Tallinnan uudet kasvot

tunnetila: löytämisen ilo

tallinn3

Palataan vielä hetkeksi parin viikon takaiseen Tallinnan matkaani. Haluan nimittäin vinkata Teille yhdestä tosi kivasta paikasta jos olette suuntaamassa Tallinnaan lähiaikoina.

Aina kun käyn Tallinnassa pyörin samoilla tutuilla kulmilla. Vaateliikkeet Bershka, Pull&Bear sekä Stradivarius on käytävä aina läpi, niitä kun ei Helsingistä löydy. Sen jälkeen suunnistan Kaubamajaan, Viru Keskukseen ja lopuksi, jos aikaa riittää, piipahdan vanhassa kaupungissa. Tällä kertaa eräs työkavereistani halusi ehdottomasti lounaalle Telliskiven teollisuusalueella, Kalamajan suunnalla sijaitsevaan ravintolaan nimeltä F-Hoone. Niinpä suunnistimme kerrankin minulle uuteen ja tuntemattomaan paikkaan.

Paikka oli ihan mieletön! Tallinnan ydinkeskustasta poistuttuamme näimme ensin Kalamajan alueen kauniit puutalokorttelit. Puutalot houkuttelivat tutustumaan niihin tarkemmin, valitettavasti tällä kertaa emme ehtineet tutkia niitä lainkaan. Itse Telliskivi oli kuitenkin jo itsessään niin huikea paikka vanhoine tehdasrakennuksineen, luomukauppoineen ja paikallisten suunnittelijoiden butiikkeineen, että siellä olisi viihtynyt useamman tunnin.

fhoone1fhoone2

Ruoka F-Hooneessa oli erinomaista (kollega tosin pettyi kovasti hirssiannokseensa joka koostui käytännössä pelkästä keitetyistä hirssisuurimoista vailla makua) ja söin hyvällä ruokahalulla oman linssiannokseni viimeistä linssiä myöten. Jälkiruoaksi valitsin tuoremansikkakeiton vaniljajäätelöllä ja marengilla. Jestas miten taivaallinen annos tuokin oli! Jos haluat saada herkullista, konstailematonta ja terveellistä ”kotiruokaa” hyvin edullisesti (linssiannos, jälkkäri ja kivennäisvesi alle kympin), kannattaa suunnistaa lounaalle tai illalliselle F-Hooneeseen. (Tilaamani ruoat löytyivät listalta, tarjolla oli myös lounaslista joka oli vielä edullisempi. Mm. lounaskeiton sai alle kahdella eurolla.)

fhoone3fhoone4tallinn1

Myös tästä paikasta jäi fiilis ”pakko päästä uudestaan”. Onneksi Telliskivi sijaitsee ihan muutaman pysäkin päässä Tallinnan keskustasta ja sinne pääsee joko jalan tai kätevästi raitiovaunulla (ratikan suuntana Kople, raitiovaunu numero 1), joten uusi visiitti on hyvin helppo toteuttaa seuraavalla Tallinnan reissulla.

Telliskivi taitaa olla paikallinen Brooklyn, tai tunnelmaltaan ehkä enemmänkin Dumbo, ja sinne on jo nyt putkahdellut vaikka mitä kivoja paikkoja. Onkin kiinnostavaa nähdä mitä paikalle kuuluu muutaman vuoden päästä.

Onneksi tuli tällä kertaa poikettua rutiineista ja suunnattua vähän muuallekin Tallinnassa kuin vanhoihin tuttuihin paikkoihin. Jätin mielelläni Viru Keskuksen väliin ja koin jotain ihan uutta. Pull&Bearissa oli kuitenkin pakko piipahtaa ja sieltä mukaan tarttui aikamoiset teinifarkut. Näette ne varmaankin joku päivä asukuvissa, mutta kiinnostuneille tiedoksi että ne ovat vilahtaneet jo Instagramin puolella ja siten myös blogin oikeassa sivupalkissa. Teini-ikä ja risafarkut, ne ovat täällä taas!

0

(8) Kommentit

 1. Kiitos kivasta vinkistä! Pitää yrittää muistaa, jos joskus suuntaan Tallinnaan. Rutiineista poikkeaminen kannattaa. 🙂

  1. Olepa hyvä Vivi! Toivottavasti ehdit joskus piipahtaa tuolla ihanalla alueella. Viimeistään sitten taas ensi kesänä kun pääsee nauttimaan ihanasta kesäsäästä terassilla.

 2. pauliina says:

  Tallinnaan olen menossa miehen kanssa perjantaina, katsotaan ehdittäiskös tuolla piipahtamaan!

  1. Oih, no tämähän vinkki tuli sitten hyvään saumaan! Toivottavasti teillä oli kiva matka vaikkette olisi Telliskiveen asti ehtineetkään. 🙂

   1. pauliina says:

    tulevana perjantaina vasta! 🙂

    1. Heh, no mutta kivaa matkaa sitten perjantaina! 😀

 3. HeidiV says:

  Kalamajassa on toinenkin ihana ja persoonallinen ravintola: Kohvik Moon. Olen käynyt siellä jo kahdesti. On valittu ravintoloiden parhaimmistoon, eikä syyttä! Ja mene muuten pihalle syömään; molemmilla kerroilla sali oli täynnä, eikä se haitannut kun pikku piha oli viehättävämpi (ja oli kesä).

  1. Oi kiitos vinkistä Heidi! Ensi kesänä on kyllä pakko viettää Tallinnassa vähän enemmänkin aikaa. Niin paljon kaikkea kivaa siellä tuntuu perinteisten turistikohteiden lisäksi olevan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.