Pohjepulmaa kerrakseen

tunnetila: ärsytys

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Kirjoittelin keväällä pulmistani liian suuren hauiksen kanssa. Salitreeni oli tehnyt tehtävänsä ja suurin osa puseroista kiristi hauiksen kohdalta jo niin paljon etten voinut enää käyttää osaa vaatteistani. Noh, salitreeni on jäänyt nyt unholaan muutamaksi kuukaudeksi kuntosaliyhteistyön päätyttyä, mutta juoksulenkillä olen käynyt kuitenkin sen minkä jatkuvalta matkustelultani ja sairastelultani olen pystynyt. (Eli totuuden nimissä aika harvoin.)

Pari viikkoa sitten kävin läpi vaatekaappiani ja tutkailin mitä kivaa ja syksyistä kaapista löytyykään. Ensimmäisenä ilahduin löytäessäni ihanat Isabel Marant pour H&M silkkihousut. Vetäisin housut jalkaani vain huomatakseni, että nepä eivät mahdukaan enää pohkeen kohdalta. Seuraavaksi sovitin Samujin harmaita villakangashousuja (kuvassa yllä). Nämä housut kiristivät pohkeesta niin paljon että housut eivät istuneet lainkaan. Voi ei!!!

Tämän jälkeen siirryin kenkäosastolle ja aloin testailemaan saappaita. Ensimmäisenä testasin Marc by Marc Jacobsin pitkävartiset saappaat. Jep jep, ei mahdu pohkeesta kiinni. Entäpä Ralph Laurenin mustat, maailman pehmoisinta nahkaa olevaat saappaat? Ei toivoakaan saada vetoketjua ylös asti. Hunterin kumisaappaat? Menevät pohkeesta juuri ja juuri, mutta ei saappaaseen enää housun lahje mahdu. Voi itkun itku!

Alkaa pahasti näyttää siltä, että kirppikselle tulee aikamoinen kasa vaatteita ja kenkiä jotka eivät mahdu enää päälle. Vaikken ole nyt vähään aikaan treenannut salilla, niin en aio kuitenkaan unohtaa valmentajalta saamaani saliohjelmaa, eli paluuta pienempiin pohkeisiin ei taida enää olla.

Nyt odottelen vain seuraavaa vapaata viikonloppua jolloin ehdin sovittaa kaikki vaatteeni, kuvata kaapista poistuvat jutut ja naputella niitä jonnekin myyntiin. FB-huutokaupat ovat nykyisin kuulema todella tehokas paikka päästä tavarasta eroon. Mitä myyntipaikkaa käyttäisitte jos laittaisitte vaatteitanne ja asusteitanne myyntiin?

Kuva Jenni / Pupulandia

0

(13) Kommentit

 1. Welcome to my world. Oma kesto-paksu pohkeeni kärsii vain bootcut-mallisia, leveitä liehulahkeita tai trikoohousuja. Saappaista mahtuu vain aniharva malli ja kumppareista joudun leikkaamaan varresta pätkän pois jotta ne lakkaisi puristamasta (kumisaappaiden varren tilavin kohta, se muotoiltu kurvi, jää yleensä reilusti pohkeen alapuolelle). Olen tästä blogissakin kirjoittanut joskus ja edelleen asia on ajankohtainen koska pohkeeni on ja pysyy paksuna. Viimeisimmän mittaustuloksen mukaan vasen pohje 44cm, oikea 42cm.

  1. Oih ja voih, ei ole tehty elämä helpoksi saappaiden ostajille… Yksi ystäväni ei voi käyttää saappaita koska varret hölskyy rumasti, ja toisille varret on liian kireät. Voi mistä löytyisi se standardi-ihminen jolle käy kaikki kauppojen tuotteet?? Ihan jännittää käydä kaikki saappaat läpi. Mitä jos yhdetkään ei mahdu pohkeista? Tulee kallis talvi, ja olen kaiken lisäksi kenkienostolakossa. 😀

   1. Mulla on yhdet ainoat pitkävartiset saappaat (pituus siis juuri polven alle). Olen ostanut ne ehkä joskus 6 (?) vuotta sitten ja niistäkin jouduin toisesta ratkomaan iltin irti varren toiselta sivulta jotta voin käyttää niitä. Olivat aika hintavat, mutta kannatti maksaa koska ovat kyllä jo tienanneet hintansa kestävyydellään. Vajaamittaisia saappikkaita on helpompi ostaa koska varren pituus yleensä ulottuu pohkeen paksuimman kohdan alapuolelle.

    Mutta jos niin huonosti käy että kaikki saappaasi ovat tiukkoja varresta niin ehkä selviät tuolla varren venyttämisellä? Venykkeitäkin voi liian tiukkaan varteen laittaa, mutta kannattaa olla tarkkana mille suutarille tämän antaa tehtäväksi sillä lopputulos ei aina ole kovin nätti.

    1. Juu, kokemusta on myös huolimattomista suutareista… (En halua muistella asiaa..) Onneksi minulla on maailman luotettavin suutari jonka perässä kuljen Helsingin toiselle laidalle. Täytynee vierailla hänen luonaan lähiaikoina. 🙂

 2. Huutonetissä olen myynyt paljon, siellä liikkuu paljon ostajia. Toinen vaihtoehto voisi olla se, että ilmoitat blogissa paikan, pakkaat vaatteet kassiin ja myyt suoraan lukijoille. Minä tosin voin ilmoittautua vapaaehtoiseksi ostamaan nuo Samujin housut, mikäli koko olisi sopiva 😉

  1. Huutiksessa minäkin olen jonkin verran myynyt (tosin useampi vuosi sitten) ja se postittelurumba on ahdistava! 🙂 Tuo blogin lukijoiden kirppis olisi tosi hyvä idea. Pitäisiköhän miettiä sellaista…

   Samujin housut (ja myös Marantit) on kokoa 34 eli luultavasti sulle passelit. Eikös me aika samankokoisia olla..? Ja kengät on joko 37 tai 38.

 3. jaana says:

  Suutari voi venyttää nahkaisten saapikkaiden varsia aika paljonkin. Kannattaa tuotakin kokeilla! Olen itse tarpeen mukaan välillä kavennuttanut ja välillä venytyttänyt saapikkaitani.

  1. Kiitos vinkistä jaana! Tuon varsien venyttämisen vielä ymmärrän, mutta miten varren kaventaminen tehdään? Ihan vain ottamalla saumasta pala pois vai? On oikeasti kiinnostavaa mihin kaikkeen taitava suutari pystyy.

   1. jaana says:

    Niin juuri, kavennuttamani saapikkaat ovat olleet malliltaan yksinkertaisia ja takasaumallisia, joten tuo sisäänotto on onnistunut oikein siististi.

    1. Ok. Sisäänotto onkin ehkä helpompaa kuin nahan venyttäminen. Katsotaan kuitenkin miten minun saappaitteni kanssa käy. 🙂

 4. Anumaaria says:

  Ääni blogikirppikselle! 🙂

  1. Hmmm, löytyisiköhän noista mun vaatteistani sinulle mitään kivaa… 😉

 5. […] itsensä sadekamppeissa tyylikkääksi, mutta siltä minusta eilen tuntui. Vielä kun saisi nuo pohkeet hieman kutistumaan niin olo tuntuisi tyylikkään lisäksi myös mukavalta. Eilisen päivän jälkeen täytyy […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.