Moiko – lahjaksi tyyliä ja turvaa

tunnetila: vinkkaus

*Kaupallinen yhteistyö Moiko*

Mikä voisikaan, kauniiden sanojen lisäksi, olla parempi tapa osoittaa lähimmäiselle rakkautta ja välittämistä, kuin antaa lahja, joka kertoo saajalleen: olet tärkeä, pysythän turvassa.

Meistä monille on niin paljon helpompaa näyttää tunteensa lahjoin tai pienin teoin, kuin sanomalla niitä ääneen. Jopa vastaantulijan tervehtiminen saattaa olla joskus vaikeaa. Tämän olivat huomanneet myös Moiko Designin perustajat Anu ja Mari.

Kadulla kohdattavan tuttavan kanssa juttelemaan pysähtyminen ei ole talvisessa räntäsateessa se mukavin homma, vaikka kuinka olisi kiva vaihtaa muutama sana. Jotta talvinen jurottaminen ja jalkoihin tuijottaminen vähenisi edes hieman, halusivat Anu ja Mari kehittää jonkun käytännöllisen ja hauskan tavan, jolla ihmisten olisi helpompi lähestyä toisiaan sanomatta sanaakaan.

Pohdintojen jälkeen he huomasivat ratkaisun löytyvän noin 70 vuotta vanhasta suomalaisesta keksinnöstä, heijastimesta. Pian kaksikko aloittikin kokeilun, jossa he painoivat villalapasiin- ja pipoihin heijastavia ruusuja, sydämiä ja kauniita sanoja. Uudenlaiset tuotteet otettiin innolla vastaan, ja jo muutaman vuoden ajan olen nähnyt vastaantulijoilla ilahduttavan paljon Moikon hauskoja moikkailulapasia ja -sormikkaita.

Moiko Design on suomalainen heijastavien asusteiden valmistaja, jonka tuotevalikoimaan kuuluvat heijastavalla printillä varustetut ja mulesing-vapaasta merinovillasta valmistetut superpehmeät pipot, lapaset ja kaulaliinat. Näiden lisäksi Moikolta löytyy CE-hyväksyttyjä heijastimia sekä GOTS-sertifioidusta luomupuuvillasta valmistettuja kangaskasseja, joissa on upeita heijastavia kuvioita.

Moikon tuotteet neulotaan ja ommellaan pääosin Tampereella, ja heijastimet tuotteisiin painetaan oman tiimin voimin Helsingin Lauttasaaressa. Yhteistyötä tehdään myös virolaisten pienompelimoiden kanssa. Näissä ompelimoissa valmistetaan rukkaset, osa pipoista ja kangaskassit.

Tuotteiden valmistuksessa käytetään laadukkaita luonnonmateriaaleja, esim. argentiinalaista merinovillaa, jolla on sekä Öko-tex että Reach -standardit, ja niistä luodaan ajattomia ja kestäviä tuotteita, joita käytetään pitkään. Myös tämä luo osaltaan kestävää kehitystä.

Vaatteisiin kiinnitettävien riippuheijastimien lisäksi tuotteista Aurora-rukkaset ovat virallisia, CE-hyväksyttyjä heijastimia. Muita tuotteita ei saa mainostaa turvallisuutta lisäävinä, vaikka ne hyvin heijastavatkin. Heijastava kuvio ei siis itsessään valaise, vaan se heijastaa siihen osuvan valon takaisin.

Valitsin Moiko Designin valikoimista itselleni graafiset DUO-lapaset*, joiden heijastava painokuvio muodostaa kädet yhteen laitettaessa sydämen. Aww, en kestä miten söpöä!

Kaksinkertaiset merinovillalapaset ovat aivan älyttömän laadukkaan tuntuista merinovillaa, ja ne ovat kaltaiselleni vilukissalle oivalliset jo näille säille. Lapaset kuuluvat Heijastavat kädet-mallistoon, joka voitti kunniamaininnan kansainvälisessä Red Dot Design -kilpailussa.

Toinen tuotevalintani oli niin ikää laadukasta ja todella pehmeää merinovillaa oleva Tunturi-malliston kaulahuivi. Huivista löytyy aivan upeita maanläheisiä värejä, kuten kirsikka, metsänvihreä ja grafiitti. Mutta kuten tiedätte minut, toimin silti varman päälle ja valitsin väriksi mustan.

Kyseinen huivi on löytynyt jo kertaalleen mieheni kaulasta, joten ehkä olisi sittenkin kannattanut valita itselleni joku toinen väri, jota mieheni ei kokisi niin omakseen. Katsotaan kumman talvipukeutumisen lämpimäksi osaksi tuo huivi lopulta päätyy…

Jos innostuit Moikon tuotteista, niin kerrottakoon, että ehdit tilata niitä vielä joulupakettiin! Viimeinen päivä joululahjatilauksille Moikon nettikaupasta on ensi viikon perjantai, eli 18.12. Moikolta löytyvät myös lahjapaketit ja lahja voidaan paketoida valmiiksi vastaanottajalle.

Ja hei vielä yksi tärkeä vinkki: kun tilaat Moikon uutiskirjeen, saat ensimmäisestä tilauksestasi 10% alennuksen!

Moikon tuotteet sopivat kaikille vauvasta vaariin, ja ne ovat laadukkaita, persoonallisia, hauskoja ja käytännöllisiä.

Nyt kun ulkona on synkkää ja pimeää, on täydellinen aika loistaa!

Kuvat: Vilma

5

(8) Kommentit

  1. Johanna says:

    Olipa kiinnostavaa tuo, että heijastin on suomalainen keksintö! En ole ikinä tullut ajatelleeksi.

    1. Joo, mäkin tajusin tuon vasta ihan aikuisena, kun eräs ulkomaalainen ystäväni ihmetteli heijastintani. 🙂

  2. Nää on niin ihanat! Mulla on vaaleanpunaiset tumput heiltä, seuraavaksi pitäisi löytää Nöpsylle sopiva pari. 🙂

    1. Moikolla on tosi ihania tuotteita myös lapsille! Muumit on aika takuuvarma hitti, mutta on tosi paljon muitakin kauniita juttua. 🙂

  3. Aivan ihania nämä kuvat, varsinkin tuo ensimmäinen! Heijastimet ovat kyllä todella halpa henkivakuutus, itse on huomannut ja kiinnittänyt autoilijana huomiota – sekä ihan arjessa, että kerran kolaripaikalle sattuessa olin ainoa, jolla oli heijastin. Onneksi puhelimissa on nykyään taskulamput ja autoissa kolmiot, niin saa edes jonkinlaista valoa varoittamaan tien pientareella olevista ihmisistä. 🙂 Hienoja tuotteita tällä yrityksellä, pitää käydä tutustumassa tarkemmin.

    1. Kiitos Milla! Huh, aika karulta kuulostaa tuo kertomuksesi kolaripaikalta. Miksi ihmeessä ihmiset eivät käytä heijastimia? Se olisi niin halpa henkivakuutus!

    2. Emilia says:

      Itsellekin aivan uusi tieto, että heijastin on suomalainen keksintö! Joka päivä todella oppii jotakin uutta ?
      Moikon tuotteet ovat aivan ihania ja tuttuja jo useamman vuoden takaa. Harmillisesti en ole vielä saanut hankittua itselleni saati lahjaksi yhtäkään tuotetta, mutta tämäpä täytyy muuttaa. Ihana muistutus Moikon tuotteista, kiitti! ?

      1. Jee, kiva kuulla Emilia, että Moiko on tuttu ja kiinnostanut sinua jo aiemminkin. Olen saanut jo monia viestejä joissa kerrotaan, että ”tuttu brändi, mulla on jo Moikon tumput”. ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.