Matkalla Venetsiassa

tunnetila: muistelu

venetsia11venetsia1

Parasta Venetsiassa

+ Autottomuus. Ei autoja, ei pakokaasuja. Autottomuudesta johtuen myös turvallisina ja rauhallisina pysyvät kadut.

+ Venetsian Biennale. Jo 1800-luvulta asti järjestetty, koko Venetsian kattava taidetapahtuma. Kaupungilla kävellessä törmäsi tämän tästä Biennaleen liittyviin taidenäyttelyihin. Parhaana päivänä pakenimme paahtavaa hellettä viiteen näyttelyyn. Koimme ja näimme valtavasti hienoja juttuja eri alojen taiteilijoilta ympäri maailmaa. Myös upeat rakennukset, joissa näyttelyitä järjestettiin, olivat monet nähtävyyksiä jo itsessään.

+ Kauniit sillat, joita Venetsiassa on yli 400. Istuimme useina iltoina kanaalien rannoilla, siltojen kupeessa, ja vain katselimme ohi lipuvia veneitä, gondoleita ja ihmisiä.

venetsia4venetsia2

+ Lidon saari. Kun Venetsian ruuhkaisimmilla saarilla alkoi helle ja ihmispaljous ahdistaa, päivä biitsillä Lidossa oli täydellinen valinta. Toki uimarannat olivat noilla helteillä täynnä, mutta Lidon keskustassa mahtui helposti lounaalle tai drinkille.

+ Antonio Vivaldi. Venetsiassa syntyneen säveltäjäsuuruus Antonio Vivaldin teoksia esitettiin useammassakin kappelissa joka ilta. Turisteille suunnatut konsertit epäilyttivät ensin. Mietin, tarjotaanko turisteille ”sinne päin” olevia solisteja ja epävireisiä orkestereita. Eräänä iltana satuimme erään kappelin viereen juuri ennen konsertin alkua, ja kun muutakaan ohjelmaa ei ollut, ostimme liput konserttiin. Ilta oli hämmentävän onnistunut. Vivaldin klassikot soivat taidokkaasti ja solistitkin kuulostivat maallikon korvaan oikein hyviltä.

+ Kokonaisuutena niin uniikki ja maaginen paikka, että jos vain yhtään kiinnostaa, niin Venetsiassa kannattaa todella käydä edes kerran elämässä. Jos muut matkakohteet menevätkin mielessä sekaisin, niin Venetsian matkan muistaa luultavasti aina.

venetsia3 asu1_01

toppi Majestic Filatures, shortsit H&M, laukku Gianni Chiarini, espadrillat Amust

venetsia7venetsia10

Tylsintä Venetsiassa

– Keskustan turistimassat. Ymmärrän toki, että Venetsia elää turismista, ja kiva että matkailijoita kohde kiinnostaa, mutta San Marcon saarella turisteja ainakin näin heinäkuussa oli ihan älyttömän paljon. Tuntui, ettei koko saarella nähnyt mitään autenttista venetsialaista, vaan kaikki mitä tarjolla oli, oli siellä ainoastaan turisteja varten.

– Hirvittävän hintaiset hotellit. Vaikka Venetsia on pieni kaupunki, on se tupaten täynnä hotelleja. Luulisi siis, että siellä olisi jonkinasteista hintakilpailua. Mitä vielä! Venetsiassa tiedetään, että turistit kyllä tulevat, maksoi yöpyminen mitä maksoi. Maksoimme kahden viimeisen yön hotellista, jossa netti toimi vain ala-aulassa, hintaan ei kuulunut aamiaista, huone oli hyvin pieni eikä hotellissa toiminut tappohelteillä ilmastointi, suorastaan törkeän hinnan sen tasoon nähden. Hotellin sijainti oli kuitenkin erinomainen ja se oli kivalla alueella San Polossa.

venetsia12 venetsia16venetsia13

– Jos et pidä paahtavasta helteestä, älä matkusta Venetsiaan (tai Italiaan yleensäkään) heinäkuussa. Itse nautimme helteestä täysin siemauksin (paitsi unettomista helleöistä), mutta jos et pidä kuumuudesta, niin valitse joku toinen matkakohde heinä-elokuussa.

– Keskustan alueen ravintolat tarjoavat pääosin bulkkipizzaa ja -pastaa kovaan hintaan. Vaikka hintataso ei Venetsiassa missään ole kovinkaan edullinen, niin suosittelen kävelemään, kävelemään ja vielä vähän kävelemään, ja vasta sitten istumaan illalliselle. Huomioitavaa on myös se, että jos haluat illallistaa suosituissa ravintoloissa, niin pöytäväraus on aika ehdoton.

Siinäpä muutama plussa ja miinus Venetsiasta. Plussat voittavat tässä postauksessa määrällisesti, ja positiivisia asioita Venetsiasta on mielessä paljon enemmän kuin negatiivisia. Miinuksia on oikeastaan kaksi: turistimassat ja hintataso. Kun nuo asiat ottaa huomioon ja suhtautuu niihin maltilla jo Venetsiaan mentäessä, kaikki tulee menemään hyvin ja reissu onnistuu lähes varmasti!

Ps. Valitan koko ajan Venetsian turistimassoista, mutta paria kuvaa lukuunottamatta postauksen kuvissa ei ole lainkaan ihmisiä. Heh, puhuinko itseni pussiin? Kuvat kertovat, että pyrimme jatkuvasti löytämään Venetsiasta myös jotain autenttista, ei turistien kansoittamia osia. Ja kuten kuvista näkee, onnistuimme siinä ihan mukavasti. Etsivä siis löytää omaa rauhaa, myös Venetsiassa.

0

(4) Kommentit

 1. HeidiV says:

  Kiitos ihanista Venetsia-kuvista! Minä onnekas olen päässyt käymään siellä kerran ja rakastuin kaupunkiin <3 Majoituimme Lidon saarelle, josta pääsi kaupunkiin vesibussilla. Onhan se aikamoinen turistirysä paikoin, mutta myös ihana ja ainutlaatuinen paikka. Olen siis listaamistasi plussista ja miinuksista samaa mieltä kanssasi!

  1. Nina says:

   Työkaverini joka on käynyt Venetsiassa useita kertoja suositteli meillekin asumista Lidossa. Ajattelimme kuitenkin, että Lido on liian kaukana keskustasta, ja hylkäsimme ajatuksen sen vuoksi. Noh, jos olisimme kuunnelleet häntä, olisimme säästäneet paljon rahaa, tai saaneet ainakin vastaavasti samalla rahalla paremman hotellin, ja säästyneet osittain turistimassoilta. Noh, onpahan nyt sitten asuttu ihan ytimessä ja koettu Venetsia koko hulluudessaan. 🙂 Lido tuntui kyllä mukavan rauhallisesta pääsaariin verrattuna.

 2. merikukka says:

  Kun ensin katsoin kuvia, ihmettelin, että onpa autiota ja rauhallista, mutta kuvat näköjään hämäsivät 😀 Onhan tuo Venetsia nähtävä, vaikka minulla on ennakkoasenne tällaisia turistipaikkoja vastaan. Joo, turistirysät eivät pahemmin innosta, varsinkin kun se näkyy hinnassa. Tuo silta näyttää niin tutulta, olisiko jostain Woody Allenin elokuvasta?

  1. Nina says:

   Heh, ajattelinkin että noita kuvia täytyy vähän selittää. Siellä oli oikeasti valtavasti turisteja, mutta jos haluaa rauhaa, sitäkin löytyi. Eli jokaiselle jotakin. Ja kyllä, on tuo näkemisen arvoinen paikka.

   Sillasta en osaa sanoa onko ollut leffoissa… Ainakin Bondeja Venetsiassa on kuvattu ja niissä maisemissa käytiin ihan sattumalta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.