhoitoon hoitalatasoisia, näkyviä tuloksia. Kasvoille tehtävässä gua sha hoidossa ei ole tarkoitus aiheuttaa punaisia jälkiä iholle, vaikka pientä punoitusta voikin hetkellisesti esiintyä hoidon yhteydessä. Lähde

Sain Oletkaunis.fi -verkkokaupasta testiin jadekivestä valmistetun Gua Sha -kamman*. Yin Your Skinin Gua Sha -kampa on ollut minulle viime päivinä lähes korvaamaton väline. Olen käsitellyt sillä joinakin päivinä kaulaa ja kasvoja, joinakin päivinä pelkästään päänahkaa. Käsittelyn jälkeen menee vain hetki, kun huomaan jännitysten vähentyneen.

Valitsin testiin Yin Your Skinin tuotteista monipuolisen kamman, jotta voin käsitellä päänahkaa ja käydä tarvittaessa läpi koko vartalon. Toinen myynnissä oleva tuote on Gua Sha lasta. Lasta on tarkoitettu pelkästään kasvojen ihon käsittelyyn.

Suosittelen lämmöllä testaamaan Gua Shaa, eteenkin jos tiedätte purevanne hampaita tai jännittävänne kaulan lihaksia tarpeettomasti.

Gua Shan lisäksi olen säännöllisiä kasvohoitoja kaivatessani ottanut käyttöön tehokkaimmat ihonhoitotuotteet mitä tiedän. Aina kun ihoni kiukuttelee tai on oikein kovasti jotain (yleensä kosteutusta) vailla, otan käyttöön Guinotin ylelliset ja supertehokkaat tuotteet.

Vaikka ihoni olisi miten kuiva tahansa, saan sen tasapainoiseksi Guinotin Masque Hydra Beauté naamiolla*. Tämä kostauttava ja heleyttävä naamio kosteuttaa ihoa jo vartissa, mutta itse tykkään jättää naamion vaikuttamaan kasvojen iholle yön ajaksi.

Levitän illalla naamion janoiselle iholleni, ja aamulla kun herään, kasvojeni kuivuus on muisto vain. En voi luvata, että naamio toimisi yhtä tehokkaasti todella kuivalle tai atooppiselle iholle, mutta oma pintakuiva sekaihoni saa tästä tuotteesta pelastuksen joka kerta.

Toinen Guinot naamio, jonka nimeen vannon, on Dynamisant Anti-fatigue Mask*. Jos tiedän, että olen illalla menossa juhliin, tai minun täytyy muuten vain näyttää mahdollisimman hyvältä, pidän Anti-fatigue -naamiota kasvoillani vartin, ja sen jälkeen ihoni tuntuu tavallista kimmoisammalta ja heleämmältä.

Näin korona-aikaan juhlia ei ole ollut, enkä ole edes jaksanut meikata kohta kahteen kuukauteen, mutta juuri siksi olen pitänyt ihostani entistäkin parempaa huolta. Vaikken meikkaa, en halua kuitenkaan näyttää siltä, etten huolehdi hyvinvoinnistani.

Tehonaamioiden lisäksi käytän tällä hetkellä kasvovoiteena aamuin illoin Guinotin Lift Summum -voidetta*. Voide kiinteyttä ja kohottaa, palauttaa ihon elastisuutta sekä vahvistaa ihoa.

Sain voiteen testiin viime keväänä testattuani Lift Summum kasvohoitoa*, ja olen jostain syystä säästellyt tehokasta ja arvokasta voidetta ”pahan päivän varalle”. Nyt käynnissä on mielestäni niin pahat päivät, että nyt oli aika ottaa voide käyttöön.

Olen täysin Guinot-fani, mutta lupaan, että niin olette tekin, jos joskus päätätte testata Guinot-hoitoja!

Tuttujen Guinot-tuotteiden lisäksi käytössäni on tällä hetkellä minulle ihan uusia juttuja minulle aiemmin tuntemattomalta espanjalaisbrändiltä nimeltä pHformula.

pHformula on farmakosmeettinen ihonhoitosarja, joka yhdistelee kosmeettisia ja lääketieteellisiä hoitomuotoja. Espanjalainen kosmetiikka on minulle ihan uusi juttu, joten lähdin testaamaan saamiani PR-näytteitä kiinnostuneena.

Sain brändiltä testiin voidemaisen, ihoa kuorivan kasvojenpuhdistusaineen*, sekä korjaavan seerumitiivisteen*. Käytän yleensä pelkästään vaahtomaisia putsareita, joten voidemaiseen puhdistusaineeseen tarttuminen oli pieni tahtojen taisto. En ymmärrä miksi olen näin totaalinen vaahtofani?

E.X.F.O cleanse* kuulosti kuorivan ominaisuutensa vuoksi kuitenkin sen verran kiinnostavalta, että päätin testata tuotetta. Tuotteessa on myös B5 -vitamiinia, joka kosteuttaa ihoa ja lieventää ihon ärsytystä.

Tuotteen luvataan olevan tehokas puhdistaja myös silmämeikille, mutten toistaiseksi ole käyttänyt koronan aikana ripsiväriä, joten tuotteen teho silmämeikin puhdistajana on jäänyt testaamatta. Olen kuitenkin lakannut kokonaan käyttämästä erillisiä kuorintavoiteita, sillä mielestäni tämä putsari hoitaa ihon kuorinnan erinomaisesti.

Tykkään aina, jos tuote tekee monta asiaa yhtä aikaa, joten iso plussa tälle tuotteelle puhdistustehosta ja kuorivasta ominaisuudesta!

Toinen pHformula -tuote jota olen testannut, on MELA seerumitiiviste*. MELA seerumitiiviste sisältää runsaasti aktiiviaineita ja kosteutta sitovia ainesosia (mm. hyaluronihappo), jotka tasoittavat ihon sävyä ja vähentävät pigmentaatiota.

Pari vuotta sitten otsaani ilmestyi ensimmäinen maksaläiskä. Nyt yritän tällä seerumitiivisteellä vähentää otsaan yhdessä aurinkoisten päivien kanssa ilmestyvää pigmentaatiota. Toistaiseksi hoito on ollut menestyksekästä ja otsan pigmenttimuutos on pysynyt runsaasta ulkoilusta huolimatta hämmästyttävän hyvin piilossa. Saapa nähdä miten kesällä käy!

Näillä tuotteilla olen pitänyt ihostani huolen tänä poikkeuksellisena aikana, kun kasvohoidoissa ei ole tullut käytyä. Olen kuitenkin ostanut jo itselleni lahjakortit kahteen kasvohoitoon koronan jälkeiselle ajalle. Voi kun en malttaisi odottaa!

Onneksi kotona voi pitää ihostaan ja hyvinvoinnistaan huolta lähes ammattimaisella tavalla, kunhan valitsee ihonhoitoon juuri ne itselle parhaiten sopivat tehotuotteet!

Guinot ja pHformula -tuotteita saa kauneushoitoloista ympäri Suomen. Guinot jälleenmyyjät löytyvät täältä, pHformulan taas täältä.

5

(4) Kommentit

  1. Johanna says:

    Mieletön vinkki purentaongelmista kärsivälle tuo Gua Sha. Kiitos Nina, taas kerran, loistavasta postauksesta!! ❤️ Hyvää vappua!!!

    1. Kiitos Johanna! <3 Mulla tuo ainakin toimii tosi hyvin. Ilo olla avuksi! Kivaa vappua sinnekin!

  2. Tämä Gua Sha kiinnostaa kyllä todella paljon, pakko kokeilla itsekin jossain välissä. 🙂 Voisi tosiaan rentouttaa kasvolihaksia ja jotkut sanovat, että leukalinja tulisi paremmin esille kun hieroo kasvoja tuolla Gua Shalla.

    1. Juu, Gua Shalla on molempia, niin kosmeettisia kuin rentouttaviakin ominaisuuksia. Olen taas tänään istunut ihan koko päivän koneella, joten on tullut käytettyä Gua Sha-kampaa useita kertoja päivän aikana. Sen käyttö auttaa heti!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.