Hiusharjojen Rolls-Royce

tunnetila: ihastus

mason pearson3

Ennen Lontoon reissua laadin matkalle mukaan ostoslistan. Listalla luki ”Burberryn trenssi alennusmyynneistä, Mason Pearsonin harja Libertyltä, kashmirneuleita Uniqlon alesta”.

Pyrin aina ostamaan ulkomailta itselleni tuliaisia matkakohteen mukaan. Italiasta italialaisia tuotteita, Jenkeistä amerikkalaisia jne. Ikuisuushaavelistallani on ollut jo monta vuotta kaksi tuotetta, jotka olen päättänyt hankkia vasta sitten kun pääsen taas Britteihin. Nuo tuotteet olivat maailman parhaaksi hiusharjaksi tituleerattu Mason Pearsonin harja, ja brittiklassikko Burberryn trenssi. (Japanilaiset Uniqlo ja usein myös Muji, tekevät poikeeuksen sääntöön, ja aina kun pääsen kaupunkiin jossa on Uniqlo, sinne on päästävä. Kauhulla odotan mitä tapahtuu jos joskus matkustan Japaniin…)

mason pearson1 mason pearson2

Tällä kertaa vedin vesiperän Burberryn trenssin kanssa. Kaipaamani klassikkomallit eivät olleet (tietenkään) alennuksessa, ja niiden normaalihinta oli ihan sama kuin Suomessa. 1300€ trenssistä ei ole mielestäni kovinkaan järkevää kuluttamista, joten jätin Burberryt sikseen ja keskityin hiusteni hyvinvointiin.

Mason Pearsonin harja löytyi onneksi Libertyltä (ehkä maailman ihanin luksustavaratalo, joka muuten myy myös kotimaista Balmuiria!!) ja kun olin juuri jättänyt ostamatta 1300€ maksavan trenssin, tuntui sata euroa hiusharjasta pikkurahalta.

Normaalitilanteessa sadan euron harja kuulostaa pöyristyttävältä (menee vähän samaan kategoriaan kuin aiempi kynttiläkeskustelu), mutta kun samalla toteutui vuosien haave, ja kun hiukseni kaipaavat tällä hetkellä kaiken mahdollisen hoidon ja huolenpidon, oli ostokseni todella harkittu ja olen siitä onnellinen joka päivä.

Mason Pearsonin harjoja on valmistettu Lontoossa vuodesta 1885 lähtien, ja iso osa harjasta tehdään käsin. Sarjasta löytyy eri hiustyypeille omat harjansa, myös kokoja ja värejä löytyy useita. Nylon -harjaksiset harjat ovat edullisempia, mutta halusin itse ehdottomasti ohenevien hiusteni vuoksi villisian harjaksista tehdyn harjan.

Sain apua harjan valintaan Libertyn henkilökunnalta, ja päädyimme valitsemaan minulle sarjan hellävaraisen sensitive -harjan. Pidän harjasta valtavasti! Harja hieroo ihanasti päänahkaa, mutta on huomattavasti pehmeämpi ja hellävaraisempi kuin perusmalli. Hiukset todellakin tuntuvat erilaiselle harjaamisen jälkeen, ja olenpa myös lukenut harjan parantaneen ohuiden ja hentojen hiusten kuntoa merkittävästi.

Harjan lisäksi paketiin kuuluu puhdistusharja, jolla harjaa puhdistetaan säännöllisesti. Oikealla hoidolla aitoharjaksinen harja voi kestää uuden veroisena kymmeniä vuosia.

Mason Pearson
hiusharjojen aateliaa

1

(4) Kommentit

 1. Mulla on juurikin arkikäytössä tämä Sensitive (yli 10 vuotta sama harja, se on vielä kuin uusi), tykkään, että harja on näppärän kokoinen ja takut selviät hellävaraisesti. Sillä on myös helppoa saada hiukset siististi suosikkikampaukseeni tiukkaan ponnariin. Kirjoittelin näistä itsekin blogiini oliskohan vuosi takaperin, että en voisi kuvitellakaan käyttäväni mitään muita harjoja, koska Mason & Pearsonit on vaan parhaita. Löytyy myös matkakoko, jolla pärjää hyvin esim. viikonloppureissut. Monien muiden ihannoimat Tangle Teezerit eivät olleet yhtään mun juttu. Tiedän, että monia kirpaisee maksaa harjasta noin paljon, mutta voin sanoa, että se on joka sentin arvoinen.

  1. Nina says:

   Jee, hyvä kuulla että 10 vuotta vanha harja on edelleen maineensa veroinen. Mä aloin kans heti haaveilemaan tuosta myös matkakoossa. Onneksi ne pienet on edullisempia niin ei enää kirpaise niin pahasti. 🙂 Mä en kans tykkää yhtään Tangleista. Ei sovellu mun käteen lainkaan. Kyllä harjassa nyt varsi täytyy olla. 😀 😀

 2. Olen tuosta luksusharjasta lukenut aiemminkin ylistystä, mutta en ole koskaan kokeillut. Välillä kannattaakin pysähtyä miettimään hintaa per käyttökerta, jos tuo on kymmeniä vuosia päivittäin käytössä, ei kertahinnaksi jää paljoakaan.

  Itselläni on vaatimattomasti nyt japanilaishotellin kylppäristä napattu pieni harja (siellä oli perusturistihotelleissa aika mukavasti huomioitu matkustajien tarpeet; oli pikku hiusharja, höylä, hiuslenksuja, hammastahna, -harja ja -lankaa, pumpulia, pumpulipuikkoja ja tietysti hoitoaine, shampoo ja suihkusaippua).

  Balmuir on päässyt kivasti maailman luksustavarataloihin. Heidi kertoi missä kaikkialla heillä on Tokiossa myynnissä tuotteita ja Isetanin upeasta tavaratalosta bongailinkin Balmuirin mohairhuiveja.

  1. Nina says:

   Kiva matkamuisto tuo hotellista mukaan naapattu harja. Muistuu varmaan joka kerta kiva reissu mieleen kun harjat hiuksia. Niin tosin tulee tästäkin mieleen tuo Lontoo, siinäkin mielessä siis olen iloinen että ostin tuon juuri sieltä mistä halusin enkä tilannut netistä. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.