Uutisia hiusrintamalta

tunnetila: hämmästys

hiuspohjan hoito1

Aloitin viime perjantaina syntymäpäiväni luontokampaamo HiusGalleriassa jossa minulle tehtiin hiuspohjan hoito*. Olen kamppaillut hiustenlähdön kanssa ja syönyt useita hiusten kasvuun vaikuttavia lisäravinnekuureja. Söin ensin pari purkkia Biotiinia (toimi mielestäni kivasti ja varsinkin kynnet vahvistuivat), sen jälkeen testasin Imedeenin uutta hiuksia ja kynsiä vahvistavaa kuuria (en havainnut hiusten kunnossa niin suurta muutosta mitä biotiinikuurin aikana, mutta uusia hiuksia tuli aika paljon) ja nyt vuoden vaihteessa aloitin taas uuden biotiinkuurin (edullinen ja hyväksi havaittu, siksi palasin takaisin biotiiniin). Päätin samalla hoidattaa päänahkani edistääkseni biotiinin vaikutusta.

Päällisin puolin hiuspohjani näytti olevan hyvässä kunnossa mutta kun päänahkaa tutkittiin mikrokameralla joka suurentaa kaiken 200 kertaiseksi, alkoi hiustenlähdön syy selvitä. Normaalisti päänahka on täynnä pieniä (paljaalla silmällä näkymättömän pieniä) kraatereita joista jokaisesta kasvaa hiuksia. Minulla lähes kaikki kraaterit olivat tukossa eikä hius näin ollen päässyt kasvamaan kunnolla ulos saati vahvistumaan. Hius näytti olevan pituuksiltaan hyväkuntoinen, mutta ummessa oleva kraateri ei päästänyt hiukseen tarpeeksi ravinteita joten jokainen hius oheni tyveä kohden dramaattisesti. Mainittakoon vielä että 200 kertainen päänahan suurennos näytti isolla monitorilla ällöttävältä!!!

Minulle päätettiin tehdä syväpuhdistava hoito jonka toivottiin puhdistavan päänahan ja avaavan tukkoisuutta. Päänahkaani hierottiin ensin puhdistava aine (tehoaineessa oli ainakin appelsiinia ja laventelia) joka kuumotti ja kihelmöi vaikutusaikansa päänahalla. Tuo tehoaine hierottiin päänahkaan taivaallisella, hyvin voimakkain ottein tehdyllä hieronnalla ja päänahan kihelmöinnin lisäksi tunsin, miten veri alkoi kiertää päässä ihan eri tavalla.

hiuspohjan hoito2biotiini closeup

Vaikutusajan jälkeen hiuspohjaan levitettiin jääkylmä savinaamio joka rauhoitti kihelmöinnin ja viilensi päänahkaa. Myös tuon savinaamion annettiin vaikuttaa hetki. Tämän jälkeen hiukseni pestiin kahteen kertaan rosmariini-nokkosshampoolla (joka sisältää myös savea) ja toisella pesukerralla shampoo sai vaikuttaa hiuksissani vartin verran.

Pesun jälkeen päänahkaani tutkailtiin taas mikrokameralla. Pettymys oli suuri, kraaterit eivät olleet auenneet lainkaan! Normaalisti yksi hiuspohjan puhdistuskerta kuulema auttaa heti. Minun päänahkani oli todella tukossa. En ymmärrä mistä tuo voi johtua. En juuri koskaan laita hiuksiani (en edes omista fööniä tai hiustenkuivaajaa) joten hiukset saavat olla noin 95% ajasta täysin luonnollisessa tilassa ilman hiustuotteita tai muita tököttejä.

Seuraavaksi päänahkaani hierottiin taas voimakkain liikkein hoidon viimeinen tuote, hiusten kasvua lisäävä seerumi. Myös tuo hoito jätettiin vaikuttamaan hetkeksi ja päänahkaa kuumotti koko vaikutusajan niin paljon että vähän jo huolestuin toimiiko aine kuten pitää vai olenko sille allerginen. Vaikutusajan jälkeen otettiin jälleen mikrokamera esiin ja kas, viimeinen aine oli vaikuttanut juuri kuten piti ja hiusten tyveen oli ilmestynyt niitä paljon kaipaamiamme kraatereita. Hurraa, olin tosi iloinen kun huomasin hoidon auttaneen.

Pitääkseni yllä saavutettua tulosta ostin lähtiessä kotiin tuota rosmariini-nokkosshampoota ja ajattelin käyttää sitä nyt kuuriluontoisesti pullollisen. Sen jälkeen voisin taas mennä ottamaan saman hiuspohjan hoidon ja tarkistamaan onko hiuspohjani mennyt taas tukkoon vai onko edistystä tapahtunut.

Oli muuten todella mielenkiintoinen ja valaiseva tuo parituntinen jonka HiusGalleriassa vietin! En ole aikaisemmin käynyt luonnonmukaisia hiustuotteita käyttävässä HiusGalleriassa, mutta nyt kiinnostuin paikan hoidoista todella. Voitin lahjakortin HiusGalleriaan Remingtonin blogitilaisuudesta jossa tein tiimini kanssa voittoisan juhlakampauksen kampauspäälle. Ihan huikean hyvä palkinto ja tuli juuri nyt niin tarpeeseen. Toivotaan hiusvuodesta 2014 parempaa, lähtökohdat vuodelle on ainakin nyt paremmassa kunnossa!

* lahjakortti voitettu kilpailussa

0

(7) Kommentit

 1. Oho, kuulostaa aika mielenkiintoiselta. Tein loppuvuodesta päätöksen kasvattaa oma hiusvärini takaisin ja luonnollisesti ottaa vähän luonteen päälle kun se ei onnistu heti huomiseen mennessä 🙂 Aloitin jo sinkin syömisen iho ongelmiani ajatellen, mutta voisi kyllä harkita vielä jotain tehobuustia tukallekin… toivoisin että kesään mennessä oltaisiin jo lähempänä tavoitetta. Oikeasti vähän jännittää kun en ole nähnyt omaa väriä suunnilleen 15 vuoteen 🙂

  Toivottavasti hoidon tulokset ovat pysyviä ja tukka alkaa kasvaa kohisten 🙂 Laitathan jotain väliaikatietoja?

  1. Tuo oli kyllä todella mielenkiintoinen kaksituntinen! Tekisi mieli mennä hoitoon jo nyt uudestaan. 🙂 Laitan ehdottomasti väliaikatietoja vaikka sitten kun tuo savishampoo on käytetty ja on uuden hoidon aika.

   Tsemppiä oman värin takaisin kasvattamiseen! Mä olen tehnyt tota projektia enemmän tai vähemmän aktiivisesti jo kolme vuotta ja pituuksissa on edelleen tosi tummaa väriä. Täytyisi leikata hiukset lyhyeksi jotta pääsisi tummista pituuksista eroon. Pöh!

 2. merikukka says:

  Oli varmasti aika mielenkiintoinen hoitokokemus. Toivottavasti tukkasi lähtee runsaaseen kasvuun 🙂

  1. Kiitos merikukka! Toki toivon hiusten runsasta kasvua, mutta jos nyt edes alkuun saisin nyt päässä olevat hiukset pysymään siellä olisin iloinen. 🙂 Oli kamala nähdä suurennetussa kuvassa miten hiukset ohenivat tyveen ja kampaaja luetteli ”Tuo hius on lähdössä irti, tuo lähtee kans, nämä kaikki on lähdössä..” Hui!!!

   Miten ihmeessä päänahka voi mennä tukkoon?? Johtuu kuulema mm. kuona-aineista jotka eivät pääse poistumaan kehosta. HYI, en kestä miten ällöttävää!

 3. […] tammikuun alussa hiuspohjan hoidossa jossa päänahkaani tutkiskeltiin 200 kertaisen mikroskooppisuurennoksen avulla. Yksi syy […]

 4. Satu says:

  Hei, kuka teki sinulle tuon hoidon? Mitä savea hoidossa käytettiin?

  1. Hei Satu, hoidon minulle teki Anne-May Kulmala. Mitä savea hoidossa kyätettiin, siitä minulla ei valitettavasti ole tietoa. HiusGalleriassa osataan varmasti vastata kysymykseesi saven alkuperästä, kannattaa kysäistä heiltä jos hoito kiinnostaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.