Fasiliteetit kunnossa, taito hukassa

tunnetila: kiinnostus

rookies3

Sain kesällä ennen Tukholmaan lähtöäni testiin Sonyn todella kevyen minijärkkärin, Sony a5000:n. En ole aikaisemmin käyttänyt Sonyn kameroita, joten alkuun kameran säädöt tuntuivat hieman hankalilta.

Aloitin kuvausharjoitukset kuvaamalla reissussa mukana ollutta kosmetiikkaa ja eteenkin tarkennus hyvin lähellä olevaan kohteeseen aiheutti minulle aluksi harmaita hiuksia. Olin aiemmin kesällä testaillut toiselta merkiltä lähes vastaavaa kameraa, ja tuossa kamerassa ollutta kosketusnäytöä kaipasin kovasti. Vanhasta tottumuksesta naputtelin koko ajan Sonyn näyttöä ja ihmettelin miksei kuva tarkennu haluamaani kohtaan. Kun sitten opin tarkentamaan kameralla lähelle olin hyvin tyytyväinen kuvan laatuun.

rookies1 rookies2

Suunnittelin käyväni ohjekirjan kanssa kameran toimintoja läpi perusteellisesti ennen kuvaamisen aloittamista, mutta pitkäksi venyneet koulupäivät veivät veronsa ja kameran tutkailu jäi ihan minimiin. Jouduinkin sitten vähän liian nopeasti kameran kanssa tosi toimiin kun menin Tukholman muotiviikoille ja siellä Rookies -näytökseen. Harmitti ihan älyttömästi etten ollut ehtinyt käydä kameran ominaisuuksia läpi kun kerrankin olisi ollut mahdollisuus testata kameraa haastavissa näytösolosuhteissa. Rankat valot, muuten pimeä tila ja liikkuvat kuvauskohteet. Muotinäytöksissä kuvaaminen on minulle vaikeinta ikinä!

Olin todella positiivisesti yllättynyt kameran valovoimaisuudesta ja siitä, miten selkeitä ja tarkkoja kuvia sillä sai otettua myös pimeässä. Jokainen epäonnistunut otos ja kuvissa esiintyvä epätarkkuus on ainoastaan kuvaajan syytä, itse kamera olisi toiminut noissa olosuhteissa ihan täydellisesti jos vain olisin osannut käyttää sitä! Tumpelo mikä tumpelo… Kameran potentiaalin tuo tilanne kuitenkin näytti, ja luulen, että pienellä treenillä jopa minä onnistuisin saamaan kameralla käyttökelpoisia näytöskuvia.

blackbook

Käyttääkö Teistä kukaan Sonyn kameraa? Ottaisin mielelläni muutaman oppitunnin kameran käytöstä ja sen parhaiden ominaisuuksien esiin saamisesta. Aikaisemmin olen tyytynyt vain räpsimään kuvia vajavaisilla taidoillani, mutta tämän kameran kanssa haluaisin oikeasti oppia ymmärtämään kameran sielunelämää ja käyttämään sitä kunnolla.

Kamera on niin pieni ja kevyt että se kulkee näppärästi mukana ja mahdollistaa laadukkaiden kuvien ottamisen missä vain. Heipä hei ikivanhan järkkärin raahaus, nyt myös minä olen päässyt kamerateknologiassa 2010-luvulle!

Näytöskuvien asut Jennifer Blom, ryhmäkuvassa suunnittelujengiä collegepaitabrändi Black Bookin takaa

0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.