Tekninen kassi

tunnetila: tykkäys

Kirjoitin toukokuussa uudesta kotimaisesta kangaskasseja valmistavasta firmasta nimeltä Bagnanas. Kalliossa majaileva, sertifioidusta luomupuuvillasta kestäviä kangaskasseja valmistava Bagnanas on tullut jäädäkseen ja ilokseni olen bongaillut Bagnanasin printtikasseja kaupungilla useita kertoja.

Sain oman kissakassini* keväällä ja siitä lähtien tuo kassi on kulkenut mukanani päivittäin. Kesällä kuljetin rennossa kassissa koko mukana kulkevaa omaisuuttani, mutta talvella kun käytössä on tukevampi nahkalaukku pakkaan kangaskassin silti mukaan. Ostan muovikassin kaupasta vasta viimeisessä hädässä ja kuskaan ostoksiani aina varakassissa.

Sain ennen joulua sähköpostia Bagnanasilta. Viestissä esiteltiin jouluksi myyntiin tulleet uudet mallit ja minulle haluttiin antaa joululahjaksi uusi kassi. Ilahduin viestistä kovasti, mutta olipa ihan hurjan vaikea valita minkä kasseista tällä kertaa itselleni valitsin.

takki Lindex / Holly&Whyte, silkkipaita Bik Bok by Mary-Kate Olsen & Ashley Olsen,
farkut C Wonder, huivi Marc Jacobs, kassi Bagnanas, kengät Rizzo

Olen yleensä minimalistisen simppeliyden kannattaja, mutta Bagnanasin kasseissa enemmän on enemmän. Olen tykännyt pienestä ja runsaasta kissaprintistä tosi paljon joten päädyin myös tällä kertaa aika samantyyppiseen kuosiin.

Valintani ”joulukassiksi” oli kuosiltaan aika miehekäs ja tekninen Atariversum*. Vaikka kuosi on robottimainen ja tekninen, on se silti samalla hauska ja jouluisen punainen.

Uusi kassi syrjäytti heti kissakassin lempparin paikalta sillä uuden kassin hieman erilainen kuosi viehätti uutuudellaan. Uskon kuitenkin että kesän tullessa kissakassi lunastaa taas paikkansa olallani. Puna-valkoinen kuosi sopii hyvin talveen ja keltaiset kissat ovat omiaan taas kesällä.

Jos teet vain yhden lupauksen uudelle vuodelle tuo lupaus voisi olla muovipussien jättäminen kauppaan. Kankainen varakassi ei vie laukussa paljon tilaa, mutta tuo iloa joka kerta kun saat pakata ostoksesi siihen. Luonto kiittää ja kassi kestää ostosten painon huomattavasti paremmin kuin muovinen, sangoistaan venyvä kaverinsa. Jenkeissä saa jo monissa liikkeissä ostosten loppusummasta pienen alennuksen jos asiakkaalla on mukana oma kassi. Koskahan sama käytäntö saataisiin myös Suomeen?

* kassi saatu blogin kautta

0

(5) Kommentit

  1. Perhana, tällä kertaa ehdit ensin. 😉

    1. Heh, jes! 🙂 En malta odottaa minkä kassin sinä valitsit itsellesi. 🙂

  2. […] Bagnanas Bagnanas Facebookissa Tunnetilan postaus uutuuskasseista ja hiton hyvä idea muovipussien käytön vähentämiseksi […]

  3. Kannatan tuon alennuskäytännön tuomista myös Suomeen, säästyisi tässä osoitteessa vähän rahaa joka ostoskerralla. Olisihan se tietysti myös kiva kannustus niille, jotka aina mieluummin valitsevat sen muovipussin kuin kestokassin. Loppuisi ainakin se nurina, että mitä muka juuri hän hyötyisi muovipussin ostamatta jättämisestä. 😉

    1. Tismalleen näin! Vaikka säästö ostosten loppusummasta ei ole suuri, niin jokainen sentti on kotiinpäin ja oikeasti tulee parempi mieli kun tietää että tuolla pienellä päätöksellä on oikeasti merkitystä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.