Kotimaisia tuotteita pukinkonttiin

tunnetila: vinkkaus

*osa tuotteista PR-näytteitä, postaus sisältää affiliate-linkkejä*

Haluan antaa Teille tänään muutaman joululahjavinkin. Ai miksi juuri tänään? No koska tänään, perjantaina, 4.12., vietetään Osta työtä Suomeen -päivää!

Suomalaisen Työn Liitto järjestää tänä vuonna kuudetta kertaa Osta työtä Suomeen -päivän, ja nyt jos koskaan kotimaisten tuotteiden ja palveluiden suosiminen on tärkeää.

Lähes koko vuoden kestäneessä poikkeustilassa yritykset ovat olleet ahtaalla kun kassavirrat ovat tyrehtyneet. Lomautukset vavisuttavat ihmisten taloutta ja epävarmuus on vallitseva tila.

Jos jokainen suomalainen lisäisi kotimaisten tuotteiden ja palveluiden ostamista 10 eurolla kuussa, voisimme säilyttää jopa 10 000 työpaikkaa. (Lähde) Pieni summa, mutta hyvin merkittävä lopputulos.

Mutta nyt niihin vinkkeihin!

Ensimmäinen lahjavinkkini on aineeton lahja, josta on parhaassa tapauksessa iloa saajalleen koko loppu elämän. Vinkkini on Katja Kokon Yin Your Skin -verkkokurssi, 75€.

Katja Kokko on kosmetologi, meikkaaja, tuotekehittäjä, jooga-ohjaaja ja tietokirjailija, ja hän on yksi Suomen tunnetuimmista luonnonkosmetiikan tuntijoista ja puolestapuhujista. Katja on myös tutustunut laajalti gua shaan, eli kiinalaisessa lääketieteessä yli tuhat vuotta käytettyyn itsehoitomenetelmään.

Katjan kehittämä Yin Your Skin -kauneudenhoitokonsepti yhdistää laaja-alaisesti Katjan osaamisen ja gua shan, ja mikä parasta, Katjan opeista pääsee nyt nauttimaan verkkokurssin välityksellä meistä jokainen!

Yin Your Skin -kursseja on kaksi, joista ensimmäisessä opitaan korealaisen ihonhoidon metodit ja gua shan parhaat tekniikat, sekä yin joogaa ja rauhoittumista. Kurssi sisältää mm. seuraavat elementit: neljä ohjattua yin-jooga harjoitusta, kaksi ohjattua meditaatiota, perusteellisen ohjeen korealaiseen ihonhoitorituaaliin ja selkeät ohjeet kosmeettisen gua shan perustekniikoihin, esim. kiinteyttävään, kirkastavaan ja liftaavaan hoitoon, turvotusta ja kuona-aineita poistavaan hoitoon sekä nopeaan stressiä lievittävään hoitoon vartalolle.

Yhdellä kurssimaksulla (75€) kaikki kurssimateriaalit ovat käytössä 8kk ostohetkestä lähtien. Lahjan saajalla on siis 8kk aikaa omaksua kurssin opit, ja ottaa ne osaksi arkea.

Jos kurssin ensimmäinen osa on jo tuttu, kurssi on saanut nyt jatkoa. Yin Your Skin level 2 – Advanced Facial Gua Sha -verkkokurssi* (85€) julkaistiin marraskuussa. Kurssi sukeltaa aiempaa syvemmälle gua shan maailmaan ja johdattelee edistyneisiin tekniikoihin, joilla voi esimerkiksi helpottaa kasvojen turvotusta, vapauttaa jännitystä purentalihaksista tai hoitaa hiuspohjaa. Aivan täydellisiä harjoitteita vaikkapa minulle, joka puren öisin hampaitani ja kärsin ajoittaisesta hiustenlähdöstä.

Jotta gua shaa voisi harjoittaa mahdollisimman tehokkaasti (Katjan kurssilla tai ilman), kannattaa lahjan saajan yöpöydälle hankkia aito gua sha lasta ja laadukas kasvoöljy. Kun tarvikkeet on aina esillä, hoitorutiinia tulee tehtyä useammin.

Vinkkasin jo viime keväänä House of Organicilta löytyvästä JALO -kasvolastasta* (59,90€). JALO -kasvolastaa kutsutaan Yin Your Skin tuoteperheen kruununjalokiveksi. JALO on hieman painavampi kuin muut Yin Your Skin gua sha -tuoteperheen välineet, sillä se on valmistettu Bian-kivestä.

Lasta on tarkoitettu pääasiallisesti kasvoille, ja sitä voi käyttää vaikkapa juonteiden hälventämiseen tai vapauttamaan energiatukoksia sidekudoksista. Myös leukaperien rentouttamiseen JALO on täydellisesti muotoiltu. Valikoimasta löytyy myös hieman edullisempi LAHJA-lasta (34,90€), joka on myös erinomainen gua shaan tutustuville.

Jotta lasta liukuisi paremmin iholla, gua shaa kannattaa tehdä laadukkaan ja puhtaan kasvoöljyn kanssa. Kotimaisen Laponie of Scandinavia kasvoöljy (44€) on yksi lempituotteistani ikinä, joten suosittelen sitä aina kaikille. Kotimainen, puhdas, ihanan tuoksuinen, kohtuuhintainen ja hoitava. Aivan huippu tuote!

Vaikka gua sha ei kiinnostaisikaan, niin laadukkaalle kasvoöljylle on aina paikkansa ja aikansa. Eli laadukas öljypullo on jo itsessään ihanan hemmotteleva lahja jokaiselle, ikään tai sukupuoleen katsomatta!

Myös erilaiset eteeriset öljyt ovat kiva ja edullinen lahjaidea. Esim. kotimaisen Frantsilan eteeriset öljyt maksavat seitsemästä eurosta pariin kymppiin.

Toki öljyjä hankkiessa täytyy vähän tietää, millaisista tuoksumaailmoista saaja pitää, tai sitten öljyn voi ostaa tiettyyn tarpeeseen. Jos vaikka tiedät läheisesi kärsivän uniongelmista, laventelin tuoksuinen öljy voisi olla hänelle testaamisen arvoinen juttu. Jos taas tiedät ystäväsi kaipaavan pimeisiin aamuihin boostia ja reippautta, energisoiva öljy (sitruuna, havupuut, appelsiini, rosmariini) saattaisi olla hänelle sopiva lahja.

Eteerisiä öljyjä voi käyttää monin eri tavoin. Esim. itse käytän niitä diffuuserissa tuomassa kotiin ihania tuoksuja. Puhtaita öljyjä voi myös käyttää muutaman tipan vaikkapa tuoksuttomiin pesuaineisiin, vartalovoiteisiin, kylpyveteen tai jopa flunssan aikaan höyryhengityksessä käytettävään kuumaan veteen (eukalyptus).

Kotimaisista kosmetiikkauutuuksista vinkkilistalle on pakko nostaa HAVU Cosmeticsin uusin huulipunatulokas, hetki sitten lanseerattu Gold Topper* (38€). Kerroin tuotteesta Tunnetilan IG:ssä marraskuussa, ja sain todella monta ”HALUUN TÄN!” viestiä. Ja kyllä, tuote on ihana!

Kullanhohtoisen Gold Topperin sävy on säihkyvä, ja sen pohjasävynä on huulipunille hieman vieras keltainen. Gold Topperia voit käyttää sen nimen mukaisesti toisen huulipunan päälle, tai voit vaikkapa korostaa sillä poskipäitäsi. Myös luomille sävyllä saa upeaa juhlan tuntua.

Testasin itse Gold Topperia mattahuulipunan päälle, ja lopputulos oli ihana! Kiiltävä, hehkuva ja suorastaan sädehtivä. Huulipunan sävykin muuttui vähän uudeksi.

Rakastan kaikkia monitoimituotteita, ja tämä kotimainen huulipunauutuus on yksi uusista upeista suosikkituotteistani!

Muita hyvinvointiin tavalla tai toisella liittyviä lahjaideoita ovat Karita Sainion uutuuskirja Pieni kirja paremmista valinnoista* (20€), ja Annika Välimäen Kalenterimuistio 2021* (21,90€). Olen itse saanut molemmat kirjat lahjaksi tekijöiltään, mutta jos en olisi niitä saanut, olisin luultavasti hankkinut ne itse.

Rakastan Karitan tapaa parantaa maailmaa pieni palanen kerrallaan. Karitan tapa ottaa kantaa ja kertoa maailmasta on lempeä ja salliva, mutta tuuppii silti hellästi lukijaansa oikeaan suuntaan. Pieni kirja paremmista valinnoista on täynnä pieniä oivalluksia ja vinkkejä siihen, miten voit elää joka päivä vastuullisemmin.

Pienestä, näppärästi mukana kulkevasta kirjasta löytyy vinkkejä tiedostavampaan arkeen niin pukeutumisen, kodin kuin kosmetiikankin saralla, sekä esimerkiksi ideoita tiedostavampaan sijoittamiseen. Kirjan avulla sinun on helppo löytää omasta arjesta ne asiat, jotka pystyt parhaiten toteuttamaan. Kaikki vaikuttavat eri tavalla, ja tärkeää on muistaa, että jokainen parempi teko lasketaan!

Annika Välimäen Kalenterimuistion käyttöönottoa odotan innolla! Olen aina rakastanut paperikalentereita ja muistiinpanojen tekemistä. Viime vuosina olen kuitenkin muuttunut tylsäksi, ja alkanut kirjata muistiinpanot puhelimen muistioon. Niin tylsää, mutta toki näppärää.

Kun nyt sain lahjaksi Annikan kuvankauniin kalenterin, päätin muuttaa tapani, ja palata käsin kirjoitettujen muistojen pariin. Jo pelkkä ajatus äänestä, joka tulee kun kynä liukuu paperilla, tuntuu ihanan rauhoittavalta ja maadoittavalta!

Tässäpä muutamia kotimaisia lahjavinkkejä tulevaan jouluun. Muistakaa niin tänään, kuin muinakin päivänä, että jokainen suomalaiseen tuotteeseen tai palveluun käytetty euro, on satsaus koko Suomen hyvinvointiin! Ja hei, kymppikin riittää.

5

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.