Kasvot UV-kameran kautta

tunnetila: kiinnostus

Niveateltta2

*yhteistyössä Nivea*

Kävin keskiviikkona työpäivän jälkeen Hietsussa uimassa ja samalla piipahdin Nivean teltassa kuvauttamassa ihoni UV-kameralla.

Näin itseni koko ajan kameran ruudulta, ja kuvassa näkyi selvästi kun laitoin kasvojen iholle pieniä aurinkovoidetipluja ja vedin poskille aurinkovoideviivat. Kasvoni olivat muuten valkoiset, mutta aurinkovoideläiskät näkyivät kuvassa mustina. Noilta mustilta osin kasvoni olivat siis suojattu auringon UV-säteiltä.

Luulin etukäteen, että kamera näkee ihon kunnon, ja näyttää onko iholla jo auringon aiheuttamia muutoksia. Olin vähän pettynyt kun kamera ei toiminutkaan kuvittelemallani tavalla. Kamera siis näytti sen, miten tärkeää on suojata iho aurinkovoiteella ja miten tarkasti voiteen levitys kannattaa tehdä jottei valkoisia, suojaamattomia kohtia jää iholle.

Niveateltta6Niveateltta7Niveateltta3Niveateltta4

Pieni pettymys kameran toimintatavasta muuttui kuitenkin pian kiinnostukseksi. Paikalle nimittäin saapui yhtä aikaa bloggaajakollegani Jutta ja päätimme ottaa kameran edessä yhteiskuvia. Minun ihoni näkyi kameran kuvassa selvästi vaaleana, mustin aurinkovoidepilkuin somistettuna. Jutan kasvot olivat täysin tummat, eikä aurinkovoidepilkut erottuneet lainkaan. Testasimme yhteiskuvaa moneen kertaan ja lopputulos oli aina sama. Jutta ehti jo huolestua. Oliko hänen ihossaan jotain todella pahasti vialla, vai miksi hän näytti kuvassa niin tummalta? Yhtäkkiä tajusin mistä tuo johtui. Jutalla oli kasvoillaan meikkivoide, jossa oli jo valmiiksi suojakerroin! Siitä tuon oli pakko johtua.

Jutan meikkivoiteen aurinkosuoja siis todella toimi, UV-kamera todisti sen. Minua alkoi kiinnostaa miksi minä näyin kuvissa ihan vaaleana, vaikka minullakin oli mielestäni kasvoilla suojakerroin. Olen käyttänyt kesän ajan kasvoillani koostumukseltaan aivan ihanaa ja hyvin kevyttä BB-voidetta jossa on suojakerroin 25. Onkohan nyt niin, että BB-voiteessani ei todellisuudessa olekaan kunnollista suojakerrointa? Vai onko ohut BB-voide voinut kadota kasvoiltani päivän aikana? Tuo taitaa jäädä ikuiseksi mysteeriksi, mutta saipa ainakin minut miettimään kovasti kannattaako uskoa tietoja mitä purkkien kylkiin on painettu.

nivea1nivea3nivea2

UV-kameran edessä vietetyt hetket näyttivät hyvin miten tärkeää on suojata iho kunnolla auringolta. Pieni voidesipaisu ei suojaa ihoa samalla tavalla kuin kunnollinen, paksumpi voidekerros. Ihmiset unohtavat usein myös suojata esimerkiksi korvanlehtensä, ja käsittääkseni iso osa melanooma-tapauksista alkaakin korvista.

UV-kamera olisi näppärä apu jokaiselle auringossa liikkujalle tai oleilijalle, jotta UV-säteiltä suojaavaa voidetta osaisi laittaa iholle tasaisesti. Harmi että kyseessä oli ainutlaatuinen tilaisuus eikä jokaisella uimarannalla ole pukuhuoneiden yhteydessä UV-kamerapalvelua. Kamera vaikutti olevan niin suosittu, että tilausta moiselle varmasti olisi.

Kolme viimeistä kuvaa Henri Juvonen

0

(2) Kommentit

  1. Mä oon ollut ikäni huono käyttämään aurinkovoiteita ja meikkivoidetta en osaa käyttää lainkaan, mutta kolme kesää sitten löysin Kiehl’sin Ultra Light Daily UV Defence -kosteusvoiteen, jossa on 50:n aurinkosuojakerroin (SPF).

    Tää on kerrassaan ihana tuote! Käytän sitä vuoden ympäri aina, jos on hiemankaan aurinkoa luvassa, aina dekolteeta myöten.

    1. Nina says:

      Onpa iso suojakerroin kosteusvoiteeksi! Kuulostaa tosi hyvältä. Käytin itsekin reissussa koko ajan kasvoilla suojakerrointa 50, mutta se oli ihan erillinen aurinkovoide. Kiitos voidevinkistä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.