Sadepäivä, ilon päivä

tunnetila: ihastus

150914 kolmas

Myönnän hieman liioitelleeni postauksen otsikossa. Sadepäivät ovat nimittäin harvoin niitä lemppareitani. Niitä täytyy kuitenkin kestää, olit sitten tropiikissa tai syksyisessä Suomessa. Sadepäivät tuntuvat huomattavasti mukavammilta kun sinulla on varusteet kunnossa, ja ensimmäistä kertaa vuosiin voin sanoa, että anna tulla vaan sade, minä kestän kyllä!

Kerroin pari viikkoa sitten käyneeni tutustumassa itselleni uuteen brändiin jonka tuotteisiin ihastuin valtavasti. Tuo uusi brändi oli tanskalainen sadevaatteita ja -laukkuja valmistava Rains. Olen aivan varma että myös Te ihastutte brändiin, joten tässä pientä maistiaista brändin tuotteista.

150914 viides

sadetakki Rains*, farkut Cubus, laukku Coccinelle, tennarit Tiger of Sweden

150914 kasi 150914 pk

Tanskalaisen Rainsin periaate on valmistaa sadevaatteita jotka sopivat osasiksi toimivaa peruspuvustoa, ja ne tuovat klassista tyylikkyyttä myös järkevään, sään mukaiseen pukeutumiseen. Rains valmistaa ohuesta ja laskeutuvasta sadetakkikankaasta tyylikkäitä trenssejä, rentoja anorakkeja tai vaikkapa klassisen ulsterin mallisia takkeja. Pääsin tutkailemaan takkeja showroomille ja ihastuin niihin valtavasti!

Sain valita mallistosta itselleni takin, ja vaikka sovitin jokaista mallia, niin päädyin silti valitsemaan itselleni sen perinteisimmän, eniten sadetakkimaisen takin*. Tuon takin mittasuhteet olivat minulle parhaat, ja takki istui tyyliini saumattomasti. Postauksen kuvista näkee, että olen käyttänyt ohutta sadetakkia myös niinä päivinä kun sadetta on luvattu tulevaksi, mutta lopulta aurinko on paistanut koko päivän. Takissa on ventiloinnit selässä ja kainaloissa, mutta toki tuo takki hiostaa helteisellä säällä. Takki on kuitenkin niin kaunis, että käyttäisin sitä mielelläni vaikka joka päivä. Ihan varmuuden vuoksi, jos vaikka sattuisi satamaan…

150914 seiska150914 toka150914 ysi

Eilen oli ensimmäinen kunnollinen syyssade ja vetäisin innoissani mustat pitkät Hunterit jalkaan ja puin päälleni uuden sadetakin. On aika harvinaista että voi sanoa tuntevansa itsensä sadekamppeissa tyylikkääksi, mutta siltä minusta eilen tuntui. Vielä kun saisi nuo pohkeet hieman kutistumaan niin olo tuntuisi tyylikkään lisäksi myös mukavalta. Eilisen päivän jälkeen täytyy nimittäin sanoa että kumppareiden pitkät varret tuntuivat aika tukalilta…

Kiitos kuvista Marika!

0

(7) Kommentit

 1. Mä olen kans ihastellut noita Rainsin takkeja ja tilaukseenkin jo miltei yksi keltainen ihanuus olisi lähtenyt, jos takista olisi löytynyt kokoani. <3

  Väitän, että sadepäiväkin voi muuttua iloksi, kun päällä on kunnon sadevaatteet. Eilen ei tosin naurattanut koiralenkillä, kun meiltä ei löytynyt edes sateenvarjoa ja vettä tuli taivaan täydeltä. 😀

  1. Nämä Rainsin sadetakit ovat tyylikkyytensä lisäksi myös todella hyvän hintaisia. Olin hyvin yllättynyt kun kuulin että jo satasella saa tyylikkään takin omakseen.

   Tuo on aina kamala tunne kun sade yllättää yhtäkkiä eikä mukana ole edes sateenvarjoa. Kevyt ja raikas kesäsade vielä menee, mutta nyt on jo niin älyttömän kylmä että kastuminen tietää lähes automaattisesti flunssaa. Toivottavasti ette Epun kanssa tule kipeäksi.

 2. Just mietin, että pitääkö tässä piru vie venyä ja ostaa sadetakki! En ole moista kapistusta omistanut sitten ala-asteen(?) ja suurimpana syynä varmasti juuri tuo mainittu tyyliin sopivuus. Tässähän saattaisi olla potentiaalia!

  1. Minulla on ollut yksi vuosia vanha Marimekon sadetakki käytössä aiemmin, mutta siinä ei ole huppua. Mikä ihmeen sadetakki sen sellainen huputon on??? Yhtä kaikki, nyt löytyi se The sadetakki ja olen supertyytyväinen!

 3. pauliina says:

  sadetakkikin voi siis olla tyylikäs, nyt se on todistettu!

  1. Tismalleen näin pauliina! Tämä takki sopii asuun kuin asuun eikä vie asusta yhtään sen fiilistä pois. Harkitsen vakavasti takin ostamista myös mustana… 🙂

 4. […] vielä paistelemaan lokakuussa, ja joka ulkomuotonsa puolesta sopisi osaksi kaikenlaisia asuja. Ninan ja Emmin Rains-postaukset nähtyäni aloin tosin jo harkita tätä tyylikästä […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.