Tuoksujen lumo (ja tuoksuarvonta!)

tunnetila: tykkäys

tuoksut2

Omistin ennen yhden hajuveden kerrallaan. Käytin yhtä ja samaa tuoksua ympäri vuoden, päivällä töissä ja illan riennoissa. Nykyään saatan käyttää eri tuoksua viikon jokaisena päivänä. Muutos on hämmentävä, enkä oikein tiedä mitä siitä ajattelisin.

Muistan kun kerran unohdin huivini työpaikan illanistujaisiin. Miespuolinen työkaverini juoksi perään. ”Hei sä unohdit huivisi!” Ihmettelin mistä hän tiesi että huivi on minun. ”Tuoksusta. Huivissa tuoksui sama parfyymi mitä sinä käytät.” Hämmästyin. En ollut ajatellut että minulla on joku oma signature tuoksu. Käytin tuohon aikaan yhtä ja samaa tuoksua varmaan viisi vuotta.

Kuvassa yllä (ja alla) näette minulla tällä hetkellä käytössä olevat tuoksut. Kuusi tuoksua, joista oikeanpuoleinen (Givenchyn Ange ou Demon Le Secret) loppui viime viikolla. Muita tällä hetkellä käytössä olevia tuoksuja on niin ikään Givenchyn Eaudemoiselle de Givenchy Eau Florale ja Dahlia Noir L’eau, See By Chloén viime kevään tuoksu Eau Fraiche* ja tämän kevään uutuus Si Belle* ja Laboratorio Olfattivon Décou-Vert.

tuoksut1

Mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän alan pitää makeista tuoksuista. Aika kummallinen yhtälö. Luulisi että kun itse aikuistuu, niin myös tuoksumaailma aikuistuu siinä samalla. Mitä vielä! Givenchyn tuoksuista Le Secret oli ehdottomasti makein, suorastaan imelä, ja käytin pullon tyhjäksi hetkessä. Dahlia Noir on Givenchyn kolmikosta aikuismaisin, ja olen huomannut käyttäväni sitä vain iltatilaisuuksissa.

Laboratorio Olfattivon tuoksussa on kukkaisuutta, mutta olen aistivinani siinä myös pehmeää toffeeta. Ihanaa pehmeää toffeeta! Tuoksu on todella huumaava. Tartun arjessa tuohon tuoksuun juuri nyt useinmiten.

Viime keväänä käytin lähes ainoastaan Chloén Eau Fraichea, mutta juuri nyt se tuntuu minusta hieman liian kukkaiselta ja jotenkin liian intensiiviseltä. Olen huomannut tarttuvani tällä hetkellä pehmeämpänä leijaileviin tuoksuihin. Myös Chloén tämän kevään uutuus, Si Belle, on hyvin intensiivinen ja itse asiassa muutenkin hyvin samantyylinen tuoksu mitä Eau Fraiche, mutta kukkaisuuden lisäksi siinä on hieman sitrusmaisuutta joka piristää tuoksua ja tuo siihen uutta vivahdetta.

daisy delight

Jos sinulla ei ole vielä suosikkituoksua tälle keväälle tai tulevaan kesään, niin nyt sinulla on mahdollisuus voittaa itsellesi sellainen! Tähän postaukseen kommentoineiden kesken arvotaan nimittäin Marc Jacobsin Daisy Delight tuoksu* (50ml). Tuoksu on ihanan kesäinen ja raikas ja sopii hyvin raikastamaan lämpimiä kesäpäiviä.

Tämä postaus oli tällä kertaa kosmetiikkaviikon viimeinen. Arvon jokaisen päivän voittajat sunnuntai-iltana 26.4. klo 21.00. Siihen asti on siis aikaa kommentoida kaikkia tällä viikolla julkaistuja kosmetiikkaviikon postauksia.

Onnea kaikille arvontoihin ja mukavaa viikonloppua!

0

(55) Kommentit

 1. Ellu says:

  Mä taas olen ennen ollut kovinkin vaihtelunhaluinen tuoksujen suhteen mut nyt vanhemmiten mulle on valikoitunut yksi suosikkituoksu. Sitä olen käyttänyt vuosia. Tosin hiljattain ostin yhden toisenkin tuoksun ja sitä käytän välillä. Mielestäni voisi olla montakin tuoksua eri tilanteisiin, mut hyvien löytäminen ei ole ihan niin helppoa. Se mikä toisella tuoksuu hyvältä, voi itsellä tuoksua ihan erilaiselta. Ihania arvontoja muuten ollut tällä viikolla 🙂

 2. Mä olen just sellainen luottotuoksuun jumahtaja, ja pysyn myös mieluiten turvallisissa, aika saman tyyppisissä tuoksuissa. Toki joskus jonkun näytepakkauksen saatuani saatan ottaa vaikka matkalle mukaan ihan erilaisen. Sitten nuuskuttelen sitä, että ”ihan kiva mutta enpä kyllä tuoksu yhtään itseltäni” 😀

 3. Tykkään tosi eri tyyppisistä tuoksuista. Ainoastaan todella itämaiset ja mausteiset tuoksut eivät uppoa, niistä tulee itselleni sellainen ”pala kurkkuun olo”. Vaikka vaihtelen tuoksua oikeastaan päivittäin, minulla on n. viitisen sellaista lempparia, joita vuosien saatossa aina vaan ostan yhä uudestaan ja uudestaan uuden pullon.

 4. Viola says:

  Ihana arvonta! Olen vannonut jo vuosia Kenzon nimeen. Pitkän tovin olen testaillut Daisya ja Issey Miyaken tuoksuja. Daisy varmaan lähtee seuraavan kerran ostoskoriin!

 5. kaija says:

  Ihana arvonta, tahtois uuden tuoksun

 6. Mari says:

  Ihana arvonta! Minulla on muutama suosikki tuoksu, joita tulee käytettyä.

  [email protected]netti.fi

 7. Vaihtelen tuoksuja päivittäin fiiliksen mukaan.

  Monet mausteiset tuoksut, jotka saattavat ihastuttaa jonkun toisen iholla muuttuvat helposti tunkkaisen hajuisiksi. Lienee tekemistä ihon happamuuden kanssa. Sen sijaan hedelmäisen makeat ja toisaalta raikkaat sopivat hyvin.

  Tämä kuulostaakin juuri sopivalta tuoksulta minulle, joten ehdottomasti mukana arvonnassa.

 8. Sandi Österlund says:

  käytän myös tuoksujen suihkugeeliversioita, joide mukaan määräytyy helposti päivän tuoksu!nyt olisi hakusessa tulevan kevään ja kesän tuoksu, kyseessä olevaa tuoksua haluaisin kokeilla, raikas ja pirskahtelevä kuin kuin kesämorsian, sopisi minulle!:)

 9. pauliina says:

  minulla on tällä hetkellä 3 -4 avattua pulloa käytössä ja yritän käytellä niitä pois ennen kuin saan avatakaan seuraavia kaapissa majailevia pulloja. eli vaihdellen käytän tuoksuja. raikas kesätuoksu olisi tervetullut, tällä hetkellä kun tulee useimmiten tartuttua acorellen vanillaan. ja sehän ei ole raikasta nähnytkään! 🙂

 10. Niin kauniita nuo sinun tuoksupullot. Mukana arvonnassa ja ihanaa viikonloppua!

 11. sikkuralla says:

  Kiva arvonta. Minulla on kaksi kestolempparituoksua, mutta olisi kiva kokeilla välillä jotain ihan muuta.

 12. -Selma- says:

  Viime keväänä olin hullaantunut ruusuisista tuoksuista. Ja ostinkin yhden ruusutuoksun itselleni.
  Tälle keväälle/kesälle pitäisi löytää jotain uutta.
  Tuo Daisy Delight voisi olla potentiaalinen vaihtoehto, pullokin on niin ihana! 🙂

 13. Rakastan tuoksuja ja tykkään niitä myös vaihdella riippuen päivästä ja tunnelmasta. Tätä mulla ei oo eli ilman muuta ostallistun arvontaan 🙂

 14. Mä tykkään tuoksuista mutta en voi vaihdella niitä kovin tiheästi koska OCD. Jos mulla on tänään farkut ja esim. Cleanin Cool Cottonia, en voi laittaa huomenna samoja farkkuja ja Escadan Taj Sunsetia koska en kestä ajatusta tuoksujen sekoittumisesta. Kuulostaa tosi sekopäiseltä:D Mutta nuo on tällä hetkellä käytössä olevat tuoksulempparit, uudet ihanat on aina tervetulleita:)

 15. Teija H says:

  Mä oon itsessäni huomannut myös saman, että vanhemmiten oon alkanu tykkäämään makeista tuoksuista.

 16. Johanna says:

  Tänään on tapahtunut vain hyviä asioita, joten pakko hypätä arvontaan mukaan! 🙂 Jospa onni jatkuisi koko päivän ajan.

 17. MM says:

  Uusi tuoksu on aina tervetullut tähän taloon

 18. Oih! Ihan voisit vaikka mun huomisten synttäreiden kunniaksi arpoa tän mulle 😀

 19. Sofia says:

  Joo,uutta tuotetta olisi kiva päästä kokeilemaan. Tykkään vaihdella.

 20. Anne says:

  Ihana arvonta. Olisi aika saada uusi tuoksu:-)

 21. laika says:

  Mukana arvonnassa!

 22. Oi, uusi tuoksu olisi ihan huippu. Ostin viime kesänä Nizzasta Fragonardin tuoksun, jota olen nyt käyttänyt taukoamatta, mutta oikeasti haluaisin säästellä sitä iltoihin. Kaipaisin kevääseen jotakin kepeämpää 🙂

 23. Rouva R says:

  Olen kokenut saman kehityskaaren kuin sinä: ensin jumitin samaa tuoksua pullo pullon perään. Nyt on kaapissa monia, joista neljä valikoituu arkeen. Muutama matkoille (sopivan pieni pullo, heh), mökillä pari kesätuoksua, muutama huti…
  Kiitos kivasta arvontaviikosta!

 24. Tarja says:

  Huivifriikkiyden lisäksi olen ainakin ollut tuoksufriikki 🙂 Tuoksut ovat minulle tärkeitä ja hajuvesiä löytyy hyllystä monenlaisia, joita vaihtelen mielialan mukaan. Ja tuo arvonnassa oleva tuoksu kyllä kelpaisi 🙂 Ensinnäkin: pullon on IHANA! Ja toiseksi: tämä on jo tuoksuteltu ja hyväksi havaittu. Uusi kesätuoksu olisi ihana, nyt vain ei budjetti kestä hankkia sellaista itse, joten peukut pystyyn arvontaan 🙂

 25. Kaisa says:

  Ennen ostin joka kesäksi Escadan uuden kesätuoksun, viime vuodet menty samoilla tutuilla. Nyt voisi olla taas aika kokeilla uutta! 🙂 Ihmeen paljon uusi tuoksu piristää.

 26. Alva says:

  Itse olen edelleen tuoksujumittaja, tosin vuodenaikojen mukaan: talvella mausteisempaa, kesällä kukkaisempaa 🙂 Kaipaisin valikoimaan jotain uutta, ehkä tästä olisi kesätuoksuksi!

 27. saya says:

  Hassua miten kaikki hajuvesipullosi sopivat täydellisesti yhteen 😀 Ennen minullakin oli vain yksi hajuvesi, nyt hajuvesiä on kertynyt muutamia ja lisäksi omistan vartalotuoksuja 🙂 Hetkeen en ole uutta hajuvettä hommannut, ehkä daisy delight olisi tämän kesän tuoksu 🙂

 28. Kaisa says:

  Mulla on usein ollut juuri Daisy-tuoksu kevättuoksuna, mutta tätä uusinta en ole edes ehtinyt tuoksutella! On kyllä varmasti ihana.

 29. Oi mukana

 30. Sanna says:

  En edes muista, milloin olisin ostanut itselleni uutta tuoksua…joten josko nyt nyt onni suosisi 🙂

 31. klaara says:

  Mukana arvonnassa. Totta on, että sitä jämähtää käyttämään aina samaa tuoksua. Ja kun on uskaltanut vaihtaa, huomaa myöhemmin, ettei se pitkään käyttämä tuoksu niin kovin hyvä ollutkaan. Kyllästyminen?
  Aurinkoista viikonloppua!

 32. Ansa-Maria says:

  Voisikohan tästä tulla uusi suosikki? Olen luottanut tähän asti vain Cleanin raikkaisiin tuoksuihin 🙂

 33. anna s. says:

  Tuo Daisy on ihana tuoksu! Itse en ole sitä vain koskaan raskinut ostaa 🙂 Osallistun siis arvontaan ja toivon parasta 😉

 34. Marjo says:

  Mukana arvonnassa, vaikuttaa ihanalta tuoksulta.

 35. PS says:

  Täälläkin tuntuu, että tuoksumieltymykset ei ollenkaan pysy iän mukana. 😀 Mutta jätän mielelläni ne ”aikuisimmat” muille ja menen sen mukaan, mistä nenä tykkää. En ihan makeimmista välitä, mutta jotain hedelmäistä kaipaan useimmiten.

 36. Kay says:

  Minä jumitan niin yhdessä ja samassa tuoksussa, että uusi tuoksu olisi tervetullutta vaihtelua 🙂

 37. Annis says:

  Itselläni on hajuvesin kanssa ollut jo monta vuotta niin, että minulla on kerralla käytössä yksi hajuvesi, jonka loputtua ostan aina uuden, erilaisen tuoksun. Joskus sain kaupanpäällisenä pienen hajuvesinäytteen ja kuinka raikkaalta ja uudelta se tuoksuikin sen vanhani rinnalla! Tuoksu ei ollut yhtään sellainen jota osaisin kuvitella ostavani ja käyttäväni pullon kerrallaan, mutta jotain ihanaa erilaista siinä oli sen jo niin tutuksi tulleen käytössäolevan tuoksun kanssa. Ehkä sitä täytyisi ainakin kaksi tuoksua olla kaapissa ja vuorotella niillä, ei ehtisi omakaan nenä liikaa tottua tiettyyn tuoksuun 🙂

 38. Tainak says:

  Vähän samaa havaittavissa täällä, tuoksuissa suunta ollut makeampaan! On pitänyt kokeilla MJ:n Daisyä kyllä ja käytän jotain tuoksua päivittäin. Ulos lähtiessä on alaston olo, jos tuoksu unohtuu 🙂

 39. moonangel says:

  Aika harvoin tulee käytettyä tuoksuja niin työn puolesta kuin vapaa-ajalla. Pitäisi varmaan opetella käyttämään vapaa-ajalla 🙂

 40. Piia says:

  Nuorempana en käyttänyt tuoksuja arkena lainkaan. Nyt iän myötä tuoksut kuului jokapäiväiseen arkeen. Aikaisemmin pidin kirpeimmistä tuoksuista mutta myös iän myötä maku muuttunut takaisin makeampiin. Löytyy kyllä edelleen muuta raikkaampi ja kipakampi tuoksu joita aina välillä innostun käyttämään.

  Piia

 41. Annahoo says:

  Jämähdän tuoksuihin tosi pahasti ja uuden tuoksun löytäminen on hankalaa. Pisimpään olen käyttänyt DKNY:n Woman tuoksua, vuodesta 2000! 🙂

 42. Adalmina says:

  Rakastan tuoksuja, suosikki varmaankin Marc Jacobsin Daisy 🙂 Jos tykästyn johonkin tuoksuun, niin käytän yleensä vaan sitä!

 43. Vaikuttaa ihanalta tuoksulta

 44. Sini says:

  Itse aikoinani ostin tuon ensimmäisen Marc Jacobsin Daisyn ja ihastuin täysin, joten voisin kuvitella tykkääväni myös tästä uudesta versiosta. Muuten pidänkin sitten hyvin eri tyyppisistä tuoksuista. Vaihtelen tuoksua mielialan mukaan: joskus kukkaista, joskus hedelmäistä ja lapsellisen tyttömäistä. Kovin mausteisista tuoksuista en kuitenkaan välitä…

 45. Ihanaa, rakastan erilaisia tuoksuja, erityisesti kukkaisia 🙂 Mukana siis arvonnassa!

 46. Aiemmin käytin tuoksuja todella paljon, mutta nyt kolmen raskauden ja lapsen imetyksen myötä tuoksujen käyttö on jotenkin jäänyt. Nyt, kun palailen taas ”normitilaan” viimeisimmän vauvavuoden jälkeen, olisi ihana löytää joku hyvä uusi tuoksu käyttöön!

 47. Olen tuoksujen suurkuluttaja. Putelissa ei kauan nokka tuhise 🙂 Eniten pidän makeista, hedelmäisistä tuoksuista, mutta en karsasta kukkaistuoksujakaan.

 48. Pidän kevyistä, luonnollisista tuoksuista. Liian makeat tai mausteiset eivät miellytä ja saan niistä päänsärkyä. Daisyn originaalituoksusta muistaakseni pidin kovastikin 🙂

 49. Töissä en tuoksuja voi käyttää, joten viikonloppuisin on ihana tuoksutella lemppariani Cliniquen Happya. Muutenkin pidän kukkaistuoksuista eniten!

 50. Hedelmäiset, makeat tuoksut olivat SE juttu joskus teininä ja nuoruusvuosina. Nyt kolmenkympin paremmalla puolella olen siirtynyt vähän hillitympiin ja kukkaistuoksuihin. Mausteisista en puolestaan pidä lainkaan.

 51. kaija says:

  kyllä uudet tuoksut houkuttaa, ei vain raaski ostella, siksi mukana arvonnassa

 52. Nelliina says:

  Hyviä tuoksujahan ei voi naisella olla koskaan liikaa, siksi mukana arvonnassa 🙂

 53. kikke says:

  mukana arvonnassa

 54. saara says:

  Olen käyttänyt koko elämäni ajan tasan kahta tuoksua, molemmat CK. Ei kun hei, ihan nuorena, mulla oli yksi, muistaakseni blue niminen, joka lopetetttiin :D. Vois olla aika kokeilla uutta!

  1. Hih, vaihtelu voisi virkistää. 🙂 Mutta jos on löytänyt sen THE tuoksun jo nuorena, niin siitäkin on kyllä kiva pitää kiinni.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.