Pippurikuosinen takki

tunnetila: helpotus

301114 neljas

Kävin siskoni kanssa viikonloppuna Tukholmassa. Jo perinteeksi muodostunut joulunalusristeilymme sujui hämmentyneissä tunnelmissa. Koko risteilyn aikana ei nimittäin tuullut lainkaan. Siis oikeasti ei ollenkaan. Olen todella herkkä kaikelle keinumiselle ja voin pahoin jo Pendolinossa, mutta risteilyllä unohdin välillä kokonaan olevani laivassa. Kävin mm. laivan hoitolassa kasvohoidossa ja nukahdin hoitopedille kahdesti. Hoitolasta pienessä nirvanassa ulos astuessani piti miettiä pariin kertaan missä ihmeen paikassa olin. Ympäristö näytti laivalta, mutta maaperä tuntui vakaalta kuin kallio. Hyvin outo kokemus, joka ei kyllä haitannut meripahoinvoinnista kärsivää lainkaan.

Reissuohjelmastamme kuulette lisää myöhemmin, mutta ihan ensimmäiseksi julkaisen asukuvat, jotka maailman paras siskoni napsi mukisematta.

301114 toka

takki ABA Pukine (second hand), housut Cubus, huivi Balmuir*,
laukku Tory Burch, hanskat Moschino, kengät Rizzo

301114 eka301114 kolmas

Olen ilmojen kylmetessä potenut akuuttia takkikyllästymistä, ja pientä kriisin poikasta on ollut ilmassa joka päivä ulos lähdön yhteydessä. Kävin pari viikkoa sitten läpi kaikki talvitakkini ja laitoin osan niistä kiertoon. Kummallisesti takitkin olivat viimeisen vuoden aikana kutistuneet varastossa, ja osa takeista pääsi samaan ”ei mahdu enää” -kasaan pohkeista kiristävien saappaiden kanssa. Pelastin kirppiskasasta kuitenkin kaksi takkia jotka olin laittanut kiertoon jo viime talvena. Vein molemmat takit ompelijalle ja niitä fiksattiin vähän istuvammiksi.

Kuvien takin ostin kirppikseltä muutama vuosi sitten. Takki oli tehty todella rintavalle naiselle (D-mitoitus, ehkäpä)  ja roikkui siksi päälläni kuin säkki. Tykkäsin kuitenkin takin materiaalista, kuosista ja reilusta rentoudesta, joten ostin takin vaikkei se minulle hyvin istunutkaan. Ompelija fiksasi nyt takin etumusta hieman pienemmäksi, mutta muuten takkiin jätettiin runsaasti reiluutta. Takin vuori on ohut, joten on kiva että sen alle mahtuu paljon lämpimiä kerroksia. Turkulaisen ABA Pukineen ”High Class” takki maksoi jokunen vuosi sitten kirpiksellä 5€ ja kahden takin fiksaamisesta ompelija veloitti 40€. Ei siis lainkaan paha investointi, vaikka siskoni kommentit kyseisestä takista eivät olleet kovinkaan imartelevia…

Vaikkei siskoni takista pitänytkään, ja minullakin on vielä hieman totuttelemista malliltaan noin väljään ulsteriin, uskon, että molemmat takit pääsevät kirppiskassista käyttöön pienten ompelijan tekemien fiksauksien myötä. Akuutein takkikriisi taitaa siis olla ainakin nyt yhdeksi talveksi selätetty ja rahaa säästyi useampi satanen.  Onni on hyvä ompelija!

Kuvat siskoni ottamia, kiitos kiltti!

0

(8) Kommentit

 1. Tarja says:

  Minusta tuo takki on valtavan tyylikkään ja klassisen näköinen. Sopii hyvin juuri noin mustan kanssa, antaa asulle ilmettä. Sinä se osaat tuoda näytille aina uusia asuja, joista tykkään todella paljon – ehkäpä meillä vain on hyvin samanlainen maku, vaikka itse en kyllä onnistu juuri koskaan näyttämään yhtä huolettoman tyylikkäältä… Yritän kovasti ottaa oppia sinusta 🙂

  PS: odotan innolla, joskon tulisi sitä kynttilän tuoksuttelu-raporttia – mahdoitko päästä kosketuksiin niiden Byredon luksus-kynttilöiden kanssa? 🙂 (huomaa tärkeät ”huolet”, kun pitäisi kirjoittaa opinnäytetyötä… )

  1. Nina says:

   No mutta voi kiitos Tarja! <3 Ihana kuulla että takki saa hyvän vastaanoton. Pähkäilin sen kanssa kirppiksellä pitkään, mutta lopulta en voinut jättää noin upeaa kangasta ostamatta. Ja hyvä että ostin, nyt tykkään takista paljon.

   Arvaa mitä?? Pysyin kovana enkä käynyt tuoksuttelemassa niitä kynttilöitä. 🙂 Tai siis myönnetään, yritin mennä, mutta tiskillä oli niin iso turistiryhmä (!) tuoksuttelemassa kaikkea mahdollista, että käännyin kannoillani ja pakenin paikalta. En siis tiedä miltä nuo kynttilät tuoksuvat. (Ja arvaa vaivaako tuo? KYLLÄ! :D)

   1. Tarja says:

    No voi sun: minä niin luotin, että tulee virallinen kynttiläraportti 😀 Ja varmaan vaivaa sinuakin noiden kynttilöiden tuoksut, kun jo kävit niin lähellä niitä – minuakin vaivaa edelleen 😉

    1. Nina says:

     No voi itku! Täytynee buukata pian uusi Tukholman reissu virallista kynttiläraporttia varten. 😀

 2. Ketä ompelijaa olet käyttänyt? Olen laihtunut miltei 20 kg, suuri osa vaatteista on mennyt kiertoon, mutta muutamia suosikkeja olen laittanut sivuun pienennystä varten.

  1. Nina says:

   Voi mikä mahtava uutinen Lumo! Onneksi olkoon valtavasta urakasta! Olen hetki sitten löytänyt oman luotto-ompelijan, Katja Kuplavintagessa. http://kuplavintage.fi/ Suosittelen ehdottomasti testaamaan voiko lempivaatteitasi pienentää uuteen uskoon. Voi että miten ilahduin uutisestasi! 🙂

 3. Minunkin mielestäni takki on tosi hieno ja sopii hyvin tyyliisi. Etenkin kylmimpään talviaikaan on hyvä olla olemassa takki, mihin saa mahtumaan alle paljon lämmintä ja itse tykkään, että kun puen töihin jakun, pitää päällitakin olla tarpeeksi tilava, ettei hartioista ja hihoista ahdista.

  1. Nina says:

   Kiitos Kaisu! Tosi kiva kuulla. Sisko puhui jotain kasakasta ja Venäjästä… 😀 Myös minulla on ollut jo ikuisuuden tuo jakkuongelma, ja tämän takin alle ne kyllä mahtuvat! Tosi kiva juttu!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.