Pari arkista terveysvinkkiä

tunnetila: tyytyväisyys

240615_vaaka1

Olen oppinut viime aikoina muutaman terveyteen ja hyvinvointiin liittyvän jutun, jotka saattavat olla hyödyllisiä myös Teille. Tässä siis tiedoksenne arjen ihmeellisyyksiä, joihin olen törmännyt keskusteltuani itseäni fiksumpien ihmisten kanssa.

Mustista karkeista apu vatsavaivoihin

Sain eräänä päivänä lounaasta kamalia vatsanväänteitä. Menin suoraan lounaalta pari tuntia kestävään palaveriin ja paikallaan istuminen vatsanväänteiden kanssa oli hyvin tuskaista. Palaverissa oli tarjolla kulhoittain karkkeja. Lounaan jälkeen minun ei tehnyt mieli syödä mitään, mutta jostain syystä keräsin kulhosta kourallisen mustia karamelleja. Karkit syötyäni huomasin pian, että vatsakipuni oli kadonnut.

Mainitsin asiasta paikalla olleelle kollegalleni. Hän totesi, että kivun katoaminen johtui syömistäni karamelleista. Mustat karkit kun on usein värjätty mustaksi lääkehiilellä. Tsekkasimme karkeissa käytetyn E -koodin (E153), ja kas, tuo aine oli todellakin lääkehiiltä!

Jos siis olet ”karkkilakossa” ja joku yllättää sinut syömästä lakuja tai salmiakkia, niin voit todeta tekeväsi sen vain lääkinnällisistä syistä. Aion ehdottomasti itse vedota tuohon jatkossa!

240615_neljas

 Penisiliiniallergikko yliherkkä myös pakurille

Minulle määrättiin jokunen vuosi sitten pahaan kurkkutulehdukseen vahva penisiliinikuuri. Otin yhden penisiliinin ja hetken päästä olin täynnä pientä punaista kutisevaa näppylää. Lääkäri totesi minun olevan yliherkkä penisiliinille.

Kävin kesällä kasvohoidossa erittäin osaavan kosmetologin, Kirsi Haapasalmen hoivissa. Kirsi kertoi, että moni penisiliinille yliherkkä on yliherkkä myös nykyään niin suositulle pakurikäävälle. Penisiliini ja pakuri kun sisältävät molemmat homesientä.

Säikähdin, sillä olin ihastunut kovasti kotimaisiin pakuria sisältäviin ihonhoitotuotteisiin ja käytin myös sarjan nieltäviä kapseleita. Onneksi penisiliiniyliherkkyyteni ei ole ehkä siitä ärtsyimmästä päästä, joten en saanut käyttämistäni pakurituotteista reaktioita. Ajattelin kuitenkin tuoda asian esille jotta Tekin tietäisitte, mistä mahdolliset allergiset reaktiot voivat johtua jos vaikka juotte pakuriteetä.

Nämä pienet asiat tuntuivat molemmat minusta niin tärkeiltä, että halusin jakaa ne myös Teille. Oliko jompi kumpi tai molemmat asiat Teillä jo tiedossa?

Kuvat Anna-Maria / Secret Wardrobe

0

(8) Kommentit

 1. HeidiV says:

  Lääkehiili on käytössä ihan sinällään. Toimii! Mutta jos sitä ei ole, lakukin käy vatsan hoitoon 🙂

  1. Nina says:

   Hyvä että sinulla Heidi oli jo tuo lääkehiilen löytyminen lakuista tiedossa. Mä en ollut koskaan ajatellutkaan sitä. Ehkä se kertoo vain siitä, että minulla on (onneksi) aika harvoin vatsakipuja. ?

 2. pauliina says:

  kiitos tästä musta karkki -vinkistä! vaikka juuri tänään päätinkin taas (ties monettako kertaa) pistää itseni ruotuun ja unohtaa kaikenväriset karkit ja muut herkut muutaman kilon keventymisen toivossa.

  1. Nina says:

   No jos sitä vaikka päättäisi, että muuten ei syö karkkia, mutta silloin kun vatsakipu yllättää, niin on ihan sallittua ostaa lakuja. Ei sitä niin usein vatsakipuja ole että lakuja tulisi napsittua päivittäin. Kai… 😀

 3. Kay says:

  Enpä ole ikinä ajatellut tuota lääkehiiltä, vaikka salmiakki ja lakritsi on mun lempikarkkeja 🙂 Vatsavaivaisella loistava vinkki! Ja en tiennyt tuota yhteyttä myöskään pakurikäävän ja penisilliinin kanssa. Erittäin hyvä tietää, koska olen penisilliinille allerginen.

  1. Nina says:

   Kiva kuulla Kay että vinkeistäni on myös sinulle apua! Minulla ainakin nuo mustat karkit paransivat olon hyvin pienessä hetkessä. Ja tiedän tuon pakuri-casen myötä olla vähän varovaisempi uusien juttujen kanssa. Ettei lähde täysin varauksetta mukaan kaikkiin uusiin villityksiin, kuten tähän pakurijuttuun.

 4. Petra says:

  Hahaa! Minusta on siis joskus jotain hyötyä! (mulla on kyllä usein ihan pelkkää lääkehiiltäkin kassissa, vaikka salmiakki ois parempaa!)

  1. Nina says:

   Sinusta oli Petra todella paljon hyötyä! Kiitos siitä! ❤️

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.