Ruusuja ja joulun tunnelmaa

tunnetila: hämmennys

tukholma puisto3 tukholma puisto6 tukholma puisto5

Tukholman reissumme pääasiallisena tarkoituksena oli virittäytyä entisestään joulun tunnelmaan ja piipahtaa mm. Kungsträdgårdenin joulumarkkinoilla. Markkinat aukesivat yhdeltätoista ja olimme siskoni kanssa paikalla ehkä noin varttia vaille. Kuvittelin, että kesällä todella eloisa puisto olisi täynnä jouluisia kojuja, mutta tuohon aikaan aamusta auki oli ehkä kymmenkunta kojua. Eipä silti, löysin joka kojusta jotain ”oi kato miten ihana” huudon aiheuttaneita juttuja, mutta harmittavan vähän myyjiä oli silti saapunut paikalle.

Keskelle puistoa jäädytetty luistinrata oli auki ja lapset luistelivat kentällä innoissaan. Kauniit kojut olivat täynnä jouluisia koristeita, joululaulut soivat ja myynnissä oli paljon herkullista syötävää. Jouluiseen tunnelmaan oli kuitenkin aika hankala virittäytyä kun puiston laidalla ruoho oli lähes kesäisen vihreää ja ruusut kukkivat.

tukholma joulutori8 tukholma joulutori1 tukholma joulutori3 tukholma joulutori4 tukholma joulutori2

Kävelimme laivalta (Viking Line) rantaa pitkin Kungsträdgårdeniin ja siitä kipaisimme NK:lle ja Östermalmin shoppailukeitaalle. Suosittelen kyseistä reittiä jos haluat reippailla hieman laivalla istumisen jälkeen ja ihailla Tukholman upeimpia rakennuksia meren rannassa. Östermalmilla tunnelma oli hyvin jouluinen ja näyteikkunat oli koristeltu toinen toistaan upeammin somistein. Punainen matto oli levitetty Biblioteksgatanille ja pienet valot vilkkuivat puiden oksilla. Näky olisi ollut illan pimeydessä varmasti hyvin kaunis, mutta me olimme paikalla jo heti kahdeltatoista kun liikkeet avasivat ovensa.

Matkan missiona siskollani ja minulla oli löytää toisillemme joululahjat. Kiersimme liikkeestä toiseen, ihastelimme toinen toistaan kauniimpia asioita, mutta mikään ei kuitenkaan houkutellut tarpeeksi. Siskoni osti itselleen Edbladilta korun, ja vasta jälkeen päin tajusin, että tuo olisi ollut todella hyvä lahja minulta hänelle jos vain olisin hoksannut jutun ajoissa. Ostossaldomme jäi reissussa vähäiseksi, mutta teimme matkalla kuitenkin yhden erinomaisen löydön. Oletteko tienneet, että Östermalmin shoppailualueella on myös Lagerhausin liike?

tukholma3

Olen käynyt aikaisemmin Lagerhausissa Drottninggatanilla, ja tuo kellarissa sijaitseva varastomainen halli on ollut aina mielestäni todella luoltaantyöntävä. Siskoni ja äitini hakevat usein Drottninggatanin liikkeestä mm. lahjapapereita, tuliaisia lapsille ja tarvikkeita askarteluun, minä jään istumaan yläkerran kahvilaan sillä hallimainen alakerta ja sen krääsäpaljous saavat pääni pyörälle ja maailman keinumaan. (Oikeasti, laivassa vietetty yö tuntuu aina huimauksena kun menen tuohon kellaritilaan. Outoa…) Nyt bongasimme Lagerhausin Birger Jarlsgatanilta ja liike näytti kaikkea muuta kuin varastolta. Tuotteiden esillepano sai ne näyttämään kutsuvilta ja liikkeen yleisilme oli huomattavasti enemmän sisustusliikkeenomainen kuin pelkkä krääsävarasto. Tein liikkeestä jopa kivoja ostoksia!

Joululahjaostoksille päädyimme lopulta vasta laivalla. Tulen muuten saamaan siskoltani lahjaksi jotain aivan ihanaa! Ei mitään superkäytännöllistä tai tuikitarpeellista, mutta kaunista, ihanaa ja ylellistä. Näette sitten joulun jälkeen.

Kungsträdgårdenin joulumarkkinat
28.11.-22.12. klo 11-18

Lagerhaus
Birger Jarlsgatan 18

0

(4) Kommentit

 1. Kati says:

  Ihan ensimmäiseksi, sun takki on ihana!! 🙂 Sopivan väljä, mutta ryhdikäs. Me likey! Joulufiilis ei tosiaan ole vielä tarttunut muhunkaan kun sää on vielä niin kovin alkusyksyinen. Pitänee alkaa soittamaan kotona joululauluja ja keittämään joka ilta glögiä… Käyn muuten itse aina Birger Jarlsgatanin Lagerhausissa, se on tuhannesti miellyttävämpi kuin Drottninggatanin myymälä! Kävin viimeksi toissapäivänä, jolloin ostin kasan kynttilöitä ja joulupaperia. Mukavaa joulunodotusta Nina!

  1. Nina says:

   Kiitos Kati, tykkään kyllä itsekin tuosta takista aikalailla. Ja tuo Östermalmin Lagerhaus oli kyllä löytö! En tiedä miten en ole aikaisemmin huomannut sitä. Olisipa ollut muuten hassua törmätä sinuun siellä ostoksilla. 😀 Mun teki mieli ihan hirmuisesti laittaa sinulle viestiä ja pyytää kahville minun ja siskoni kanssa, mutta lopulta emme ehtineet istahtaa aloillemme hetkeksikään. Oli taas liikaa paikkoja joissa halusimme ehtiä päivän aikana käymään. Mutta seuraavalla kerralla kun tulen Tukholmaan niin laitan kyllä viestiä. 🙂

   Ihanaa joulun odotusta sinullekin Kati!

 2. Viime vuoden Tukholman reissulla mieheni, joka yleensä tulee kiltisti kauppoihin mukaan, mutta ei kuitenkaan välttämättä innostu, halusi ostaa Lagerhausista tuleviin vappujuhliin kivan näköisiä kattaustarvikkeita! Olisikohan ollut tuo Östermalmin liike? En muista enää missä se oli, mutta oli enemmän sisutusliikemäinen kuin Tiimari-tyyppinen.

  Kööpenhaminassakin oli eri paikoissa joulumarkkinoita, mutta mitään todella innostavaa niissä ei ollut. Tavara oli enimmäkseen aika halvan näköistä teollista tuotetta. Tivolissa olimme viime vuonna markkinoilla, siellä oli kaikenlaista kivaa käsin tehtyä, mutta ajanpuutten vuoksi emme nyt menneet sinne.

  1. Nina says:

   En ihmettele jos tuo liike saa myös miehen innostumaan. Se ei ole liian fancy vaan helposti lähestyttävä, ja kun hinta on kohdillaan niin liikkeestä tekee mieli ostaa valtavasti kaikkea. 😀

   Kööpenhaminan joulumarkkinat kuulostaa ajatuksena ihanalta, mutta onpa jännä kuulla etei tarjonta ollutkaan niin mahtavaa mitä olisi voinut kuvitella. Kyllä joulumarkkinoilla täytyy olla käsintehtyjä juttuja, eihän niissä muuten pääse yhtään tunnelmaan. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.