Ensitreffit

tunnetila: hämmästys ja ilo

entrance*Yhteistyössä Kämp Spa*

Tapasin toissa viikolla ensimmäistä kertaa Kämp Span kautta saamani personal trainerin, Eveliina Naulon. Olin juuri edellisenä iltana katsonut yhtä television laihdutusohjelmista ja näin jo sieluni silmin itseni punnertamassa verenmaku suussa, Eveliinan komentaessa vieressä ”Vielä kymmenen lisää! Peppu alas, ei tuo ole mitään punnertamista, älä lintsaa!” Ihan varmuuden vuoksi söin vielä laihdutusohjelmaa katsoessani muutaman rivin suklaata. Ajattelin, että Eveliinan tapaamisen jälkeen kaikki kiva ja herkullinen on kielletty.

Mutta mitä vielä! Jo tapaamisen puolessa välissä minusta tuntui kuin olisin saanut uuden parhaan ystävän, ja tapaamisen lopussa en olisi voinut olla onnellisempi että sain kuntovalmentajakseni juuri Eveliinan. Eveliina on oikeasti maailman paras tyyppi! Todella fiksu liikunta-alan ammattilainen, ja hän suhtautuu elämään ja liikuntaan samanlaisella järkevyydellä ja kohtuullisuudella kuin minäkin.

Tapaamisen aikana kävimme läpi tavoitteitani. ”No kun mulle sanottiin että minun täytyisi saada kropasta pois 2,6kg ylimääräistä rasvaa, niin se voisi olla tavoite.” Eveliina katsoi minua hetken totisena ja sanoi ”Minä haluan että tavoite tulee sinulta itseltäsi, ei kenenkään muun sanelemana ulkopuolelta. Onko sinulle hyvinvoinnissasi tärkeintä tuon 2,6kg:n pois saanti vai joku muu asia?”

pukuhuone

Olen blogissakin kertonut polvivaivastani ja pohtinut ääneen, miten heikkoja polvia ja muita niveliä täytyisi suojata treenaamalla vahvat lihakset heikkojen nivelten ympärille. Olen tehnyt aiemmin lihaskuntoa BodyPumpissa, mutta tuo pitkäkestoinen pumppaaminen on tehnyt nivelilleni enemmän hallaa kuin hyötyä. Kävin tänä keväänä mm. reumakokeissa nivelkipujen vuoksi, mutta onneksi niistä ei löytynyt mitään hälyttävää. Lääkäri kuitenkin kehotti minua luopumaan pumpista ja vapaista painoista, ja aloittamaan saliharjoittelun laitteilla, joissa vastus ei ole vapaiden painojen muodossa. Eveliina kertoi Kämp Span salilla käytössä olevasta Kinesis -laitteesta joka tuntui olevan minulle juuri täydellinen.

Sovimme siis, että kolmen kuukauden treeniaikamme tärkeimmät tavoitteet ovat toimiva kroppa, oikeiden liikkeiden löytäminen ilman nivel- ja muita kipuja, sekä ryhdin ja keskivartalon kehittäminen. Kun keskivartalon lihakset ovat kunnossa, koko kroppa pysyy paremmin kasassa. Toki toivon lisäksi, että tuossa samalla myös ne kilot karisevat, tai ainakin rasva muuttuu lihakseksi.

Tapaamisen lopuksi kysyin varovasti ruokavaliosta. Eveliina kertoi ettei hän koskaan kiellä valmennettaviltaan mitään. (Hurraa!!!) Voin halutessani pitää ruokapäiväkirjaa jota Eveliina fiksaa kanssani parempaan suuntaan, mutta kun en ole ylipainoinen eikä tavoitteena ole laihtua, ei ruokavalioon puuttuminen ole pakollista. Kun pitää järjen ja kohtuullisuuden mukana myös ruokailussa niin kaikki menee ihan hyvin.

Läksin tapaamisesta epäuskoisena. Olen oikeasti luullut, että personal trainerin hankkiminen pistää koko elämän sekaisin, ja että ainut tapa treenata kuntovalmentajan opastuksella vaatii täydellisen elämäntaparemontin. Eveliinalla on kuitenkin työssään mukana kohtuus, ja kohtuutta jos mitä minä arvostan yli kaiken muun. Uskon, että nämä yhteiset kolme kuukautta tulevat vaikuttamaan elämääni vielä hyvin pitkään. Arvostan jo nyt Eveliinalta saamiani ohjeita enemmän kuin menetettyjä kiloja.

0

(13) Kommentit

 1. Jenni says:

  Haaveilen omasta PT:stä mutta olen ajatellut että PT:n kuukausiliksan lisäksi rahaa menee koko elämän uusiksi pistämiseen ja superfoodeihin. Kiva kuulla ettei kaikkien kohdalla näin olekaan. Tsemppiä treeniin, ehkä uskaltaudun PT:n ohjaukseen itsekin!

  1. Kiitos Jenni! Toivottavasti sinäkin löydät yhtä järkevän ja jalat maassa olevan PT:n. Olen todella iloinen että löysin Eveliinan. 🙂

 2. Anu says:

  Tuli itsellekin hyvä mieli tätä lukiessa. Miten samaan ajatuksemme käyvätkään…Itse ajattelin asioista vielä vuosi sitten ihan eri lailla. Liikuin hampaat irvessä ja tulosten piti parantua joka kerta. Pienen loukkaantumisen kautta, joka piti sivussa kovimmilta tunneilta parisen kuukautta, opin liikkuman rauhallisemmin. Pilates, balance ja rauhallisemmat salitreenit tulivat mukaan kuvioihin. Näin jälkikäteen olen kiitollinen loukkaantumisesta, sillä se opetti minua keskittymään itse suoritukseen, ei numeroihin. Olen ollut aina intohimoinen liikkuja, mutta nykyään osaan pitää liikuntaa myös rentoutumiskeinona. Vielä vuosi sitten se oli sula mahdottomuus.

  1. Ihana kuulla Anu että myös sinä olet löytänyt järkevän suhtautumisen liikuntaan! Harmi että kohtuus tuli mukaan vasta loukkaantumisen myötä, mutta hyvä että edes silloin. Elimistöllä on aika hyvä tapa huomauttaa jollain tavalla että nyt tehdään liikaa tai mennään äärirajoilla. Kiva että olet uskonut kroppaasi etkä puske enää väkisin. Uskon, että myös hyvä olo tulee tuota kautta paremmin. 🙂

   1. Anumaaria says:

    Jäi oikein vaivaamaan kun nimimerkiksi olen epähuomiossa tuohon aikaisempaan kommenttiin valinnut Anun. Anumaaria siis sen kirjoitti. 🙂

    1. Hei tosi kiva kun kävit kertomassa kuka kommentin takana oli! On kiva tutustua myös teihin ”vakituisiin” seuraajiin paremmin, ja tuo kommenttisi kertoo sinusta jo paljon. 🙂 Kiitos että kerroit olevasi kommentin takana. Minulle sinä nimittäin olet Anumaaria. 🙂

 3. Elina Naulo says:

  Olipas ihana kirjotus ja kokemus, mulle tän tekstin viittasi serkkuni. Ihana saada lukea tyttärestäni asioita. Ylpeä äiti

  1. Voi miten kiva kuulla että blogini löytyi tämän jutun myötä! Tyttärenne on todellinen aarre enkä voi olla ylistämättä häntä kaikille. 🙂

 4. Kaisa says:

  Mä oon kanssa käyttänyt Kinesis-laitteita, ja tykkäsin kovasti! Voin siis suositella lämpimästi, tosi tehokasta reeniä, mutta ”hellävaraisesti”.

  1. Totta Kaisa, olen itsekin jo näin lyhyessä ajassa todennut Kinesis-laitteen erinomaisuuden.

 5. […] Jatka lukemista Tunnetilasta! […]

 6. […] treenikertani kuntovalmentaja Eveliinan kanssa alkoi pienellä jännityksellä ja oli päättyä nolosti. Onneksi tuosta kerrasta on jo […]

 7. […] treenikertani kuntovalmentaja Eveliinan kanssa alkoi pienellä jännityksellä ja oli päättyä nolosti. Onneksi tuosta kerrasta on jo […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.